Pages

Friday, April 30, 2010

Ignore Friend Request On Facebook : South Park Part 2

I will cry like this if you dont add me as a friend on your facebook, seriously!

Do you always ignore your friends request on facebook? Beware, you might just break your fan's heart into tiny little pieces, like the South Park video above.

Haha. I think the worst thing about facebook is losing our privacy. Some people might don't understand that we needed privacy even if its on social networks.

Anyways, you should know that you might just pissed me off if you simply add me as one. I am sorry but I need my own space, seriously. Plus, I really hated now that my relatives especially aunts and uncles are there sticking their eyes on me.

Dont know where to run anymore. I mobbee a paper-bag face. Blargh.


Wednesday, April 28, 2010

Kantoi Video Panas ! Dont Try This At Home !

video

Jom layan video panas 12 saat yang sempat dirakam dekat sekolah. Syok beb layan kerenah budak-budak yang tak ada dosa ni. Bakal masuk syurga yang dihiasi dengan air sungai yang mengalirkan madu dan susu. Sayang Aiman yang comel sangat ni. Ala bucuk-bucuk tuh. Mesti aku rindu dia nanti...lagipun praktikal nak habis dah ni. Oh, kepada Aiman...sila buang tabiat anda macam dalam video tu okay.


Tuesday, April 27, 2010

Cikgu Boyot & Bunting Dan Muridnya.

Perbualan antara cikgu boyot yang mengandung 8 bulan setengah dengan seorang murid form 2 pendidikan khas.

Cikgu bunting : Amin, awak rasa cikgu dah kahwin ke belum?
Amin : Belum.
Cikgu bunting : Hah? Awak pasti ke cikgu belum kahwin lagi Amin? *sambil memegang perut bunting kononnya bagi klu dekat budak tu*
Amin : Yela, sebab cikgu muda lagi. Baru 25 tahun.
Cikgu bunting : Amin nampak tak ape-ape perubahan kat badan cikgu? *sambil menayang perut bunting yang boyot*
Amin : Takde ape-ape pun cikgu. Tak nampak pun.
Cikgu bunting : Awak tak nampak ke saya mengandung ni!Saya dah nak beranak dah ni tau.  *tepuk tepuk dahi, geleng kepala*
Amin : Oh yeke cikgu. Saya tak perasan lah.
Cikgu bunting : Amin, kalau seseorang tu mengandung...maknanya dia dah berkahwin. Faham?
Amin : Baik cikgu. *senyum entah faham ke entah tidak*

Aku dengar perbualan ni sambil tergelak-gelak bawah meja guru. Hape da...perut cikgu boyot tu pun dia tak boleh beza dah kahwin ke belum. Mungkin dia tak faham maksud kahwin dan buat anak kot? Erks.

Anyway, ada satu gambar lucah yang pelik tentang pregnant di sini.

Thursday, April 22, 2010

Kes Buli Tahap Kritikal, Otak Pun Mental Je : Being Bullied Is Sux!


I am so damn frustrated! Hargh. I have been counting for this practical season to hit the stop button, but now it seems like the stop button have broken out. Someones has hit it with the bloody big axe perhaps. Few.!

Okay, to be truth, I hated to be here. I am done with a senior that happen to be my assistant at school. I am so sick of her! Please, don't let me see her bloody face even at the night market. Oh, im begging on my knees...

The thing is like this, Me and my friends are supposed to end our practical on this 30th of April, and we are so really sick of that school okay. We are so damn tired of being bullied by this particular senior. She has been such a nuisance to us ever-since our first day. What the hell with her? Somebody please make me understand.

Just now, we had a 30 minutes meeting and we were told that we have to do our internship project at the same school for another shit month.  What the hell, another bloody 4 weeks? 4 weeks would be like 4 years for me ! 

Dude, please don't get me wrong. I dont hate to serves for the school, I am all good , I truly am.  But I just sick of being bullied , it feels sux. I may a noob junior you ever know, and Im new for this school stuff...but what makes you better than me? Do I look like a super-duper idiot that knows nothing about kids and school?

Yes, I maybe am.

But do you know what seniors meant to be? They're meant to guide a newbie like us, and not simply smug and laugh to the new comers. You got that? F word for you, dude. It is really stinks to smell the smug on your face. Blargh.

Yeah, I know just what you gonna say to me. Grow up neo, don't be such a crybaby.  Boo me.

Wednesday, April 21, 2010

Wednesday, April 14, 2010

X

deleted by neo

Seronok Beb Kalau Ade Peminat, Rasa Macam Superstar !

Inilah dia insan yang paling comel...bikin aku ceria je!


Sila lahirkan anak yang cute macam ni nanti yer...


Suka suki hati ko je bagi pelempang kat muka suci aku ni yer...nasib baik ko kecik lagi.

Sepanjang aku praktikal dekat nak 3 bulan dekat sekolah ni, aku ade sorang angel thats always sit on my shoulder, a cute angel instead. Theres a cute girl that always ran for me everytime I pass by her eyes. Seronok sangat.

Aku tak sure sejak bila dia mula suka dekat aku...tapi rasanya sejak Hari Sukan Sekolah. Masa tu dia ternampak aku bertugas dekat dewan...dia pun macam tertarik dekat aku dan tanya aku macam-macam. Biasalah budak kecik kan...dia keliru nak panggil aku kakak or cikgu...Sampai sekarang, kat mana-mana pun bila terserempak dengan aku je...aku dah siap sedia depa tangan sebab dia lari terus peluk aku punya. Her name is Syafikah. ;) 

Oh by the way, bukan semua budak suka kat aku kan? Pix budak lelaki tu aku saja letak sebab budak tu tak suka kat aku. Aku nak cium muka dia , free-free je aku kene penyepak!

Monday, April 12, 2010

Cara Jawab Azan.

Selalunya kita masih lagi beromong-omong kosong gitu bila dengar azan kan? Aku pun terkadangnya begitu, lagi-lagi time kusyuk tengok Melodi. Azan zohor pun berkumandang...tapi masih lagi nak tengok gosip hangat bajet cool lah Melodi tu mengaibkan orang sana-sini...huh. Aku pun menonton dengan rasa bodohnya mengikuti rancangan terbabit...

Bukan nak cerita tentang Melodi penuh kontroversi tu, tapi nak korang tahu yang kita perlu jawab Azan bila ia berkumandang. Hayatilah Azan, dan jawablah Azan. Bila habis Azan, jangan lupa baca doa habis Azan tu. Kalau nak buat doa hajat ape-ape...doalah ketika habis azan tu...
Sebab kenapa kita kena senyap dan jawab Azan ... : 
  • Hendaklah kamu mendiamkan diri ketika Azan, Jika tidak Allah akan kelukan lidahnya ketika maut menghampirinya. 

Ada 4 adab ketika Azan berkumandang, kita sering buat-buat tak tahu. Jom berubah weh, aku tak nak bila dah mati esok Allah kelukan lidah nak ucap kalimah syahadah... : 
  • Jangan berbual, berborak, bergelak ketawa !
  • Off / mute TV, Radio, MP3, MP4, VideoGame, PS3, Xbox ... !
  • Jawab Azan !
  • Segera ke Masjid bagi yang lelaki, dan segera solat bagi perempuan !

Latihan Memadam Kebakaran | Panic At The School! |

Murid-murid sila buat bulatan yer...jangan la buat cikgu-cikgu pening nak jaga korang...


Apa lah yang korang teruja sangat tengok benda ni...hahaha...sepanjang umur aku ni dah banyak kali tengok Fire Drill...bosan tau tak...


Bakar jangan tak bakar!


Run for your life!

Beberapa keping gambar sekitar minggu keselamatan dekat sekolah aku. Berapa kali nak buat latihan kebakaran da...ni masuk 3 kali siren kebakaran tu dibunyikan waktu tengah hari tau! Aku pun naik muak. Kali ni anggota bomba datang buat pertunjukan padam api kebakaran...budak-budak teruja la...tapi aku bosan giler...mengantuk pun ade tengok latihan memadam kebakaran ni...Huh...

Thursday, April 08, 2010

Novel Mistik & Seram!

Ohyeah...
Hurm...
My favorite...mystic's books...

These are few books that i have bought from the recent book fair at the PWTC. Actually, this was my first time experienced attending a book-fair ... so I was quite surprised with the special price that they offered.  I should have buy more, but i just cant stand the crowd ! Sigh...But its okay, lets wait for the next book fiesta! ;)

Monday, April 05, 2010

Website Haram Buat T-Shirt Menghina Nabi? Bengang!

Haritu aku ada jalan-jalan di website...lepas tu terjumpa website ni...jom flag ramai-ramai.

Eh, Anak Murid Aku Pengsan?

Alkisahnya kalau korang perasan, aku ada cerita tentang adik Aiman yang cute sorang ni. Yang paling howt kat sekolah, dia sorang ni la. Semua dah sedia maklum yang dia seorang budak yang hyperactive dan memang tak boleh duduk diam. Tapi, kitorang suka main dengan adik Aiman ni...geram sebab dia kecik jer...tapi nak pegang dia punya lah payah...

Haritu, Aiman jadi hyper sangat-sangat. Lebih dari biasa. Jadi si Pais ni peganglah tangan Aiman dalam masa yang agak lame, tanpa pedulikan keagressifan si Aiman ni. Dan akhirnya...lepas beberapa lama dia tersekat tuh..akhirnye beliau terkulai layu tertidur...Nasib baik dia tertidur...ni kalau dia bangun balik ni...bikin fenin kepala cikgu nak handle ;)

Amboi nyenyak nye dia tidur...Pengsan terus...
Aiman, bangun...bangun....

Saturday, April 03, 2010

Tahfiz Dari Sekolah Pondok.

Who is this cute boy? I wonder...

What is he doing here?

I snapped this pix when my mum was interviewing a little boy who asked for money at the petrol station about a week ago. This little boy is so innocence, and he is a tahfiz boy from sekolah pondok. He said that he travel all away from Kedah Darul Aman and was doing his weekend routine by doing the charity job to earn money for his poor Tahfiz School. 

My mom was looking so disbelieved at first, but she then felt pity towards this little boy. She even asked the boy to recite few words from surah Yasin just to test the little boy, and the little boy has recited it very well. Awesome.

I felt pity towards him too,and if he is my bloodlines...i wouldn't let him ask for charity like that. Hurm.
Chow.

Thursday, April 01, 2010

Cool Hijab Style | Stylish & Relaxing Clothing |

 I like the top!
I like the bottom!

I think this outfit is a perfect match to wear with our hijab. Beautiful, comfortable, and easy to move. However, this couldnt be fit for a short people like me. You see, the model is way too high and the outfit look just nice to wear on. So, in my conclusions, I prefer to hit on wedges in order for me to look tall with this kind of outfit. Nice style huh. It is so relaxing doesn't it? 

Apa Kau Tak Reti Nak Bersyukur Ke? Meh Haku Ajar...

So what.

Jam den sekarang ni menunjukkan 1.40 pagi. Hati aku tak getar sedikit pun dengan kabaran pensyarah akan datang observe mengajar esok. Pedulik hapa aku. Last aku dengar dia cakap, dia kata aku mengajar teruk. Oh yeah, mungkin aku perlu sedar bidang perguruan ni tak layak untuk aku. Pedulik hapa aku. Bukan aku yang terhegeh-hegeh register minta perguruan ni. 

Ish, neo...bersyukur la dengan apa yang ko ada.

Beb, kalau ko jadi lecturer...supposely ko support aku untuk wujud rasa nak jadi lebih maju. Bukannye bagi ayat sinis pedas ko , buat aku luntur semangat aku nak mengajar lah weh. Aku rasa nak tukar opsyen laa...aku suka budak-budak kecik. Apa kata aku convert jadi cikgu Pra-Sekolah pendidikan khas? Boleh la plak...! 

Ish, neo...bersyukur la dengan apa yang ko ada.
 

Designed by Alieff Artwork