Pages

Sunday, July 27, 2008

Family must come first.

Just a simple tag thats allows me to introduce a lil bit of my love family...Check it out guys~

I got a lovely parent, my dads name is Zakaria Jaafar and my moms name is Sabariah Ahmad.I love both of them because they are fabulous!




I got 5 siblings which is :-

1. Bro Along * 25y.o (now works at somewhere around Shah Alam while duin his degree)



2. Bro Angah * 23y.o (duin his medic study at Russia,but now having his one month break at Malaysia)



3. Sis Ain * 22y.o (my evil sister which I always never get blend with her,she's now duin her practical at BP near KLCC)





4. Me - neo as you all know * 21y.o (studying at Institut Perguruan Ilmu Khas,Cheras..waiting for 2 more years to complete my degree)




5. And last but not least, my lovely adik mijat *12y.o (still in standard six and will be taking UPSR exam on this september)




--This is how my family roughly looks like --

Monday, July 21, 2008

Model as a career


Its a hot stuff over here ..Really hot like the 'pisang goreng' at cik timah stall.
Ha - ha
I was just thinking about what’s the next post that I should put for my new entry, and with a sudden, the title just pop out of my head...

MUST READ ~Just a simple story to share. Last month, I attended a gath with my x-schoolmate from SMTKK. I met a friend * which I don’t know him well, never talk with him, not really know him either * He was with his girlfriend that look very outstanding besides him. For all I knew, he really got famous during the gath because of his ‘model girlfriend’. I could tell you that he was very proud of her girlfriend as he told our friends about his girlfriend’s carrier. ‘She’ is a model. I was just like, “Hey, tell me. Is it something to be proud of having a model as a girlfriend?” Well, I don’t think so. In my point of view, I don’t want to have a model as a boyfriend. You know there’s million of reasons why everyone or anyone doesn’t want a model as a boyfriend. Maybe the main reason is – afraid of losing - . You yourself know that feelings when you see your love ones in a sins world. It just makes me sick. ~

So this is my quest for you, my dear lovely readers…
Do you have any girlfriend @ boyfriend? Lets say you have ones, and fortunately your GF / BF is a model..

1st - Would you be proud if your girlfriend / boyfriend is a model?
2nd - Would you encourages her/him to be in a model world?
3rd - What are you thinking? Would you take him/her as a wife/husband or just flirting around?

Nah..just three simple question for all the readers to judge..I have ~a lot~ of questions that flying around my head, but I think three of it is just enough. Lets hear your shout out on my comment box orait guys?
* aku tak paham kenape orang nak jadi model or bangge jadi model , and yang paling pelik y must the bf or gf to rase bangge teramat kalau partner dowg tu model? kalau aku ni buta tuli n salah cakap kat entry ni,tolong tepok aku bagi aku sedar *

Tuesday, July 15, 2008

Bling for your teeth!

Pick any diamond..

And gives your teeth the bling - clink!

Hello everybody..Finally i got something interesting to share with yall..Just a few moment ago i watched 'WHI' @ Wanita Hari Ini. The main topic was teeth accessory!huhuuu...

Whats so interesting about teeth accessory??Hu..if you are a trendy person, why not try to put some *bling-bling* on your teeth?Just choose whatever colour of diamond that you wish for,and go for it! Im sure you guys will look very stylish and fashionable.:woooh:

From what i just read, this service is called dental jewelry. You can get the service at some medical clinic center that offers this service. It is not harmful as you can still brush your teeth or eat as usual.

It really looks stylish doesn't it?I just like to look at it, but doesn't feel like wanna try..Its kinda scary if you accidentally swallowed the beautiful diamond when you eat huh?I don't wanna get choked out!Ha - ha!:snow11:

Monday, July 14, 2008

Vicks Inhaler


~~aku takkan luperkan jasemu...*ni promote bende alah ni,bagus deh~~

Sejak aku sakit and sempot - sempot dade ni...:snow35:

Bende ni lah yang jadi teman setia - sehidup - semati aku...:snow40:


Tanpa bende alah ni..mungkin aku...K.O...:snow41:
Sebab kalau takde inhaler ni, maybe aku tersempot - sempot macam nak mati..:snow30:

Huuu...tanx vicks inhaler!you help me a lot on breathing!:snow02:

Pagi yang gelap

hello...aku tak pegi kuliah pagi ni...:snow43:
bestnyer...oops...bencinya..:snow09:
tapi macamaner nak pegi, badan belum sihat!!!:snow28:

Sunday, July 13, 2008

Flock!


















Di saat orang gune firefox 3, opera or internet explorer..
hehe..

aku plak gune FLOCK sebagai web browser..

saje nak kelainan..

best jugak pakai FLOCK nih..:ahaha:

Bad Flu

terima kasih pada yang prihatin dengan keadaan aku skang ni...:snow10:
aku dah stabil skang...
tapi kene ikot cakap doc la...
rest cukup2...nanti okaylah...
skang ni dapat MC lagi 3 hari...
monday, tuesday, and wed ...
jadi for all my classmates...
i know that i missed a lot of important things..
tapi nasib kan..nak wat cane...
korang doakan je la aku get well very very soon k..
aku pon taknak MC lelame ni...
makin bertimbun plak assgnment yang aku tak dapat nak buat lagi...
tapi buat mase skang my body feel very tired..
my joint feel very painful..
my throat still not really clear now..
my body full with cold sweat...
sometimes my tempreture goes up and down and its drives me crazee...
k,lah..
i got to go..
nak tolong my mom settle up the house cores..
bye - bye wonderpets!:sakit:

Saturday, July 12, 2008

Laptop skins

I am searching for laptop skin, keypad skin, and LCD skin..

Could anyone tell me where can i get the cool skins with the cheap price?Huhhuuu...

The reasons why i wanted to get it covered!
*it protects my laptop from any scratch
*i can personalized my laptop outlook
*its also removable and reusable


Laptop skin...



Keypad skin...



LCD skin...


*Looking forward to buy it at LOw yat..

Friday, July 11, 2008

Fever

As you all know, I have got a bad fever on last Monday.
Its really a bad fever indeed.
My temperature is about 38 degrees and I got irritated by a bad cough.
I got 2 days M.C but I’m still not turn outs well yet.
With the 2 days M.C, I did not attend my classes for 2 days.
Yesterday, I forced myself to go to the campus..
Unfortunately, I feel like shit as my body not yet recovered from the fever...
Huh...
Today is Friday. I decided not to go for any classes..
What I know is..
My body feels very weak..
My whole body is sweating with the cold sweats...
My head is dizzy, I cant stand for long moment..
And I still haven’t recovered from the cough. Its really killing my throats..

Monday, July 07, 2008

Neo sedang gering !




* I...
just....

... got...

.... sore throat..*

KFC w i f i !!!

PAKCIK KFC yang pemurah??




Wifi are now available at the KFC , all over Malaysia!

Look out all the hotspot listed over here!

Enjoy your free WIFI while enjoying KFC meals there!



Klang Valley

  1. Bangi Utama
  2. Bukit Bintang
  3. Wangsa Maju
  4. Endah Parade
  5. Fajar Semenyih
  6. Genting Klang
  7. IOI Mall Puchong
  8. Kepong DT
  9. KL Football Stadium
  10. Kuchai DT
  11. Sg Besi Toll
  12. Sri Serdang
  13. Taman Connaught
  14. Taman Maluri
  15. Tesco Puchong
  16. The Mall
  17. USJ 20
  18. Wangsa Maju
  19. Wangsa Maju DT
  20. 120 TAR
  21. Sungei Wang
  22. Jalan Universiti DT
  23. Kelana Jaya
  24. Sunway Metro
  25. Pusat Bandar Damansara
  26. Ampang Park
  27. Ampang Point
  28. Alam Sentral
  29. Alamanda Putrajaya
  30. Damansara Jaya
  31. Giant Shah Alam
  32. Hang Kasturi
  33. Jalan Sultan
  34. Kajang DT
  35. Klang 1
  36. Meru
  37. Petronas Highway
  38. Selayang Mall
  39. Sec 14
  40. Shah Alam Mall
  41. Shah Alam 1
  42. Sunway Pyramid
  43. Taman Tun
  44.  5 Barat
  45. Giant Kelana Jaya
  46. SS 2
  47. Berjaya Times Square
  48. Taman Melawati
  49. Giant Bukit Tinggi
  50. Fajar Banting
  51.  Tg Karang
  52. Bandar Utama
  53. Tesco Mutiara
  54.  Sri Gombak
  55.  Taman Putra
  56.  Brickfields
  57.  Puduraya
  58.  Pudu 2


Negeri Sembilan

  1. Terminal 1
  2. Port Dickson
  3. Giant Senawang
  4. Seremban


Pahang

  1. Kuantan 2
  2. Kuantan 1
  3. Mentakab
  4. Kuala Lipis
  5. Brinchang, Cameron


Johor

  1. Jusco Tmn University
  2. Skudai Parade
  3.  Kulai
  4. Petronas Skudai DT
  5. Jusco Permas Jaya
  6.  Jusco Desa Tebrau
  7.  Tun Aminah
  8. Komtar, JB
  9.  Nusa Bestari
  10.  Persada, JB
  11.  Giant Plentong
  12.  Johor Jaya
  13.  Batu Pahat 1
  14. Pasir Gudang
  15.  Mersing
  16. Tesco Seri Alam, JB
  17.  Kluang 1
  18.  Pontian
  19.  Tangkak


Penang

  1. Midlands
  2. Bt Lanchang
  3. Megamall
  4. Larut
  5.  QueensBay Mall
  6. Auto City
  7. Bayan Baru
  8. Sg Dua
  9. Butterworth


Perak


  1. Gunung Rapat
  2. Fajar Kamunting
  3. Batu Gajah
  4. Kampar
  5. Kuala Kangsar
  6.  Kinta City
  7. Giant Sri Manjung
  8.  Parit Buntar 2


Kedah

  1.  Jitra
  2. Alor Star 1
  3. Sg Petani 1
  4. Alor Star 2


Terengganu

  1. Kuala Terengganu 2
  2. Dungun
  3. Kemaman


Kelantan

  1. Kota Bharu 1
  2. Kota Bharu 2


Melaka

  1. Giant Melaka
  2.  OHB Air Keroh
  3. Mahkota Parade
  4.  Malim Jaya
  5. Jusco Air Keroh
  6.  Melaka 2






*pakcik menjempot yall datang ke kedai pakcik untuk membuat upacara menyembelih ayam sempena perayaan dewali yang semakin hampir ni*jempot makan ayam free!pakcik melanje,siap boh wifi lagi tok para peminat pakcik,time kasih atas segala sokongan anda!*


Aku makan chicken chop


Hye there..huhu aku kat KFC Maluri time ni..

Maklumlah bleh WIFI kat sini.. bgus ah beb...

Huuu..aku tengok kawan aku *bon* belasah chicken chop kat KFC ni..

Pergghhh...tempting giler tengok dier makan dowh...

Disebabkan *bon* la aku terpakse fork out 11.58 sen untuk sepinggan chicken chop...

Worth buy anyway sebab aku makan sampai lichin itu pinggan!!!

Skang ni dowg tengah BZ shopping, and aku tengah BZ berWIFI...*macamla kat umah takde tenet?*




*aku tau pic ni takde kaitan dengan post ni..tapi aku rase nak balik je skang sebab aku windu giler kat katil aku!!whahahah lawa n best tak bilik aku???*


Friday, July 04, 2008

Handphone Yang Paling Canggih Di Dunia

Mestilah handphone aku. W580i Sony Ericsson

Jodoh?

Wow!! Great news for all the readers!!hahaha...Di petang yang indah ni, aku nak share tentang...

                             10 Petanda Si Dia Jodoh Anda...



                               Ape lagi??Sila lah scroll down and read patiently kayh!!




1. Great connection



Selalunya, pasangan yang rase macam ada jodoh antara mereka akan mempunyai sebuah ikatan yang unik. Ikatan yang unik ni selalunya tak dapat dilihat dari mata kasar tau. Pasangan ni selalunya ada ikatan emosi, spiritual dan fizikal yang kuat antara satu sama lain..Bile bersama je, dua-dua dapat rase manisnya bercinta dan perasaan saling memerlukan wujud antara mereka. Kesimpulannye korang akan rase ade connection yang baik la biler dengan partner korang tuh..


2. Gaya relax and natural


Selalunya, orang yang mungkin jodoh kita ni akan nampak lebih natural dan relax.Ok, contohnya korang bleh tengok gaya, dan cara dier represent diri dier. Contoh terbaik adalah dari segi pemakaian, cara dia bercakap, cara ketawa, dan cara dia makan dan minum. Semua ni diambil kira dan pasangan tu mestilah nampak relax, tidak berlakon dan spontan dengan gayenye. Kalau pasangan tu nampak tak selesa jer, sah2 la die tengah berlakon. Pasangan yang relax and natural macam ni selalunya jadi calon hidup yang sesuai .Yang pura2 tu..nampak sangat la dier tak menjadi diri sendiri bila berhadapan dengan pasangannya..


3. Happy bila bersama



Bila bersama dengan dia, perasaan bosan, gelisah, tertekan semua jadi hilang. Hati kita akan jadi gembira, dan tenang bila ada dengan dia sebab dengan dia je kita boleh berkongsi suka duka dan apa sahaja yang partner kita buat akan jadi pengubat duka kita. Perasaan ni wujud bukan pada seorang je, tapi wujud dalam diri masing2. Masing2 rase tenang bila bersama. Tambah lagi bile berjauhan je masing2 jadi gelisah sebab taknak berpisah.Huuu…romantiknyer..


4. Terima kita seadanya



Segala baik dan buruk yang ada pada diri kita diterima seadanya. Mungkin salah seorang antara pasangan mempunyai banyak kelemahan , tetapi pasangannya menerima kelemahan itu seadanya. Rahsia antara pasangan juga tidak disimpan malah dikongsi bersama kerana yakin bahawa masing2 sudah bersedia menjadi pasangan hidup kelak.


5. Jujur beb!


Dia tak kisah dan beri kepercayaan sepenuhnya pada pasangannya asalkan pasangannya tak menyalahi hukum hakam agama. Kejujuran dan keihklasan dirinye kita dapat rase dan dapat lihat sendiri. Kalau pasangan yang tidak jujur, kita selalunya dapat detect .Yang paling penting, masing2 percaya pada kejujuran masing2 walaupun berada pada jarak yang jauh. Bila kejujuran, keikhlasan dan kesetiaan dipamerkan, hubungan cinta menjadi semakin hangat kerana itulah dikatakan cinta yang sejati.


6. Saling mempercayai



Rahsia antara pasangan yang telah diluahkan mestilah disimpan dengan baik. Selalunya bila dah ada partner, kita akan lebih cenderung untuk berkongsi rahsia dengannya. Partner kita akan lebih selesa bercerita rahsianya dengan diri kita sebab dia berasa selesa dan selamat dari memberitahu rahsia itu pada kita daripada orang lain. Antara partner, masing2 akan simpan rahsia dengan selamat. Dari situ, kita diuji untuk menyimpan rahsia itu dengan baik sebab dalam perkahwinan nanti sifat saling mempercayai adalah amat penting antara suami isteri.


7. Senang bekerjasama



Ha…ini yang paling penting. Kalau kita nak hidup bersama dengan dia, kita mestilah sanggup berkorban demi dia. Contohnya kita perlulah bekerjasama dalam melakukan semua perkara tak kisah la susah ke senang ke, janji buat and tanggung sama – sama. Bila dengan dia, kita dapat melakukan sesuatu perkara dengan baik tanpa perlu bantuan orang lain. Ingat, kalau tiada kerjasama antara pasangan, kerja akan bertambah sukar sebab 100% depends on one person je.


8. Understanding



Saling memahami adalah penting bagi pasangan yang berjodoh. Contohya kalau kita sedih, dia akan cuba menggembirakan hati kita, kalau kita sakit dia akan bawa kita ke klinik dan kalau kita tertekan dia akan menenangkan perasaan kita. Pendek kata, dalam semua keadaan pun, pasangan kita akan faham dengan keadaan diri kita dan akan sentiasa ingin bersama – sama menghadapi apa situasi sekali pun. Paling penting, bila pasangan kita bersedia mengharungi segala susah senang bersama kita, dia lah calon yang paling sesuai.


9. Tampilkan kelemahan



Kita kene ingat yang bukan semua orang sempurna dalam dunia kita ni. Antara kita pasti ada kelemahan dan keburukan yang tertentu. Pasangan yang sesuai dijadikan calon adalah pasangan yang bersedia menjadi teman hidup kita dengan tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan memberitahu kita. Malah, dia tidak segan untuk memberitahu kelemahan dan keburukannya pada kita. Contohnya kalau dia tak mandi dua hari, dia akan berkata jujur pada kita.Bila antara pasangan tu dah saling memahami kelemahan dan sifat buruk masing2, dialah calon yang paling sesuai bagi kita.


10. Follow your guts



Kita ni dikurniakan akal untuk berfikir dan hati untuk merasa. Antara pasangan mestilah ada sifat saling tahu akan perasaan pasangannya. Malah, masing2 juga dapat membaca fikiran dan meramal keadaan , reaksi dan tindak balas masing2 pada situasi tertentu.Selain itu, kita juga perlu menanyakan pada diri kita sendiri samaada dia ditakdirkan untuk kita atau tidak.Buat lah pilihan dengan baik dan serahkan segalanya pada Allah S.w.t. untuk tentukan. Ingat, jodoh dan pertemuan tu kat tangan Tuhan, jadi kita ni mampu merancang jer la.Kadang2 orang kate petunjuk boleh dapat dalam mimpi. Jadi, jika dia pilihan kita, buatlah keputusan sebaiknya. Jika dia bukan pilihan kite, tolaklah dia dengan baik.


**Jadi , korang cuber perhatikan pasangan korang..ade tak 10 petande yang mungkin dialah jodoh korang…buka mata, buka minda, sedar diri, sedar rakan, sedar ruang, sedar segalanya.



**Fikirlah, adakah dia tepat untuk kita???

 

Designed by Alieff Artwork