Sunday, September 16, 2012

Hidup Ini Indah.

Selamat pagi semua. Hope all of your wishes come true today ! Wake up, smile...wear your lucky shirt and start shining !

 love this ! horeyy

Pengalaman masa lalu akan mematangkan kita..membentuk diri kita..menjadikan kita seorang yang lebih baik pada hari ini...

Kita selalu merungut bahawa hidup ni tak adil...padahal..itulah sebenarnya yang terbaik buat kita..cuma kita je yang butakan mata...pekakkan telinga...bila perkara dah terjadi..baru kita sedar selama ni apa yang kita lakukan tu semuanya salah...

Allah bagi peluang pada kita bertemu dengan orang yang salah...agar kita dapat berjumpa dengan orang yang lebih baik...

Allah bagi peluang pada kita merasa keperitan sebelum dia anugerahkan ketenangan dalam diri kita...

Semua tu Allah buat untuk menguji keimanan kita..Saya percaya..setiap kali ujian mendatang, i tell my self that .. " kalau saya ditimpa musibah, bermakna Allah sentiasa ingat pada saya " betul tak ?

A friend of mine told me that : Neo...why you are so positive ? I almost give up on life.
I replied : Just hold on and have some faith, dear friend. The time will come..
And then i smiled.


Now i start to see life...it is always been beautiful as it is. I just realized. Thanks Allah. Alhamdulillah.

*PS nak bagitahu takky terima kasih sebab sudi bagi kad raya pada saya ;) Nak buat entri pasal kad raya tu asyik lupe je siap dapat duit raya lagi singgit ;) tanx...you really make me smile ! first time dapat kad raya dari satu satunye loyal reader blog ni hihihi... http://takky-journeyofmylife.blogspot.com/
 

Designed by Alieff Artwork