Thursday, January 06, 2011

Tutorial : Cara Hack Html Kod Blog Orang.

Tutorial Time !


Hehehe, sebenarnya mungkin ramai yang dah tahu benda ni. Tapi saja ja aku nak kongsi....tau tak yang korang boleh hack dan curi code blog orang lain dengan senang ? Bukan nak mengajar korang mencuri, tapi memang takde istilah curi mencuri dalam internet ni. Har har har.


Nak tahu caranya ?

Jom hackers... : )

Benda ni berguna kalau korang nak sangat benda yang ada dalam blog orang tu yang korang takde. Incase kalau korang nak sangat code yang orang tu guna, boleh la gunakan cara ni. Peringatan, kalau korang nak hack code, korang mestilah dah tau serba sedikit selok belok html code...kalau tak macamana nak gunakan code tu nanti ?


Aku selalu jugak gunakan cara ni untuk kegunaan diri sendiri, senang dan tak payah susah susahkan diri nak cari code html yang aku nak. 

Cara Hack Code Blog Orang : 
  • Korang pergi je mana mana blog korang suke.
  • Lepas tu tekan Ctrl + U
  • Nanti keluarlah seluruh code template blog tu.
  • Dari situ, korang godek lah gambar, header, sidebar, blockquotes, widgets atau codes yang orang tu gunakan dan copy paste html codes tu dalam blog korang pulak. 
  • Senang kan ?

Selamat Maju Jaya !



Feeling Lucky?
 

Designed by Alieff Artwork