Pages

Sunday, November 06, 2016

Review Produk Nutox : Tak Berkesan Untuk Muka Saya :(

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful

Assalamualaikum semua :) rindu saya tak ! mesti tak kan ? Heehehe..Okey harini mcm ada masa sikit so .. (actually banyak kerja tak siap..tapi masih melepak sakan)...so saya amik masa sikit nak membebel pasal skin care saya :) Sebab cari cari kat blog tak ramai nak tulis review pasal product Nutox :)

What ? Nutox ! Ok, sebenarnye muka sebelum pakai Nutox memang dah ok sangat..sebab tengah stick to this malay product, korang tak pernah dengar produk ni maybe, Dollanis. So, time muka tengah bahagia...saya pon gedik nak try Nutox..

My review..is kinda bad :( It is sooo bad on me, on my face. Seminggu pakai Nutox (muka jadi moist)..Dua minggu Nutox (jerawat naik)...3 Minggu Nutox (peperangan jerawat kecil dan jerawat besar bermula, dan muka berparut-parut)..GULP..(sekarang dah stop Nutox hampir beberapa mingu, dan jerawat dah mula susut, Alhamdulillah) 

Sorry, i bukan nak letak blame on Nutox product, it might good for you guys, but not me. Memang kuciwa...Lepas 3 minggu pakai baru tersedar nak stop Nutox. STOP 😢 (kutip semua product Nutox, simpan dalam almari)

Testimoni pakai produk Nutox & Dollanis : 

Sebelum Nutox, pakai Dollanis ja...muka tak payah mekap langsung..

Masa pakai Nutox, muka teruk sampai terpaksa pakai mekap, dan tepek concealer kat bahagian jerawat, but still nampak oi..kalau kau zoom, memang dasyat..boleh pengsan korang



Kenapa at first nak pakai Nutox ? Saya suka ingredient dia..takde paraben, bahan-bahan pon bagus and diperbuat dari sarang burung, another thing is its a lot more cheap than my prior product, Dollanis....tapi sayangnye its not working on my face :(  Goodbye Nutox 😓, we are not meant to be together :(

So, should i go back to Dollanis ? Dollanis tu ok..cuma mahal sikit...bekas krim dia semua kecik-kecik ja..sekejap dah habis..toner dia 10 ml je wei...aku pakai sikit da habis :(  Pastu aku suke semua barang Dollanis except dia punya foundation buat muka aku berminyak...So, aku tengah kompius skang hahaha...

Ok sebelum aku blah...kang korang tanya plak product Nutox mana satu...and produk Dollanis mana satu...hah ni gambornye :) 



Nutox murah, Dollanis mahal. Aku nak menangis la ni kena pakai Dollanis balik...dia punya kuantiti tu buat aku menangis...sekejap je da habis :( Takpelaa..sanggop lagi beli Dollanis dari beli Nutox...Huaaaa

Eh, k bye ! 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته May the Peace, Mercy, and Blessings of Allah be Upon You في أمان الله May Allah Protect You

Sunday, July 31, 2016

BELIEVE and MOVE ON !

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful

Hi semua...

Hari ni saya nak bercakap tentang perkataan MOVE ON. 6 huruf ni, benda mudah je..perkataan yang simple. MOVE ON. Teruskan hidup. Faham ? 


Ade banyak sebab kita kena move on, tak kire lah dalam situasi apa pun, hidup ? kerja ? cinta ? persahabatan ? saudara mara ? pelajaran ? marriage ? kematian ? 

Antara sebab utama kita kene move on ? Sebab perjalanan hidup kita masih panjang, dan banyak perkara lebih penting untuk kita selesaikan berbanding nak tunggu seseorang untuk notice kehadiran atau kepentingan kita dalam hidup mereka. MOVE ON.

Tau kan, kadang orang tak nampak kepentingan kita selagi mereka belum kehilangan kita. Jadi MOVE ON everybody ! Teruskan perjalanan anda...ke destinasi yang lain. Jangan dok tunggu tunggu orang. Ada hikmah Allah suruh kau MOVE ON. 


Lagi satu perkataan yang saya selalu pegang BELIEVE. Percaya. Percaya pada sapa ? Percaya pada orang yang berada di sekeliling korang. Percaya pada sesiapa yang sentiasa ada atau sentiasa hilang dalam hidup korang.

Let me explain,  
>> Ada tak seseorang yang selalu ada & luangkan masa untuk korang walau dia sibuk? BELIEVE THEM.
>> Ada tak seseorang yang selalu kata dia busy, takde masa langsung even seminit dua tak dapat spend masa untuk korang ? BELIEVE THEM.

Nampak tak dua perbezaan tu, besar kan perbezaan dia, tapi yang penting korang kene BELIEVE, and MOVE ON. 

You dont even care for me ? Hehe.. its ok, i believe you :) TQ because you have made it easier for me to narrow down my sayang list. Kan senang tu...orang takmau sayang kita, takmau kawan ngan kita..napa tah kita dok terhegeh hegeh nak pi stalk orang tu, pi kacau dia, pi nyebok hal dia...walhal depa sikit pun tak heran kat kita...hikhikhik

Ayoo..mohon terasa la wei, hat ni saya bukan bercakap pasal hang ja...saya pesan gak kat diri sendiri...MOVE ON, and BELIEVE THEM..

Apa susah sangat nak move on beb ? Just blah je..angkat kaki je...nanti esok esok hang tau laa sape yang cari hang balik..itupun kalau hang ada kualiti diri la...ha lepas tu hang decide laa nak masukkan dia dalam friendlist ke, sayang list ke..enemy zone ke...hahaha...

sorry bang !! im in the wrong story nih...sorry sorry saya angkat kaki lu !!
 gerak luu pape roger !!

NAH...bukan saya kata kita ni hebat sangat, sampai nak kata rugi orang tak dapat bersahabat dengan kita...bukan ya ! Kita pon ada kekurangan diri, ada masa kita sendiri tau perangai kita, dan kenapa orang tak boleh tahan dengan perangai kita...kaji diri, dan nilai diri ...sebelum awak awak menilai orang lain...

Jadi jangan salahkan sesiapa kalau orang tak mau dengan kita. Dah dah dah..tak payah nak selidik sangat la ok..Yang penting perbaiki je diri awak tu...tak payah compare, aku bagus ..atau dia bagus...ahhh...ini semua dunia...

Cukuplah sekadar awak tahu, siapa yang sayang awak, dan hargailah orang yg selalu ada disamping awak tu ye...ofcos, your family would never abandoned you through your ups and down !! :) 


Oh lupa, bercakap tentang MOVE ON ni, aku sendiri lambat nak move on dulu...masa tu aku terlalu attached dengan someone, kawan baik. Rasa hidup sejantung dengan dia. Tapi masa tu tak kenal erti BELIEVE. So aku macam always spent time untuk dia..walaupun dia tak pernah ada masa untuk aku. Aku amik masa bertahun tahun untuk BELIEVE yang apa yang dia buat tu semuanya BENAR, dan JELAS pada mata aku..yang dia tak perlukan aku dalam hidup dia. See, aku amik masa bertahun tahun to realize this. Bila aku sedar, akhirnye aku MOVE ON and delete. Sumpah tak tahu kenapa dia rejected aku from bff list. Hal itu, biar aku muhasabah diri sendiri. Dan aku tak rasa terbeban lagi denga kenangan indah kitorang..sebab the fact is,dia dah lama burn our sweet memories, aku je dok simpan elok elok dalam kotak ajaib :P 



Heh, itulah manusia, kau tak boleh nak jangka perangai dia..berubah ubah kan ? Huhu..ape ko boleh buat is MOVE ON !

K bye !!! :) 


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته May the Peace, Mercy, and Blessings of Allah be Upon You في أمان الله May Allah Protect You

Eid Mubarak 2016

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang In the name of Allah, Most Gracious, Most Merciful

Alhamdulillah, sempat lagi upload serba sedikit gambar raya tahun ni. Bolehla buat kenangan dikala rindu ye...huhu. :)

Orang kata, kalau kita happy dan sihat...kat muka kita terpancar kehappyan nye gitu...Alhamdulllah, ramadhan dan raya kali ni sangat bermakna buat saya ! Yeepe...TQ Allah ! :)

Ni gambar masa open house saya :) TQ kpd yang sudi hadir !!  Yang tak dapat hadir tu cuba lagi laaa len kali ye heheh.. Comel kan anak anak murid saya datang beraya ? :P
 

Ini pasangan paling tip top..kiki..muka sebijik ke adik beradik nih,,yang saya ni macam mak orang beranak satu plak kan !
 

oh oh oh...ni mak abah, kak ipar, kakak and saya...hhoohoo
 

ini antara orang orang penting, bila diorang datang, rasa takmau kasi balik jer !! umppsss
 

me and my brother...gitulah kamii anak anak yang suka ria jee
 

ohh ni masa jenjalan kat area bukit mahkota, area nilai bangi...jumpa feeda kawan lama kat bukit bintang girls school duulu....anak dia dah 3 orang beb...anak saya ? anak mata, anak tekak, anak jerawat :P
 

ouhhh ni best best ! masa ni first hari raya, penuh gila rumah woii tetamu datang...kami dah raya KL 3 tahun dah...raya KL , gini je laa sempoi..malam raya pi tengok wayang je :P hihihihi
 

ni raya ketiga kot...haa raya ketiga keempat aru balik Melaka, ziarah pusara atuk, nenek, jenguk makcik pakcik kat sana...best! ada bbq lagi..ouhh bestnyaa !!

My sweet little family ouhhhhh...

Cikneo bersama tucing nyeeee huhu

Ni la dia budak kembar sayang cikna tuhhh :) dah besar panjang dah diorang niiii

Ok tata semua..sorry ye kalau ada salah silap, tercubit, terpukul, termaki, terngumpat...terkasar bahasa...maafkan saya ye....saya hanya insan biasa...taklari dari kesilapan ! :P

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته May the Peace, Mercy, and Blessings of Allah be Upon You في أمان الله May Allah Protect You
 

Designed by Alieff Artwork