Pages

Thursday, September 12, 2013

Cara Buat Gingerbread Man Cookies. =)

Assalamualaikum :)

Ok senang cerita, benda ni memang nak buat dah lama. Inspirations by Laura Vitale...penat i cari video kat youtube ni je la yang paling mudah sekali....


  

Video from laura vitale :)


Cara caranya : 

1. Mix butter dengan brown sugar
2. Masukkan telur 
3. Masukkan tepung dan serbuk cinnamon
4. Masukkan sedikit molasses

Siap adunan, kepal kan dan balut dengan kertas minyak. Masukkan dalam reezer dan bekukan 1 jam...bagi dia nanti senang nak tekap.

Panas kan ketuhar 250 degree dan lepas tekap semua adunan jadi gingerbreadman...bakar biskut sampai masak around 10-15 minit...jangans ampai terbako plakkk hahaha...


















tadaaaaa !!! dah siap...hehehe nextime nak cuba lagi dan cuba lagi nak cuba lagii sampai jadi super power bab baking baking nih....huhuhuhu


 

Designed by Alieff Artwork