Saturday, May 25, 2013

Buka & Lipat Basikal Dahon (Video) =)

Assalamualaikum :)

Kalau cari info pasal Dahon bike ni, memang banyak kat internet..kebanyakkannya di review oleh orang omputih. Heh,,meh saya buat review pulak camne nak buka dan lipat basikal ni...tengok omputih buat cam easy peasy jer...tapi bila sendiri buat rasa cam nak pengsan. Tapi kalau dah lama lama baru lancar sikit..hehehe...

Basikal Dahon ni nampak je cam kecik. Tapi sebenarnya basikal ni memang sesuai untuk adult and youngsters. Hehe...ni nasib baik saya beli yang tayar sederhana..kalau ambil yang tayar kecik lagi payah nak kayuh...walaupun nampak smart hehehe..

My Dahon Bike Vybe CS7 (video)

Ok disebabkan line tenet cam siput sedut nak beranak, saya buat video cap ayam jer ni..hehehe...teruk gila quality ! Amekauuu...=P


buka / unfold bike

tutup / fold bike



tutup ! (da macam wheelchair aku tgk) kikiki
  
buka !tadaaaa
yeahhh love my new bike love it love it
haaa...pada yang tak pernah dengan pasal basikal Dahon ni..ni antara video orang yang selalu bawak Dahon bike..tour..hihihi....
ni semua video Dahon Tour...

pss : (untuk cik kamal yang singgah di chatbox tu, kat Kedai Perniagaan Kimbell Jaya , BTHO tu memang banyak basikal..cuba call dulu sebelum pergi..sebab u cari Dahon Eco kan ?) guudluck !



Cuci Gambar Murah & Online ! Part 2.

Assalamualaikum semua :) Semoga semua comel comel selalu ok muah muah !

Harini nak sambung sikit cerita pasal saya cuci gambar secara online aritu...first time ni soo agak teruja nih !! :) Hehe..gambar gambar sebanyak 285 keping telah pun selamat sampai ke pintu rumah saya. Amekawww...banyak gila aku cuci gambar ! Nak muntah nanah bile tengok gambar sendiri banyak gilaa...wuaa..

 








Komen :
- packaging pos cantik
- gambar dibungkus dalam keadaan baik.
- kualiti gambar cantik, glossy paper
- servis cepat, dalam 2-3 hari dah sampai rumah (saya order hari sabtu, saya dapat hari Isnin)

Ok lah memang terbaik la servis dari eoe.com ni :) Lain kali boleh cuci kat sini lagi...cuma saya tak tahu sama ada dia sediakan servis untuk masukkan dalam album sekali ke tak...jenuh woii nak masukkan gambar dalam album XP kikiki..tapi seronok kalau masukkan sendiri..

haaah satu album besar ni gambar pergi Singapore je..macam pergi London pulak kata mak den haha..padahal singapore je pun !






Ok tips kalau nak beli album gambar pulak..ni saya nak cite sakit ati sikit.. nak cari album saya pun pergi la kat Tesco kononnya murah la..pastu satu album 35.00...dua dah RM70...dapat 10 mukasurat je !! ngengggg...benci aku...takmau beli album kat Tesco lagi huaa mahal !


 

pastu kan disebabkan sakit hati sangat punya pasal..,malam tu jugak saya start enjin kereta pergi jaya jusco...dapat album besar siap cover lagi..40 mukasurat baru RM19.90 !!! Beli dua baru RM39.80 !! huaaa puas ati saya...hurmm...

ok semoga mendapat pengajaran lepas ni. huh
k bai
assalamualaikum !
p/s : sungguh teringat akan sesuatu ! 
haaahh glad to share this with yall...click this

Hasil Karya Budak Budak (Poster Colour).

Hallo ! Assalamualaikum !!!


 Ini semua hasil karya anak murid saya :) Gambar saya yang lukis.. pastuuu suruh diorang warna pakai psoter colour...hasilnya......comel kan kan kan !

Biasalah budak budak, kalau bagi pensel warna diorang dah boring dah. Bila bagi main poster colour..habis semua dengan lantai dengan dinding berwarna warni...macam macam hal yang boleh buat sakit ulu hati...cehhh..papehal pun i lap you alls..


hasil karya budak budak ppki sjkc sam yoke
 
 




 senyum senyum hihihihi :)



 



Yang ni pulak masa tu saya boring boring, bila tengok kat dapur sekolah ada ubi kentang...so saya buat mashed potato dengan budak budak ni..seronok laa diorang ! :)


 




ok bai tu je ! :)



Friday, May 24, 2013

Resepi Mee Bandung Sedap & Mudah !

Assalamualaikum semua.

Semua cuti ye harini ? Ada yang balik kampung, jauh di serata negeri .. dan ada juga yang duduk tergolek di rumah macam saya....sinilah hometown saya, Cheras. Hehehe...So, disebabkan harini saya gembira dan bebas sebab abang ipar takde kat rumah...(tak perlu lah pakai tudung selubung bagai) so...saya nak masak Mee Bandung Muar...eceewahh...

Ok Resepi Mee Bandung Muar Sedap :




Bahan-bahan :

  • Mee kuning / Kueytiao (celur dengan air panas) saya suka kueytiao :) hehe..
  • 5 Biji telur
  • 2 bawang besar & 4 bawang putih
  • Daun bawang
  • Asam keping
  • Minyak
  • 10 cawan air
  • Sawi
  • Fishball
  • Udang
  • Sotong
  • Gula, garam, ajinomoto
  • Cili / cili padi potong
  • Pes mee bandung


Cara masak :
  • Masukkan minyak, tumis bawang sampai kuning.
  • Masukkan air dan perencah mee bandung, kacau hingga mendidih.
  • Masukkan telur, udang, sotong, fishball, daun bawang, sawi dan asam keping.
  • Masukkan sedikit gula, garam dan ajinomoto (secukup rasa)
  • Masukkan cili potong (secukup rasa pedas)
  • Tunggu mendidih.
  • Siap ! Boleh makan !! 

 Step 1

 Step 2

 Step 3


 Step 4 
 

  Step 5


 

Step 6
 

Step 7

tungguh menggelegak

tadaaa dah siap

boleh makan mee bandung muar sedap & mudah !!

sedapnya mee bandung !!


 just for 3 of us..mak, abah, dan saya :)
alhamdulillah !

Kejohanan Olahraga Tahunan 2013 di Stadium Mini Sri Permaisuri.

Assalamualaikum :)

Minggu lepas saya busy gila kot. Entah lah macam macam benda kat sekolah. Dengan kerja dan sukan. Kerja cikgu ni bukan setakat mengajar..waktu ada kelas masuk kelas..waktu takde kelas boleh goyang kaki...no no no...its more than that ya..

Rasanya shampir dua bulan kot duk busy prepare budak sukan ni. Mengajar pun takde mood, sumpah takde mood sebab hanya Tuhan je yang tahu macam mana "condition kelas" di PPKI SJKCSAMYOKE. Mana nak bagi masa nak belajar, nak main, nak practice, dengan panas, terik, sempit,tak selesa, masa terhad, kawalan budak kurang sebab murid terlalu ramai dan guru pulak sikit jer. ..bukan saya jenis merungut..tapi semua cikgu nampak swing je dengan keadaan ni. I dont know untill when this will be going on..

Allahuakhbar. la hau la wala qu watailla billa...memang kekuatan tu datang dari Allah swt...gigihkan juga badan ni walau penat macam mana pun..

Semalam pula, ada sukan di Stadium Mini Sri Permaisuri. Muka saya burn gila kot...tahap kulit kerang dah ni,,,jerawat pun da mula nak main cak cak sebab asyik kena panas & peluh je...sadis.

Papehal pun, nak ucapkan tahniah dan syabas la to all my colleagues sebab sama sama menjayakan Hari Kejohanan Olahraga ni sebab kitorang handle AJK Hadiah...goodjob semua :) InsyaAllah...kalau benda ikhlas kita buat..forsure Allah akan permudahkan urusan kita...

ikhlaskan hati. pada Allah kita berserah.



   




teachers, students PPKI Sjkc sam yoke ! 
glory glory sam yoke...lalalalaaaaa...







ok bai.






 

Designed by Alieff Artwork