Pages

Wednesday, December 25, 2013

Apabila Seorang Muslim Menelefon Rancangan Orang Kristian {Video}

Assalamualaikum,

Melayu
Cina
India
Orang Asli
Serani
Siam
Iban
Bidayuh
Melanau
Bajau
Kadazan
Murut


Semua kaum atau bangsa yang saya sebut tu bukan agama Islam...itu baru sebahagian yang disebut..belum semua lagi.. Itu adalah bangsa...ramai yang keliru dan anggap Melayu mesti Islam. Islam mesti Melayu. Its totally wrong !

So, kita ni makhluk yang diciptakan tuhan dan diuji dalam pelbagai cara. Yang dilahirkan dalam agama Islam...Alhamdulillah...bersyukurlah. Yang dilahirkan sebagai bukan Islam, kebanyakkan antara mereka masih tercari cari kebenaran akan agama mereka sendiri.

kata Ustaz Azman di Forum Perdana malam semalam, 

"orang bukan Islam sibuk nak tahu pasal agama Islam, tapi orang Islam tak mahu ambil tahu tentang agama Islam...dunia dah terbalik"

"malah, Soo Win Ci berpuasa sebulan di bulan Ramadhan, yang si Felixia model playboy sibuk nak pakai tudung"

Moga hidayah dan petunjuk Allah sentiasa bersama kita...

Kita nak berdakwah ni...bukan boleh nak paksa paksa orang. Bukan itu caranya nak ajak orang dekati Islam...contoh yang terbaik...jadi contoh yang baik untuk semua...dan InsyaAllah jom sama sama kita jadi Muslimin dan Muslimat yang baik..dan menjadi hamba Allah yang taat...

Anyway...please share video ni...







Speaking about christian...I dont know much. Tapi I ada search di google about trinity...tapi i tetap tak faham tengok gambar ni...


 


Tapi, dalam agama Islam...cuma ada satu tuhan yang mencipta sekalian makhluk dan alam semesta...iaitu Allah subhanawata'ala...dan Allah...dialah Tuhan yang menciptakan semua kaum yang saya sebut diatas...manusia, haiwan, syaitan...segala makhluk..segala ciptaan langit dan bumi...juga syurga dan neraka...semuanya adalah ciptaan Allah swt...

Logik.
Sempurna.
Tiada ragu.


  

ok bai assalamualaikum,
salam maghrib semua :)
 
 

Designed by Alieff Artwork