Pages

Monday, September 24, 2012

Hargailah Orang Yang Buat Kerja Dengan Ikhlas.

Sementara masih terluah...

Harini buat pertama kalinya...saya tengok colleagues saya menitiskan air mata sebab kerja yang dia dah buat sehabis baik. Agak-agak dah 2-3 hari dia sediakan kerja tu tapi hari ni nasib agak tak baik bila BIG BOS ade angin lintang pukang. Orang yang buat kerja tu sampai tak tidur malam siapkan paperwork dan hancur hati dia bila ada orang cuba rosakkan segalanya.  

Saya turut sedih...dan di benak saya terdetik...kenapalah kita susah sangat nak hargai orang yang dah buat kerja sehabis baik dan sehabis ikhlas ? Tak boleh ke kita melapangkan dada orang, mungkin sekadar berikan pujian dan senyuman atas hasil kerja orang...bertimbang rasa sesama kita...belas ihsan. Mungkin suasana akan lebih tenteram.  Apalah nak jadi...sabar je k.

 ****

Malam ni rasa pening kepala teramat pulak. MY PLAN IS SCREWED !! I ingat nak tengok wayang and berHUHA minggu ni.. sayangnya kepala otak tetibe ad berat semacam je minggu ni. Haha kerja berlambak.

  1. I kena buat claim duit macam-macam program. Jumpe GB untuk amik CEK.
  2. I kena buat stok inventori. Mata berpinar-pinar tengok jadual yang sangat banyak.
  3. I kena kira dan simpan duit yang agak banyak.
  4. I kena siapkan kertas exam by today !!!
  5. I kena tempah meja kerusi untuk Karnival untuk hari Rabu ni.
  6. Assignment KURSUS INDUKSI I tak siap lagi. Satu Haprak tak gerak lagi.

I dah cuba sehabis baik daaa buat kat sekolah waktu bekerja. Namun masih kera tu drag sampai balik ke rumah. Berat kepala otak ingat boleh leave di office. Tapi tak...aduyai.

I rest sekejap petang tadi..dapat tidur sekejap pun jadiklah. Bangun celik mata je my dad datang then..

Amik borang ni sign, pastu scan borang ni dan emailkan ke bla bla bla bla ....>>??? ( ni mesti pasal saham ni)

Ermmm abah nanti boleh tak abah, ena tengah serabut ni...nanti k..nanti ena buat...ok plsss...

Ko ni nanti tak buat itu ini bla bla bla bla bla bla bla....>>otak I refuse to hear dah tak dengar apa my dad cakap...

Ok bah, nanti ena buat.... babai...>>sambil tutup pintu bilik T___________T

NOW i ngadap laptop ni tengah cari lagu yang boleh menenangkan kepala otak I...Fieww...HELP ME. Banyak KERJA.

BYTHEWAY... I nak mengucapkan rasa syukur ALHAMDULILLAH... i akhirnya dapat tunggakan gaji yang dah lama i tunggu...thats why i rasa nak pergi enjoy tapi masa tak mengizinkan :(

 Pic for today : Me with my student .. susah nak suruh budak ni senyum .. dan dah lama saya tak pakai warna hijau because i tak berapa suka warna hijau ? :P



 

Designed by Alieff Artwork