Sunday, June 22, 2014

Cara Buat Oreo Milkshake @ Oreo McFlurry (Mudah) !

Assalamualaikum !

Cara Buat Oreo Milkshake @ Oreo McFlurry (Mudah) !

 Cara Buat Oreo Milkshake @ Oreo McFlurry (Mudah) !





Harini saya terliur pulak bila mengenangkan Oreo Milkshake. Rasa macam pernah rasa...tapi dimana ya ? Ohya... macam ala Mcflurry yang mahal tu. Kat Mcdonald baru RM4.75 ...kalau kat Restoran harga RM8.50 . 

Saya tak pernah buat lagi ni. Ini first time nak cuba ! Apakata kita jeling jeling resepi dulu ya ? Selamat mencuba :)


Bahan-bahan utama :
  • Biskut oreo (Vanila flavour)
  • Ice Cream Vanila
  • Susu Dutchlady Fullcream milk.
  • Ais
  • Gula
Bahan untuk hiasan :
  • Biskut oreo yg dihancurkan.
  • Ice cream.
  • Chocolate rice
  • Wafer
Cara-caranya adalah :
  1. Masukkan 2/3 keping biskut oreo, secawan susu dutchlady, 3 sudu besar ice cream vanilla ke dlm blender. Then, blenderkan skali.
  2. Seterusnya masukkan secawan ais, dan 2 sudu gula ke dlm campuran yg telah di blender td dan blenderkan skaly lgi.
  3. Selepas campuran ke semua bahan tadi telah hancur, masukkan ke dlm gelas yg sesuai. Kebiasaannye, gelas yg digunakan adlh gelas yg pnjg. Kemudian hiaskan dengan taburan oreo, chocolate rice, dan wafer.
  4. Oreo milkshake telah siap! Enjoyyy guysss.... !


 

Designed by Alieff Artwork