Tuesday, July 31, 2012

Mobile Internet Pilihan Terbaik (Apa Kata Anda?)

Acano niiii

Nak ambil mana satu ? Siapa ada suggestion yang best best ? Saya tengah pening pala nak fikir ni...lately nak kena ada internet la pulak sebab saya nak sediakan gua sebelum ribut taufan melanda hehehe...mana tau g travel jejauh ke...selama ni internet saya pakai wifi di rumah dan di tempat kije je...

La ni kalau jalan jalan keluar takde laa dapat internet maka tiadalah update facebook atau update blog kesayangan saya ni...uhuk2...tolongggg

kat sini nampaknya paling best sekali celcom mobile internet mbasic = rm38 per month, 1Gb quota


celcom mobile internet  plan 



maxis mobile internet  plan 



yes mobile internet  plan 




yes mobile internet  plan 



digi mobile internet  plan 


achanooooooooooooo tu !

Sunday, July 29, 2012

Sugar Glider : Complete Meal Part 3

Semalam saya lupa lagi nak bagi anak anak saya makan. Semeam letih sangat....sooo tertinggal terawih buat pertama kalinya oohhh so rugi !...takpe...takpe...huhuhu..

Pagi tadi lepas sahur je kena jadi rajin sikit sebab nak amik hati my sugar glider...tak gune laa mak dia ni tak bagi anak anak makan ciannn diorang kan =(

Agak agak boleh buat sendiri tak kalau i bagi resepi ni hehehe....senang jer...sugar glider korang kompom makan punye hahahahah =)

P/s : sugar glider shake (panggil glidershake je la) ni i dah jual kat someone..dengan harga promo rm5 je satu bekas taufu fa ada yang interested nak beli ?

Blend je semua ni sekali k =) sedap dimakan bau pun wangi
  1. wheat germ organic
  2.  honey
  3. marigold yogurt drink 0% fat
  4. fruits (papaya,pear,lai,apple,carrot)
  5. 2 biji scramble egg

buah buahan ..dipotong..satu pinggan


2 biji scramble eggs..

wheat germ...beli kat organic food..
honey ape2 je i slamber guna
air yogurt mana mana pun boleh asalkan sedap ow fat or 0 fat pun leh... takyah amik full cream

siap blend semua

satu bekas besar tahan sebulan

larutan yang berbau sangat sedap dan wangi

tadaaaaaaaaaa sape nak beli ?

memang high protien

simpan sejuk beku tau

makan time!!
 kompom makan punyeeeeeeeeee
 smurrrrrrrrrrrpppppppppppsmurrp smurrpp hahah slurp
 makan !

kenduri ramai ramai
 enjoyyyyyyy


ok tata =)



Triangular Pouch Sugar Glider.

Wow..yang ni comel kan. Pouch tidur berbentuk segi tiga. Comel sangat sangat. Boleh gantung kat sangkar..boleh gantung kat kereta...huhu..ada zip boleh bukak tutup intu dan berlubang. Comel sangat jom culik sebuah ! sape cepat dia dapat k ?







 
TRIANGULAR POUCH
RM35
RM7 POSLAJU

SMS
NAMA,ALAMAT, ITEM : (NEON) 0192962614


Fruit Treats Sugar Glider.

Buah buahan kering dan yummy tok sugar glider..kalau nak tanya pape terus kol..sng nak explain :-) kalau nak order terus sms nama n alamat u ok..treats ni untuk makanan suka suka jer...boleh bagi sugar glider happy =)










Fruit Treats 150g RM15!!!
Poslaju RM7

SMS
NAMA,ALAMAT, ITEM : (NEON) 0192962614

Honeystick For Sugar Glider

Honeystick ni boleh bagi terus ada sugar glider. Yang adult tu yang dah andai gigit akan geget dan sedut honeystick tu. Kalau yang masih tak pandai geget...potong honeystick dan beri pada sugar glider anda. =) Honey benda asas yang diorang paling suka makan dalam hutan tu =)



Honeystick RM2/stick
RM12/packet
Poslaju RM7

SMS
NAMA,ALAMAT, ITEM : (NEON) 0192962614


Waterless Dermathological Shampoo Sugar Glider.

Shampoo tanpa guna air khas untuk sugar glider. Senang untuk digunakan.. Just sapukan shampoo ni ke atas badan sugar glider dan gosok jangan tak gosok gosok sampai berkilat hehehe...lepas tu tak payah bilas dengan air lagi taraaaaa dah siap mandi dan bau pun wangi. Ok dan sugar glider pun kekal sihat dan tak berbau busuk =)









WATERLESS DERMATOLOGICAL Shampoo FOR SG
RM23!!!
POSLAJU RM7

SMS
NAMA,ALAMAT, ITEM : (NEON) 0192962614

HPW Instant Comlete (High Protien Wombaroo)

HPW Instant Complete. High Protien Wambaroo. Hpw ni makanan lengkap tok sugar glider..kalau nak tanya pape terus kol..sng nak explain :-) kalau nak order terus sms nama n alamat u ok..Cuma bancuh sahaja dengan air suam dan hidangkan kat sugar glider anda ~!

1/2 sudu besar hpw + dua sudu besar air suam
bancuh jerrr then bagi sg makan



Hpw 100g RM28!!!
Poslaju RM7

SMS
NAMA,ALAMAT, ITEM : (NEON) 0192962614

Bonding Pouch Domo LARGE.

Nak bawa sugar glider jalan-jalan ? Pakailah bonding pouch =) Kali ni ada stok bonding ouch DOMO LARGE...memang selesa kalau letak sekor, dua ekor apatah lagi 4 ekor sugar glider...boleh tengok size dia kat bawah k =)









DOMO BONDING POUCH
LARGE
RM25
POSLAJU RM7

SMS

NAMA,ALAMAT, ITEM : (NEON) 0192962614




Trave Bag Sugar Glider !

Kegunaan travel bag yang ni stylo sikit dari bonding pouch. Ruang lebar sikit dari bonding pouch..selalunya saya guna kalau saya nak bawa diorang pergi jalan-jalan...stylo sikit kan..dari bonding pouch. Bonding pouch saya guna bila nak g alan dekat-dekat jer hehehe...beg pun kena ada dua tiga sebab nak basuh lagi nak guna tukar tukar...sekian =)
















TRAVEL BAG
RM50
RM7 POSLAJU

size
7.5' x 4.5' x 6'

SMS
NAMA,ALAMAT, ITEM : (NEON) 0192962614
 

Designed by Alieff Artwork