Monday, June 03, 2013

Cara Pasang Iklan Nuffnang ! (Tutorial)

Assalamualaikum semua. Moga cute mute selalu ya :)

Harini suka untuk saya kongsikan pada korang semua cara nak pasang iklan nuffnang dalam blog korang ! Mudah jer..pejam mata pun takleh buat. ! kikiki..

Aha, nak dapatkan duit dari nuffnang ni pun bukan goyang kaki je leh dapat tau..sila baca tips nak dapatkan income nuffnang kat sini Tips dapat duit nuffnang (wajib baca) dah tahu cara camne nak dapat kan duit dari nuffnang lepastu boleh la letak iklan nuffnang ok.


duit hasil blogging...tq nuffnang.


Step 1 paling penting dalam dunia !!
1. Korang kena ada / buat blog.

Step 2
Buat/ register account di website ini : www.nuffnang.com.my

Step 3
Lepas dah siap register di website nuffnang, sila click bahagian Manage Blogs.
*Pastikan korang nampak apa yang saya bulatkan kat bawah ni..dan buat satu persatu..dimulakan dengan Add a blog --> Update survey --> Save changes --> Add Ads pages
*Jangan skip mana mana langkah ni.

gambar untuk keterangan lanjut


Step 4
Bila korang dah tekan Add Ads page, page ni akan keluar. Jadi apa perlu korang buat ? Pilih Ads 1, 2, 3 yang saya tick tu semua kena masukkan dalam blog. Jadi tick Ads yang nombor satu dulu. Kemudian dibawah ads tu korang akan diberi code iklan. seperti gambar dibawah.
Copy code iklan tersebut. Tak perlu tekan Next.




Step 5
*Log in account blog korang. Lepastu click bahagian --> Layout --> Add a Gadget untuk size iklan Leaderboard (728 X 90) --> click HTML/Javascript --> Copy code dan paste iklan dari Nuffnang dalam kotak HTML ni --> Save.
* Ulang step yang sama untuk masukkan code iklan yang berlainan size tu ok. Masukkan tiga tiga jenis iklan. 
* Jangan lupa tekan save.







Bila korang dah siap buat iklan..Cuba view blog korang..nampak tak iklan atau word nuffnang keluar..kalau ada,korang berjaya la tu..kalau tak nampak tunggu laa beberapa minit untuk iklan tu nak process...semoga berjaya letak iklan di blog korang k..dan semoga berjaya mendapat income melalui blog :) Go go go !



Q & A : Takky : Gliteratti.
Glitertatti tu title untuk blog yang cuma pasang iklan dari Nuffnang je.
Non-Gliteratti tu title untuk blog yang pasang pelbagai iklan iklan lain selain dari Nuffnang.
Blogger yang dapat title gliteratti tu untung la sebab iklan selalu masuk :-) so, lebih baik pastikan tiada iklan lain selain nuffnang. Sebab syarikat iklan tu semua pesaing dia.


Tips dapat duit nuffnang (wajib baca) ;)
 

Designed by Alieff Artwork