Friday, September 28, 2012

Sugar Glider : Sila Beratur & Jangan Berebut Makan !

Salam glider loversss !

Lately saya sangat busy dengan kerja kerji serba serbi. Kepala saya selalu rasa berat...serabut kelibut. Suggies saya terabai dan tak dapat nak sediakan glidershake untuk diorang. So depa makan ulat + buah + sayur jerk ! ok aaarr

Kalau nak kire ratio calcium,posporus, maktorus,hipopotomus, protien dan jadah laen tu saya mmg hampes. So watever lah ye...semua buah and sayur saya maen bantai kasi sama my sugar glider :P kecuali i elakkan buah anggur . lagipun mahal kan !

semua sayang !!

tengok buah buahan dan sayuran ni ;) potong siap tinggal nak bg kat sugar glider :P


Inipun sikit je i letak,,,ni makanan untuk 10 ekor sugar glider...adult dan babies saje je i letak sikit sebab nak pasti esok pagi mesti licin no leftovers . elakkan pembaziran.


mula nak membau bau makanan...so panggil kengkawan keluar dari sarang persembunyian :P




tengok kontot... hobi dia..amik makanan dan lari sampai atas...then makan senyap senyap kat atas. tak suke join secara berjemaah !


Comel kan..diorang semua ni...dulu tak sebulu...now dah duduk satu sangkar..jadi satu family :) Senang sikit nak pantau...pada mulanya mmg gaduh sikit...then lama lama diorang pun penat nak gaduh :P









Bima & Sakti ... dah besar dah .. ulat pun diorang suka makan...now dah pandai makan macam-macam dah putus susu lah katakan. Senang sikit !


Ini dia mumu saya kuarantin sebab anak belum Out Of Pouch OOP :) dia makan sengsorang je... haha



ok semuaaaa sedap korang cuci mata ye ! ;P babai take care love uuu !~



Thursday, September 27, 2012

Karnival Usahawan Pendidikan Khas 2012 : Alif Satar Pun Datang ! XD

Semalam sape tak datang Taman Tasik Titiwangsa memang rugi ! :) Hehehe...sebab ape rugi ? Sebab tak dapat jumpe cikgu neot :P huhuhu...

Semalam penat woooahh.. i and my colleagues ada jual jual barang sempena Karnival Usahawan Pendidikan Khas 2012...macam macam laa kitorang jual...dari barangan kering hingga basah. Kebanyakkannya barangan perkhemahan...laris jugaklah sebab harga Runtuh !!

yang ni si neot, gozai dengan chacha ! hahaha...semua nak lawan sape kembang sape kuncup :P

tengok ni..latar belakang gerai saya...saya yang gantung pistol pistol tu tauuu..
yang ni cik neot deNgan si gozaiprong ! kenapa nama dia gozaiprong? ntah !

Waduh waduh wAduh..ngah sibuk menjual barang barang...tetiba alif satar daTang pulak !!! saje je nak kacau konsentrasi i...ishhhh...so terkedek kedek lah aku berjalan dEpan pentas tgk alif satar nyanyi !~ huhuh...(cutenye emmm emmm ^..^)


 alif alif ! sattt sattt tengok aaar sini ! sini laaa

alaaa saje je alif ba ta ni senyum senyum laaak kat i...ishhh pandang laa orang len.. (malu2 tenuk)

eh eheee alif ni...tau laa minaT kat i..toksah la maen tunjuk tunjuk pulak kan...nanti kantoi aaar ape laa alif ni !

oh nooo ouuu !!! saje le tu nak feeling feeling kan !~

Lepas puas dating dengan alif satar, i pun jenjalan laa kat kawasan tasik tu...tengok tengok ape bende nak beli..pastu...

"cikguuuuuuuuuuuu cikguuuu "
"aihhh awak !" (tengah berusaha ingat nama budak ni)
"cikkguuuu lamanye tak jumpe cikguuu waaaa"
"yee ? laaa rindu laa kat awak. camne best tak sekolah menengah?" (dulu pernah ajar dia masa dia di primary)

So kitorang pun berborak borak dan tangkap gambar..heheh...seronok jugak jumpe budak yang kenal cikgu dia kan... Ingatkan budak budak khas lupa cikgu..rupanya ta :P Diorang menghargai cikgu diorang :)


 Jalan-jalan lagi kena tahan jugak..."cikguuuuuuuuuuu" hahahah...ye ye..nasib bek kenal cikgu kan ! Muah muah ! :) Comel tak yang pakai sari tu ??? XD


Yang part ni nak cerita sikit. Hahaha...gambar kat bawah ni adalah seorang blogger lelaki yang paling lamaaa saya kenal sejak mula start blog. BUBU. Pastu secara kebetulan recently my frend tetiba jadi jiran sebelah rumah siBUBU ni hahaha.. what a small small world.

Yang ni pulak si gozaiprong, bubu dan neot...thanks bubu sebab sudi datang karnival and show some support ! XD 

cik neot paling cerah kannnnnn kannnn ! hahaha XD


Ini dia cik qiqilala ! Haaa !!! Dia ni hobi dia suka wat lawak je...lawak sengal !! Nampak je pendiammm tapi bila time sengal datang..adoyaiii ~~

Karnival pon habis sekitar kol 1.30petang gituuuu :P letih siot ! Tapi alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar .. dan nasib bek alif satar datang :P

 Lepas tu masa nak balik sedar sedar kasut pun dah rosak.. ish ish sedey,,,kene kutuk lagi ade laaa hahahaha


lepas tu nampak je tong sampah terus nak buang hahahah beli je la baru macam takde duit sangat !


 tuinkkkk... hoooo ;p


ni pekesss !!! semua cikgu minum air free je k..entah berape banyak air tin dan air kotak dah kitorang balon ;P


 Merahhhh tema kami :P
cikgu neo, cikgu lee, cikgu ecaca, kak ayu, cikgu rika, cikgu qiqilala, cikgu lau

dan GPK bos kami..semestinyaaa Puan Sushilaaa ohyeah ohyeah !!
 TAKKE PELIK  nape laa diorang ni takleh nak posing kat tempat lain...kat kereta viva aku yang kecik molek ni jugakk laaa yang jadi port ! :P hehehe

Dan begitulah akhirnya hari yang penat T_T...jumpe lagi di karnival usahawan pendidikan khas tahun 2013!!


Sugar Glider : Cara Jinakkan Sugar Glider Dengan Ulat !

Ini dia gambar paling best of the day !!! Hihihi...Cara nak jinakkan sugar glider ?? Senang je..korang cekop je sugar glider baring atas tangan korang...pasti korang bagi dia ulat banyak banyak ! Hahah..kompom terus jinak manja terlebih lebih !...ni ha...dapat makan ulat terus makan sambil baring kat atas telapak tangan saya...:P

Seronok bagi diorang makan camni...kalau ada sekor dua ekor boleh tahan lagi..kalau ada 12 ekor agak agak pening pale nak layan sekor2 makan cemni ye tak !

tips 1 - bagi makan ulat banyak banyak hahaha ! seimbangkan dengan buah dan sayur. ingat tu. banyak takpe...so far takde masalah. kalau saya bagi...HONESTLY TAKNAK TIPU PUNYE(org kata tak elok tp i belasah je)... i bagi 10-15 ekor ulat untuk seekor sugar glider.  Tapi i akan pastikan lepas tu dorang makan buah and sayur.


tips 2 - bagi sugar glider makan ulat dengan

Panggilan Hangit Hot.FM : Kakak Saya Prank Tunang Pasal Cincin Akad Nikah !

Salam.

Amik port sat walaupun kerja berlambak -lambak tak siap. Buat bodoh sekejap. Anyway !!

Kalau ada yang terdengar pasal panggilan hangit kat HOT.FM baru baru ni..pasal cincin akad nikah ! Hahaha...Itu bakal abang ipar saya...kakak saya yang punye keje menghangitkan tunang dia.


Kui3x...saya dengar pun tergelak sakan ! Bengong betul Faizal Ismail tu...haha terbaek je kalau bab bab menghangitkan keadaan ni. Kalau korang nak dengar apa cerita panggilan hangit tu, meh dengar kat sini !!

PANGGILAN HANGIT : MY SISTER TO HER FIANCE.


Wednesday, September 26, 2012

Wanna Ali : Lepaskan MP3.

ku jadi tidak tentu arah...entah apa yang ku khuatiri ?...

Hati bernyanyi nyanyi je lagu ni huhu....best laa lagu ni ! Teringat zaman zaman lagu ELITE .. cam comel comel sayu je lagu ni huhu..sayuuuu :P Lirik Sempoi giler !








Ku jadi tidak tentu arah, entah apa yang ku kuatiri
Sejak terjadi cerita itu. cerita itu
Makan minum ku dh tak terjga
Asyik memikirkan tentang kamu

Mungkinkah benar mengapa ku tidak menyedari
Lepaskanlah lepaskan semua, tiada makna jika bersama
Dalam hidupku oh setiap hari
Yang kita pasti ada masalah
Lepaskanlah lepaskan semua, tiada makna jika bersama,
Dalam hidupku oh setiap hari yang kita pasti ada masalah, dengannya
Ku jadi tidak tentu arah, entah apa yang ku kuatiri
Sejak terjadi cerita itu. cerita itu
Lepaskanlah lepaskan semua, tiada makna jika bersama
Dalam hidupku oh setiap hari
Yang kita pasti ada masalah
Lepasknlah lepaskan semua, tiada makna jika bersama
Dalam hidupku oh setiap hari yang kita pasti ada masalah, dengannya



Individu Yang Menghina Islam Di Facebook !

Siang siang tadi ada terbaca pasal post ni. Ganas jugak bahasa orang anti islam ni. Moga Allah balas kaw kaw punya sama dia...Dan kalau dia tak bersalah..harap whoever dalang disebalik perkara ni akan kena panah petir.

semasa kejadian...

selepas kejadian...







Tuesday, September 25, 2012

Gambar Budak Sekolah Yang Lawak!

Salam. Harini balik lambat..kol 4ptg baru balik rumah..wuu..busy sangat buat preparation untuk berniaga di Taman Tasik Titiwangsa esok.

Masa balik tadi terserempak dengan si budak.weng keng kurus ni. Dia ni kurus sgt..mcm tak.cukup vitamin je..kesian tgk..nak tahu apa yang lawak tak? Dia tak larat angkat beg dia dan....

DIA TENGAH HERET BEG DIA KAT TANAH...sambil berjalan terkedek kedek balik rumah.

I terus snap gambar dia. Adoi..camni pon ade ke, Lawak tol!





Monday, September 24, 2012

Takde Couple Pun Susah Ke !

Cis. Hahahaah. Ni nak cerita lawak ke geram ke hape tah ni.
 (baca dengan muke garang mcm badak)



Alkisahnya i dapat jemputan ke sebuah majlis ni...untuk ke majlis ni boleh pergi seorang or boleh bawak partner for free. So i decided nak pergi bawak partner, which i ingat nak bawak my sister or my mom...at first....

Then orang ni cakap kat I...

Erm, U kena datang dengan Spouse je..hubby,tunang, or couple ? Kalau tak U boleh datang sorang je ok ?

I WAS LIKE WATTATIGER. ? hubby ofcos laa takde kerana i masih suci gitu, tunang ? tah bile masa aku ade tunang ni . couple pon takde tunang keadahnye? couple ???? aku takde main kapel-kapel ni !!!

Hidung kembang kempis je bila orang tu cakap cenggitu kan. Sabar !

OK THEN, IM NOT GOING TO THAT Ceremony. IM DONE HERE> Hahaha. 

Maka kawan-kawan pun memujuk-mujuk diriku supaya hadir ke majlis tu..and I WAS THINKING...why not i sit here and wait for the fairygodmother to save me, turn me into beautiful girl, with pair of glass shoes, and pumpkin car ofcos. Sat gi aku jadi CINDERELLA kang baru korang tau ! takmau g ! aku merajuk ni !


Hargailah Orang Yang Buat Kerja Dengan Ikhlas.

Sementara masih terluah...

Harini buat pertama kalinya...saya tengok colleagues saya menitiskan air mata sebab kerja yang dia dah buat sehabis baik. Agak-agak dah 2-3 hari dia sediakan kerja tu tapi hari ni nasib agak tak baik bila BIG BOS ade angin lintang pukang. Orang yang buat kerja tu sampai tak tidur malam siapkan paperwork dan hancur hati dia bila ada orang cuba rosakkan segalanya.  

Saya turut sedih...dan di benak saya terdetik...kenapalah kita susah sangat nak hargai orang yang dah buat kerja sehabis baik dan sehabis ikhlas ? Tak boleh ke kita melapangkan dada orang, mungkin sekadar berikan pujian dan senyuman atas hasil kerja orang...bertimbang rasa sesama kita...belas ihsan. Mungkin suasana akan lebih tenteram.  Apalah nak jadi...sabar je k.

 ****

Malam ni rasa pening kepala teramat pulak. MY PLAN IS SCREWED !! I ingat nak tengok wayang and berHUHA minggu ni.. sayangnya kepala otak tetibe ad berat semacam je minggu ni. Haha kerja berlambak.

  1. I kena buat claim duit macam-macam program. Jumpe GB untuk amik CEK.
  2. I kena buat stok inventori. Mata berpinar-pinar tengok jadual yang sangat banyak.
  3. I kena kira dan simpan duit yang agak banyak.
  4. I kena siapkan kertas exam by today !!!
  5. I kena tempah meja kerusi untuk Karnival untuk hari Rabu ni.
  6. Assignment KURSUS INDUKSI I tak siap lagi. Satu Haprak tak gerak lagi.

I dah cuba sehabis baik daaa buat kat sekolah waktu bekerja. Namun masih kera tu drag sampai balik ke rumah. Berat kepala otak ingat boleh leave di office. Tapi tak...aduyai.

I rest sekejap petang tadi..dapat tidur sekejap pun jadiklah. Bangun celik mata je my dad datang then..

Amik borang ni sign, pastu scan borang ni dan emailkan ke bla bla bla bla ....>>??? ( ni mesti pasal saham ni)

Ermmm abah nanti boleh tak abah, ena tengah serabut ni...nanti k..nanti ena buat...ok plsss...

Ko ni nanti tak buat itu ini bla bla bla bla bla bla bla....>>otak I refuse to hear dah tak dengar apa my dad cakap...

Ok bah, nanti ena buat.... babai...>>sambil tutup pintu bilik T___________T

NOW i ngadap laptop ni tengah cari lagu yang boleh menenangkan kepala otak I...Fieww...HELP ME. Banyak KERJA.

BYTHEWAY... I nak mengucapkan rasa syukur ALHAMDULILLAH... i akhirnya dapat tunggakan gaji yang dah lama i tunggu...thats why i rasa nak pergi enjoy tapi masa tak mengizinkan :(

 Pic for today : Me with my student .. susah nak suruh budak ni senyum .. dan dah lama saya tak pakai warna hijau because i tak berapa suka warna hijau ? :P



Semua Orang Perlu Diberi Peluang Untuk Berubah !


 cinta ku bukan palsu..tak seperti cintamu...


Tuhan tolong jauhkan diriku dari si dia..kerna ku tak mampu. Menahan dari mencintai dirinya..kerna cintamu tak mungkin ku miliki....Layan lagu Dejavu pulak...hayya...terbang sayu melayu :)

Manusia ni banyak melakukan kesilapan kan. Takde orang dalam dunia ni dilahirkan sempurna serba serbi. KITA SEMUA inginkan sedikit peluang untuk membuktikan yang kita mampu MENEBUS KESILAPAN kita...

Pernah tak dalam diri kita..

Kerja Masih Tak Siap !


Jam menunjukkan 12.15 malam...Ni dah tanda tanda awal kemengantukan akan menjelma..tapi
 

Designed by Alieff Artwork