Monday, January 31, 2011

Seoul Garden, One Utama Damansara.

Salam !

Hello bebeh, aku nak review sikit pasal tempat makan Seoul Garden ni. Pernah makan kat sini tak...popular dengan Steamboat and BBQ. Papehal pun terima kasih kepada yang menghulur duit masa nak makan ni ek. Aku takleh hulur duit sebab aku menganggur..aku leh hulur anggur je hahaha...

Feeling Lucky?

Om nom nom nom kat Seoul Garden Steamboat & BBQ Restaurant

Aku menyibuk jer makan dengan kawan kawan sista aku...mekasih la belanja.

Restoran Seoul Garden

Scroll untuk tengok banyak lagi gambar and review Seoul Garden Restaurant.

Cara Bayar Loan Melalui Maybank2u.

Salam !

Hihi, agak lambat aku buat benda ni sebab sebelum ni memang aku takde sebarang aset nak dibayar. Tapi sekarang dah ade viva neon, kena buat juga benda ni. Padahal simple je pun...

Sekarang ni tak payah nak pergi bank susah susah beratur panjang panjang...Dah la nak bayar Loan kena cari RHB Bank yang tak banyak cawangan tuh...


Sekarang ni guna online banking je senang ! Duit kereta, duit rumah, guit PTPN, bil telefon, duit hutang piutang...semua boleh bayar online = ) Mudahnyaa Alhamdulillah. (Baca lagi...)
 

Melawat Baby Wan Aisyah Zahra.

Salam !

Ini anak sedara aku...Wan Aisyah Zahra nama diberi...rambut lebat, comel, gebu, dagu belah. Hihi..rasa nak ciummm laju laju tanpa henti...Semoga jadi anak perempuan yang solehah dan berbakti untuk ibu bapa, agama, bangsa dan negara bila dah besar nanti yer , Wan Aisyah Zahra.

Kaki bayi yang mulus

Feeling Lucky?

Cara Main Paintball.

Ok, kali ini aku nak bagitahu korang syarat dan undang - undang untuk korang main game ni.Perkara ni penting untuk keselamatan korang ok ? Tengok hambar kat bawah ni, inilah kecederaan yang boleh terjadi kalau korang tak bermain Paintball dengan betul.

Nak hadiah free masa main Paintball ?
 Teka tangan siapa ?

Sebenarnya ini tangan sista aku, aku yang tertembak dia masa dalam game haritu. Bullet straight tanpa belok belok terkena kulit tangan dia...kesan bulat, lebam, hampir berdarah. Bahaya kan ? Takpe..ni pengalaman pertama main Paintball. Beselaa tu...aku terpaksa teruskan mission menembak blue team mati matian. Keh3x..

Sunday, January 30, 2011

Mencari Ketenangan Hati.

"some of us think holding ON make us strong; but sometimes it is letting GO"

Mencari neon...makin malap rasanya hari hari aku ni. Wahai Kuala Lumpur, hati aku rasanya bukan di sini. Tapi aku akan cuba yang terbaik...penuh tangis dan lesunya langkah ni, aku kena gak puaskan hati semua orang yang aku sayang.

7 Feburari 2011, akan merasa bagaimana suasana sebenar seorang insan bergelar guru. Macamana rasanya nak berdepan dengan suasana itu sedangkan hati menjerit nak ke tempat lain...Ya Allah, ikhlaskanlah hati aku ni nak mengajar, janganlah esok aku buat benda yang bukan bukan pulak. Kuatkanlah semangat aku Ya Allah.

Tak pasti apa yang dikejar, tapi semestinya mahu lari dari keadaan ni. Bosan, terperuk, desakan, paksaan, kongkongan, takde tempat untuk meluah rasa hati...overall, itu yang aku rasa...Kembalikanlah sinar hidupku Ya Allah. Jadikanlah hidup hamba mu ini kepada hidup yang lebih bermakna...

Aku bukan permainan, aku bukan sebuah objek yang boleh disepak terajang sesuka hati...Aku ada hati, aku ada perasaan. Jangan dipaksa paksa aku suka benda yang aku benci. Jangan didesak aku buat perkara yang aku tak suka. Jangan bina hidup aku sebab aku nak bina hidup aku sendiri.

Ya Allah, please kuatkan semangat aku..kurniakan aku seorang kawan yang boleh membimbing aku, menasihati aku, memimpin aku ke jalan mu yang benar, yang kau redhai...

Paintball Games at Malaysian Paintball Academy, Siri 1.

Salam yall !

Kali ni kita have fun dengan Painball Games pulak ! Kalau sebelum ni kitorang dah try Wallclimbing Siri 1 & Wallclimbing Siri 2,  apekata main Paintball la plak kan ? Macam best...lagipun harga tengah promo...sorang bayar RM60, each person ada 500 bullets..

Feeling Lucky?

sape menang, blue team ke red team ?

sista and neon
 Entri banyak gambar, sila scroll kalau rajin..

Ada 11 orang player dalam Paintball Game ni. 11 orang tu dibahagikan kepada dua team which is Blue and Red. Aku Red Team, Borther and Sista aku Blue Team...overall Red Team yang dominated the game keh keh keh..Papehal pun, Paintball ni besh rupenye !


Bumper Kereta Kelisa Double Line !

Ola ! Harini aku nak memperkenalkan kat korang semua tentang awek aku yang paling comel iaitu Eryna ! (errr...aku punye ke? belasah je laa) Ni nak cerita sikit, ada benda terbaru tentang Eryna...dia dah transform dari kereta penyodok menjadi kereta kangaroo ! 

Gambar bumper kereta sebelum : Eryna versi bumper penyodok ;)


Kenapa  aku cakap kereta ni sebelum ni macam penyodok ? Err...sila tengok  gambar Eryna betul-betul yer, bumper depan tu betul betul nak menyembah  bumi. Kalau ade sampah ke, bahan buangan ke, tahi kucing ke...semuanya  Eryna boleh sapu sekelip mata ! Haha...terror gile ;)

Asam Boi Ada Arak aka. Liquor !

Haa...jangan nyonyot sebarang nyonyot ! Korang suka nyonyot asam kan ? Asam mana yang korang suka makan ? Asam boi, asam baldu, asam cermai, asam halia, asam mangga, haaa banyak jenis asam aku dah sebut ni (sejak berkawan dgn makcik jual asam ni hehe). Korang tau ke cara pembuatan dan penghasilan asam ni ? Confirm ke asam yang korang nyonyot tu halal ?

Alkisah aku terbeli satu packet asam mangga kat sebuah kedai tu...ish!! Dah makan da separuh lak tu...siap bagi kawan-kawan makan lagi. Ciss, bila dah hampir separuh makan tu aku check belakang packet tu...tgk ingredient ada perkataan liquor ! liquor ! liquor !

Asam boi ? Ade liquor ?
Jaga-jaga, asam yang anda makan mungkin dibuat dari bahan arak ?

Liquor = Arak


Getah Sekerap !

Salam yall !

Kalau korang tak pernah tau keadaan sebenar orang yang memungut getah sekerap, cuba korang tengok gambar kat bawah ni. Siapakah beliau ? Beliau adalah seorang penoreh getah jutawan sekarang ni. Maklumlah, harga getah skrap dah naik...

Harga Getah Terkini : “Harga terkini pembelian getah skrap sebanyak RM6.90 sekilo berbanding sebelum ini iaitu bawah RM4 sekilo,” Credit : Harga Getah Sekerap Naik

Ini real punya jutawan getah sekerap memungut getah, ini bukan lakonan semata mata.
Xman sebagai model utama jutawan getah sekerap.


Feeling Lucky?


Scroll more kalau nak tengok the real getah sekerap yang fressh !

Friday, January 28, 2011

Keputusan Penempatan GSST 2011 !

Salam !

Pengumuman, aku akan mula mengajar di negeri ini pada 7 Februari 2011 : Jumpa cikgu cikgi di sana yahh ! Tak sabar nak nyanyi lagu Negaraku, dan pakai Nametag cikgu balik...perghh...


Click link ini untuk buat semakan keputusan penempatan anda : http://apps.moe.gov.my/gsst/semakan/

Seperti apa yang korang dapat lihat dalam gambar di atas, aku dah dapat pun keputusan negeri aku posting nanti...Mungkin semuanya sudah tertulis yang aku membesar di negeri ni, dan juga berbakti untuk negeri ini juga...

Semoga aku menerima keputusan ni dengan hati yang tabah serta ikhlas walaupun sukar untuk menggambarkan perasaan sekarang ni...Yakin, Allah sedang menyulam sesuatu yang lebih menarik dan cantik untuk aku di negeri ini...

Goodbye angan angan nak ke luar bandar, goodbye...Marilah, ayuh bersama duduk di ibu kota ini yang penuh habuk, bingit, kes jenayah yang tinggi, gejala sosial yang membimbangkan, traffic jammed, hurm...Goodbye angan angan nak ke Sabah Sarawak ajar anak orang asli...goodbye ! (nanes)


Feeling Lucky?

Semakan Keputusan Penempatan Guru PISMP (2011).

Salam !


Korang semua dah semak penempatan korang ke belum ? Dengar cerita ramai kawan kawan cikgu aku ni dah call KPM (Kementerian Pelajaran Malaysia) directly untuk tanya penempatan ni.

Tapi jangan risau, dah dapat notis yang penempatan guru boleh disemak secara online di laman web Kementerian Pelajaran Malaysia, selewat lewatnya hari ini. Jadi, nantikan segalanya di Portal Rasmi KPM : http://www.moe.gov.my/

Semakan Penempatan Guru PISMP 2011!

Aku dah check penempatan aku kat mana ke ? Hehehe...aku belum check lagi ni, tengah menunggu Pihak KPM update laman web dia...jangan sampai jammed website tu nanti dah laaa hihi...Kalau nak call KPM terus memang tak berani, karang tergagap gagap plak nak tanya.

Korang cuba teka aku dapat mana...aku sasarkan negeri ni Kuala Lumpur, Selangor, Melaka, Sabah & Sarawak...ohyeah...Sabah Sarawak tu memang aku nak sangat...hehe. Tapi tak tahulah mana satu yang melekat , ataupun mungkin ke belah Utara aku dicampakkan. 

Tapi weh, No hal laaa ! Gua tak kisah nak mengajar memana pon...jangan hantar gua kat Loji Taik dah laa = )



Feeling Lucky?

Guru PISMP Mengajar 7 Februari 2011.

Yo !

Bebeh, gua tengah high ni...! Gua nak ucapkan tahniah kat semua bakal guru Kursus PISMP (Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan) sebab korang dah tak perlu risau lagi pasal takde kerja sebab kita dijanjikan mula mengajar pada 7 Februari 2011 ni !


Feeling Lucky?
Tahniah yall ! Korang yang tengah kerja part time tu jangan lupa buat surat berhenti yer..hehehe...Its time to get ready masuk sekolah dan mengajar sepenuh hati walaupun tanpa gaji selama beberapa waktu...Owwh..

Papehal korang baca berita baik kat bawah ni dulu...

Kursus Induksi 2011(KISSM).

Korang yang dah bekerja dalam Perkhidmatan Awam tu dah ambil kursus Induksi ke belum?  Haaa, bagi korang bakal bakal cikgu macam aku ni, nanti dah kerja nanti kena amik Kursus Induksi ni tau ! So Jom amik tahu sedikit sebanyak pasal Kursus Induksi ni ok? Penting untuk pengesahan jawatan kite ni ye !


Feeling Lucky?

Masa google tadi, aku ade baca beberapa blog orang yang pernah menghadiri Kursus Induksi ni. Kalau korang rajin nak baca boleh la terjah blog diorang = ) Kursus Induksi Guru, Kursus Induksi Guru Snizom, Kursus Induksi Guru CelahTingkap &  Kursus Induksi PTD Fairuz.

Nak tahu lebih lanjut berkenaan Kurus Induksi ni, boleh baca dengan lebih lanjut = )  Tak sabar pulak aku nak amik kursus ni nanti owwh !

Kemas Bilik !

Yo !

Misi mengemas bilik pada pukul 12.00 malam hingga 1.00 pagi ohyeah ! Agak kalau hari ni aku tak kemas bilik ni, sampai bila bila memang tak berkemas ! Buang buang buangg semua nota nota zaman belajar yang tak penting tu...get out youuu ! Bikin banyak habuk jer, cess.

sebelum !



Feeling Lucky?

Scroll lagi kalau nak tengok bilik aku..hehe hehe hehe...tak se cantik bilik korang, tapi memang best laaa bilik ni. Aku sukaaa !

Thursday, January 27, 2011

Baju Kurung Jahitan Sendiri, OMG !

Salam !


Maafkan aku kerana terasa kegedikkan yang teramat sangat sekarang ni sebab i am wayyy tooo excited about my first ever baju kurung hasil jahitan sendiri ni ! 

Mari belajar menjahit yall, you can feel the satisfaction bila you pakai baju yang you jahit sendiri = ) nyettt ! Usaha tak sia sia...pape hal pun, kemahiran masih lagi rendah, kena asah kemahiran secara bertalu talu !

hahahah macam retard ! teruja pakai baju yang dijahit sendiri hehe...



Feeling Lucky?

Scroll lagi untuk melihat aksi hot memakai Baju Kurung pertama hasil jahitan sendiri = )

Semakan Penempatan GSST, Guru Sandaran Siswazah Terlatih (2011)


Semakan Penempatan Guru Sandaran Siswazah Terlatih (GSST) 
Scroll more untuk maklumat lanjut :

Wednesday, January 26, 2011

Rawatan & Perkhidmatan Untuk Haiwan Cacat !

Servis untuk haiwan cacat ? Waaaah gila best kot ! Terbela nasib semua anjing anjing ni sebab diorang dapat tongkat dan kerusi roda percumaa je. Hebat kan ? Semoga Allah sentiasa merahmati orang yang jaga haiwan haiwan ni... =) Lokasi di China.


Haiwan cacat diberi rawatan dan dibina kerusi roda khas. Scroll more !


Kelas Menjahit !

Salam yall !

Permintaan orang nak belajar menjahit ni dah semakin ramai dah = ) Sejak aku post cerita yang aku belajar menjahit kat kedai Suri Taylor click (Kelas Belajar Menjahit & Kelas Menjahit Taman Cheras Jaya ) , ramai yang berminat nak belajar menjahit dan hantar email bertalu talu.

Korang tengok je laa email yang aku dapat ni, bersungguh diorang ni nak belajar menjahit rupenye ! Maklumlahh, kelas menjahit yang murah pun susah nak cari kan ?




Feeling Lucky?


From:Yana M!B (ctliyanadmib@gmail.com) 
Sent: Monday,  29 Nov,  2010 12: 12 PM
To: nurul aina (neorul87@live.com)



Salam...

weh aku ada baca entry ko psl kelas menjahit tu...aku macam berminat...tapi bukan dalam masa terdekat ni la...hehe...
just nak tahu, kat mana exact location kelas tu? apa yang di ajar? rm150 untuk yuran tu dorang sediakan kain untuk kita ke?
erm tu je kut aku nk tau buat masa ni...hehe~ 

tenkiu~  ^_^

From:Nurmalina Zainal Abidin (nurmalina82@gmail.com) 
Sent: Saturday,  15 Jan,  2011 6: 21 PM
To: neorul87@live.com


Hi,   saya ada baca blog awk.. Pasal kelas menjahit tu.. Nak tanya, Kelas tu ok x? sebab saya igt nak belajar jugak ni.. puas cari..bleh tolong kasi info x?

From: Hafiza Hilalluddin (hafiza_h@yahoo.com)
Sent: Tuesday, 30 Nov, 2010 4: 38 PM
To:neorul87@live.com
Assalammualaikum dik,Akak nak tanya pasal Suri Taylor, ada no. tepon tak? Bayaran RM150.00 untuk bape lama? t.kasih atas kerjasama adik neorul.

From:a rk (a_rk77@yahoo.com) 
Sent: Tuesday,  21 Dec,  2010 8: 34 PM
To: neorul87@live.com



assalamualaikum,  saya shafinaz. Berminat nk belajar menjahit tapi semua kelas dah penuh  dan jauh tempat belajar. Boleh bagi no. telefon suri taylor dan  alamatnya sekali. Tolonglah, saya teringin sgt nk belajar menjahit dari  dulu lagi....mintak ASAP. Terima kasih banyak2. Boleh tak smskan no.  telefon Suri Taylor?No. telefon saya : 019-3077719.

Bagi yang berminat untuk join kelas menjahit ni, sila scroll more = )

Body Shop, Alamanda Putrajaya.

Salam !


Nak bagi hadiah kat tunang, awek tapi takde idea ? Haaa belilah produk Body Shop yerrr sebab perempuan memang suka sangatt Body Shop = ) Walaupun memang agak mahal, tapi memang berkualiti dan berbaloii tau !


Mencari barang hantaran untuk bakal wife Angah, produk Body Shop


Feeling Lucky?


Anyway, sila scroll untuk tengok gambar lagi. Sorri arr gambar selekah ah ! Hahaha...Wehh ain...ko tolong jangan pakai tudung instant bila keluar jalan jalan leh tak ? Macam makcik makcik aku tengok , kalau pergi pasar takpe !

Tuesday, January 25, 2011

Konvokesyen IPGM 2011 (Institut Pendidikan Guru Malaysia).


Perhatian !
Kepada semua bakal bakal cikgu tu...amik perhatian sikit yer. Ini hal berkenaan Konvokesyen IPGM 2011. Sila baca notis ni ok !!

Tak sabar rasanya nak jumpe korang kat sana...yelahh satu malaysia tuuu = ) Yang jauh yang dekat lagi rapattt ! Ohyeah

 Baca notis dibawah, harap maklum


Feeling Lucky?

Monday, January 24, 2011

One Utama, Damansara Siri 2.

Salam !

Semalam cerita pasal One Utama Siri 1, kali ni One Utama Siri 2 pulak !

Sambil menunggu si minah minah lain sampai, kitorang catch the moment dengan maen snap snap picture kat situ. But papehal pun, maafkan kami One Utama, we dislike you = ( Oklah, jom jalan jalan dengan sista..

 lepak depan fuck. eh bukan bukan depan fcuk...hurm wat a brand...

 

Feeling Lucky?

 
Kuntilanak dalam One Utama ! More pictures ? Scrooll aah pemalas !

Sunday, January 23, 2011

One Utama, Damansara.

Salam !


Aku dengan sistah aku cukup tak suka dan malas betul kalau diajak ke One Utama, Damansara.  Dengar je orang ajak pergi sana, mulut da merungut rungut da. Hahaha...No offense ye korang. Kami ni orang Cheras, bayangkan kalau setakat nak tengok wayang dan makan makan kami rasa One Utama ttu salah satu tempat yang tak perlu nak pergi..

 Jammed ah

Feeling Lucky?

 pin poon !

Kerja Sambilan Diperlukan !

Feeling Lucky?
 
Kerja sambilan ajar budak mengaji diperlukan !
 
Siap ade laptop kat belakang...
Mak Bapak aku takde nih...diorang pergi bercuti...yang kecik kecik ni aku leh laa tolong tolong ajar mengaji. Kalau yang besar panjang tu...takut aku nak ajar...sebab mak aku punye mazhab lain sket. Dah banyak tajwid tajwid yang pelik aku tak pernah dengar. Kang kalau salah ajar kang dosa la plakk. Ngioh ngioh ngiohhh..

P/s : Waktu korang baca post ni, aku tengah menggigil dan gigihnya belajar menjahit...! Doakan baju aku siappp = )

Q Thai Steamboat Restaurant, Cheras !

Q Thai Steamboat ! Kali ni nak ajak korang ramai ramai pergi Q Thai Steamboat Restaurant kat tempat aku, Cheras di Taman Tun Perak. Q Thai Steamboat ni dah diterjah banyak kali sebab tempat  ni memang best, puas makan, murah, dan memuaskan hati. Yang penting bahan makanan freshhhh wooo, aku tak pernah hampa.


Siapa yang sesuai pergi Q Thai Steamboat ? Kalau korang tak kuat makan, better tak yah pegi laa. Hahaha Dengan makanan sedia ada yang banyak dan beraneka jenis hingga 150 menu, korang memang kena tawaf banyak kali dan sumbat semua dalam perut korang tu = )

Harga di Q Thai Steamboat. Harga memang berpatutan, jauh lebih murah jika dibandingkan makan kat Soule Garden or Johnnys Steamboat (tengok review). Harga Q Thai RM22 satu kepala, makan sampai puas. Tapi air minuman harga lain tau. Selalunya kitorang da bawak air minum siap siap dalam beg...order beberapa drinks, lepas tu refill dengan air sendiri lebih baik. Harga bagi kanak kanak plak ikut ketinggian, kalau bawah dari berapa cm tah, makan free.

Jom layan gambar kitorang makan di Q Thai Steamboat. Happy hours laaa weh, jarang kitorang dapat berkumpul satu keluarga camni. Sempena birthday babah tersayang...thankyou semua sebab belanja makan Q Thai Steamboat...!


Feeling Lucky?

Frame Ikea Dari Blogger Eqbalzack !

Yo bebeh !

Luper plak nak buat post pasal dapat Frame Ikea dari Blogger EqbalZack ni. Comel tak ? Hihi...siap ada duit $$ RM55.00 lagi tu...Tapi tu duit aku laa hahaa. Thank you yer bro Eqbalzack ! Comel laaa siap ade pelekat nombor telepon lagi = )

Pin pon !

Feeling Lucky?


Saturday, January 22, 2011

Roti Milo !

Salam !


Korang pernah makan roti milo ? Masa kecik kecik dulu selalu sangat buat roti milo nih...malamm ni terasa macam nak makan la plak kan ! Jom mamam roti milooooo ! Korang mesti sukaa nihh.


Resepi Kanak Kanak Ribena : Cara Buat Roti Milo.
Papehal pun amik milo duluu

Taburkan milo atas roti.

Makannn !
Roti miloo ku roti miloo mu jua  !


P/s : Dear Mak enon (anonemes) , adekah Mak enon ni takde telor orangnye? Kalau ade telor email laa aku leh kiter berbalas pantun gituu kan mak enon : )




Feeling Lucky?

Friday, January 21, 2011

Cinnabon Rolls, Amazing !

Salam !


Pernah makan Cinnabon Rolls tak ? Gila amazing sioot. Ni kali kedua aku makan Cinnabon Rolls...kalau korang belum pernah rasa, kenalah beli Cinnabon Rolls ni tauuu. Haruss. Especially kepada orang yang minat benda benda sweet ni laa..


Check it out, aku makan Cinnabon Rolls =p

Eyes Tattoo @ Tatu Mata !

Weehee !


Yo korang, korang ingat tatu ni boleh buat kat badan jer ker ? Huyyooo tatu pon leh wat kat biji mata tau ! Aku tau pun sebab aku tengok cerita CSI tadi. Gila teruja seh..fesyen tatu sekarang macam macam ! Itu orang bukan Islam buat...kita jangan tiru ok.

Sebelum tengok gambar kat bawah, korang tengok video si minah ni yang buat tatu dekat dalam mata dia weh...Cool, tapi Islam mengharamkannya ok ? Aku cuma menghargai nilai seni tu jer...tapi tak elok kita ubah kejadian Allah ni., berdosa yall.

Gambar tatu kat mata : Picture of eyes tattoo !

Video tatu mata : Video of eyes tattoo !

Ni haa tatu yang dibuat kat dalam mata, untuk bagi mata ko warna warni la plak ! Gilaaa aah. Layan gambar gambar gila tatu dekat anak mata nih. Never try this ok adik adik sekalian ? 

Aku pun tak paham laa orang putih ni, biji mata semua macam kaler, ijau , biru, kelabu, coklat, tapi nak gak buat tatu kat mata ni..ish ish ish...

Scroll lagi untuk tengok tatu mata aka. eyes tattoo ni : )

Keputusan Sekolah Berasrama Penuh Tingkatan 4, 2011

Salam.


Keputusan sekolah berasrama penuh pelajar tingkatan empat dah pun keluar ! Jadi kepada adik adik yang berkenaan yang telah memohon Sekolah Berasrama Penuh (SBP) tu jangan lupa semak sekarang ! 

Keputusan Tingkatan 4 SBP di kat laman web ni : http://apps.moe.gov.my 1 (Semakan Keputusan SBP)
Click lagi untuk buat E-rayuan !

Thursday, January 20, 2011

X

deleted

Aktiviti Hari Thaipusam !

Salam yall.

Halllamak ! Gua luper plak hari ni hari bersejarah bagi kita semua kan ! Hari Thaipusam la ! Korang semua cuti la tu ! Bagi yang beragama Islam, korang jangan lepak kat kuil plak ? Ngeh ngeh ngeh...

Tapi ingat ye adik adik abang abang yang sambut Thaipusam tu..jangan buang sampah merata rata ye ! No no no no ! Dulu masa kerja kat Selayang, hampir sepanjang jalan ke Batu Caves tu jalan raya penuh tempurung kelapa dan sampah sarap..Tak elok tau cenggitu !

Layan gambar sat ! Orang Islam jangan tiru aksi aksi ni yer...tak elok untuk kesihatan dan memudaratkan.  dia cucuk tang sini dia cucuk tang sana...macam macam tempat dia cucuk ! Nak tau salah silah Hari Thaipusam ?
 

Buat Projek Pagi Pagi Buta !

Salam Yall.


Di pagi pagi buta ni aku masih lagi belum tidur. Aku tau korang semua da nyenyak tidur sebab esok nak pergi kerja, nak g sekolah. Hahahaha padan muka sekolah lagi ! Hehehe =P Nyett..




Sejak MQA tak bagi bagi lagi kelulusan untuk Ijazah aku, aku haruslah duduk macam taik kat rumah ni..Tulah dia, bukan senang Batch PISMP macam kitorang ni nak dapat Ijazah Perguruan...aku harap kerajaan takkan hampakan harapan kitorang yang dah menuntut selama 5 Tahun setengah ni.

Arghh...Malam ni jer aku dah send banyak resume kat banyak company...ahh macam lah senang sangat nak dapat kan ? Kalau boleh aku nak kerja kat Kindergarden jer...best, macam aku kerja kat QQ Kindergarden dulu...seronok main ngan anak cina pelat pelat tuh.


Psst, weekend ni jadi ke Abang Joe Grim Joe nak buat SNG Gathering tu ? Senyap jer semua...Mak aku pulak ajak balik kampung lepak kat sane dua tiga hari ni. Lepas tu Xman pulak ajak g gathering kat Port Dickson. 

Mana satu aku nak pergi ni ? Belah badan aku jadi 3 laa ! Ngioh ngioh ngiohhhh (annoying tak gelak ni ? yeyehhh padan muka !)



Feeling Lucky?

Tuesday, January 18, 2011

Kaki Busuk.

Salam !

Kaki ku, kaki mu jua ! Sape rasa nak makan kaki ? Angkat kaki !


Ini cuma sebuah gambar, kenangan silam aku dengan budak bernama Bon. Teringat plak aku kat Bon, si kaki besar, berbulu, itam dan busuk. Kalau tak salah aku saiz kaki Bon ni 9 setengah agaknya....bapak Giant kan?

Anyway, macam ni lah gayanya aku dengan kawan kawan yang lain kalau lecturer tak masuk class. Hahaha...aku ingat lagi betapa hiruk pikuk nya class aku dulu. Class yang tak pernah kenal erti senyap...(i miss you guys ah, finally)


Feeling Lucky?

Buat Banner Dengan Adobe Flash CS3, Comel Tak ?

Salam yall.


Dah pagi buta dah ni, kol 3 pagi ni haa apsal tak tido lagi! Nampak tak aku dah ade banner poyo kat sidebar tu ? Saje saje je tiru korang punyer banner yang comel comel tu. Saje test power Adobe Flash CS3 ni.


Disebabkan tak terror, maka terhasillah banner flash silampuneon hasil air tangan aku sendirik. Banner tu tak fully perfect rasanya...tengokla bontot aku keluar dari frame tu. Malas dah nak delete bontot tu. Tak puas hati. Nanti nak godek flash lagi arr.

Korang kalau ade tutorial flash ke pe ke, meh la kongsi kongsi ngan aku..Banyak lagi nak kene belajar nih. Wolooowoo ! Apa pun suka suka ! Jom tidooo, esok nak tanam anggur lagi. Hahahaha padan muke korang kene pergi keje !


Feeling Lucky?

Monday, January 17, 2011

Lelaki Benci Wanita Menangis ?

Salam yall.


Lelaki benci + menyampah + meluat tengok perempuan menangis ? Yeke..yall ? Kalau nak cakap benci pun..agak agak laa tengok la keadaan samaada perempuan tu menagis kegedikkan atau nangis kesedihan. Tak baik benci benci perempuan menangis, sebab dengan cara tu je la perempuan ni dapat luah perasaan diorang yang terpendam tu..


Pendapat korang kat facebook
Perempuan ni, bukan suka suka nak menangis. Kalau korang nak tau, perempuan yang menangis ni ada dua jenis.
 

Sunday, January 16, 2011

Hukum Melambatkan Solat !

Suka lambatkan waktu sembahyang???

Pengakuan benar !! Aku rasa aku ni teruk gila laa dari orang yang tak solat tu. Berbanding orang yang tak solat, aku lagi teruk kot? Sebab nya, aku ni suka melambat-lambatkan solat. Aku memang tak suka tinggalkan solat, tapi aku masih tak dapat kikis sikap melambat lambatkan solat ni. Fuhh, pengakuan berani mati.

Kadang kala kes aku ni bertambah teruk bila tertidur sampai terlajak 2 - 3 waktu solat. Kalau balik class waktu zohor, tertidur sampai magrib tu...sah sah lah aku qada' balik solat tu. Makk ai, selalu pulak tu ;( Aku tahu...sedangkan qada' waktu solat dengan sengaja pun dah kira berdosa...tapi masih lagi buat. Hurm. Ishhh. Tapi ade gak kan orang yang kalau terlajak tu langsung tak ganti ganti...gila la aku taknak berhutang dengan Allah.

Insafi diri, sejenak.


Baca lagi kalau nak insaf !


Saturday, January 15, 2011

Masalah Internet Wireless, Help !

Salam yall.


Sejak petir semalam laptop aku dah tak dapat detect wireless dalam rumah ni. Geram ahh, masalah nye laptop aku je tak dapat connect wireless. Laptop bro and sis, ok jer. Arghh tell me why ?

Masalah aku, aku tak boleh nak connect internet. Bila aku click repair, aku cuma dapat limited or no connection. Segitiga warna kuning bertanda seru pun appear.

Bila setting balik wireless to default setting, tetap tak dapat masuk internet wireless. Kenapa ni ?

Jumlah sent dan signal kuat, tapi yang received 0 ! Kalau korang tau cara penyelesaian masalah aku ni, roger kat komen pls. pls pls. Aku hairwired sekarang ni.


Friday, January 14, 2011

Cara Mengatasi Masalah Isteri Mengidam.

Salam Jumaat yol !


Yes, bercakap pasal isteri mengidam, korang pun dah sedia maklum yang bila perempuan mengandung, perempuan akan mengidam benda yang pelik pelik. Tak caya ? Cuba check list benda yang isteri selalu mengdam dalam entri : Senarai Benda / Makanan Pelik Bg Isteri Yang Mengidam.


Parah kalau isteri mengidam benda pelik...

Sebelum tu, layan video lawak ni pasal orang mengidam !



Entri ni sebenarnya entri feedback berkenaan orang yang google blog aku mencari hukum isteri mengidam makan babi. Sebagai suami, korang mesti buntu kan nak buat ape ? So, hari ini kita akan kongsi Cara Mengatasi Masalah Isteri Mengidam ok ? Semoga entri ni membantu yool satu hari nanti = )

Thursday, January 13, 2011

Cara Buang Windows Genuine Notification !

Halo yaal!


Sekian lama aku menanggung rasa jelik tengok notification windows tak genuine dalam laptop aku ni. Menyammpah you ! Rupanya senang jer nak buang window genuine notification nih...! Kepada sesiapa yang nak buang tu, korang ikut je one by one step kat dalam video ni. Mesti berjaya = )

sape punye window tak genuine, garu  ketiak sekarang !


 Menyampah kan tengok notification Windows is not genuine?

Jessica's Graduation Speech (Twilight).

Salam yo !

Bagi yang pernah tengok cerita Twilight, korang perasan tak teks ucapan graduation jessica jendul (si kawan Bella) dalam cerita tuh ? Ucapan Jessica jendul memang menarik, sempoi, dan boleh dijadikan pedoman...Masa search kat google tadi, rupanya ramai lagi yang mencari dan adore dengan speech ni tau !

Graduation day : Ko dapat ape ek ? A Master Degree in Social Work ! : )

Twilight Eclipse : Ucapan Graduasi Jessica @ Jessica's Graduation Speech.



Scroll more to see the text : ) Ucapan paling sempoi masa Graduation.

Sikap Cuai.


Yo hello, kawan kawan. 

Hari ni nak cakap pasal blur, tak cekap dan cuai...boleh kata semua yang aku senaraikan ni ada dalam diri aku. Korang pun tahu blur tu apa kan ? Kalau dalam bahasa kasar atau lebih direct, blur tu lembab, lambat, lampi !


 dont hate me, please help me : (

Wednesday, January 12, 2011

Penggunaan Caps Lock.

Salam Yall = )


Weh, aku nak pendapat ni. Haritu kena sound dengan Abang Blogserius, dia tak suke aku komen blog beliau dalam caps lock.. nampak rude.. Patutla komen komen aku semua kena remove by author. Keh keh keh. Garang giler rupenye abang Blogserius ni. Patutla blog nama Blogserius. = ( Sobs.

 Neo : I think its about how your mind work, not the wording you see.
you scream when i type SCREAM.

 Pelik tak hehe...

TO ALL BLOGGERS : KORANG RASA INTERRUPTED TAK KALAU AKU KOMEN BLOG KORANG GUNA CAPS LOCK? IS IT SOMEKIND OF RUDE ? OR SHOULD I JUST USE small size like this...COMMENTS NEEDED. (DAMN AKU DA TERBIASA DENGAN CAPSSS LOCK, MCM KENE WABAK)
Ok jap jap...aku figure out something about people who loves Caps Locks = ) Macam pelik tapi cool pulak kan kan hihi : Check it out : Why Caps Lock & A group of people who Love Caps Lock & Capslock Love =)

Tapi...memang betul pun lah bagi yang tak biasa guna Caps Lock, pemikiran akan anggap laen. Kalau macam aku ni da lali dengan Caps Lock ! Ngioh ngioh ngioh...Facebook status semua Caps Lock jer. 

So korang pun perasan aku komen blog korang gune Caps Lock kan ? Lagipun aku nak elak typo...aku tulis laju laju gitu...Kalau korang say no, i will give some respect dengan membuang tabiat ni okep = ) 


Feeling Lucky?

The Bachelorette, Jake & Vienna Berpisah.

Salam !

Lately rasa macam suka plak tengok aksi aksi best dalam Reality Show , The Bachelor & The Bachelorette. Korang tengok tak ? (aku tengok start dari top 6 jerr, ngioh ngioh ngiohhh) Feeling wooh, macam aku pulak nak cari future husband...rasa macam nak sign up jer.

ku sangka panas hingga ke petang, tapi hujan di tengah hari !

Top Bachelor and Bachelorette berpisah jua,
Jake & Vienna , mangsa rancangan realiti show. 

Jom tengok video hangat Jake & Vienna Cinta & Break Up

Aku ade video best pasal Jake & Vienna ni...video perbezaan masa hangat bercinta dan video masa benci dan gaduh live dalam TV Show...



 

Designed by Alieff Artwork