Pages

Tuesday, February 19, 2013

Bercuti di Singapore (Hello Singapura) Part 1

Assalamualaikum warahmatullah...


Jom kita mencoret kenangan kat blog ni.. nanti dah tua tua esok boleh tengok balik kenangan kat sini kan :) Anak anak boleh baca...heheh..tak pun, boleh juga bagi idea bagi yang nak jalan-jalan kat Singapore nanti kan :)


Cuti sekolah seminggu Tahun Baru Cina haritu.. saya dan kawan kawan pergi Singapore untuk hilangkan stress :) Benda ni dah plan dari tahun lepas lagi..so sebenarnya memang sangat teruja nak pergi Singapore ni..lagi lagi memang duit dah kumpul untuk masuk Universal Studio Singapore. (sape yang tak join memang rugi laaa kan saya dah ajak :p pegi ramai ramai memang best ! )


(walau jeles tengok orang pergi bercuti kat Paris..London..dan Korea...kita dapat jalan Singapore pun dah Syukur besar nikmat, alhamdulillah dah)


:) senyum sikit. 


Sampai kat LCCT jer terus self check in guna mesin ni. Pergi kat counter self check in, masukkan code flight dan print ticket sendiri. Lepas tu terus check in  flight kamu :)



 Duit singapore dollar ! budak budak ni punya hahaha...ok meh sini saya nasihatkan korang yang nak travel..sila tukar duit korang siap siap.. takat mana korang nak guna sebab .. takot nanti nak tukar kat Singapore nilai duit turun naik.. silap silap nanti time korang nak tukar lagi mahal pulak...rugi nanti :)



Jumaat lagi barang dah siap sedia dah. Kawan kawan tidur kat rumah sebab nak gerak pergi Airport sekali pagi tu. 


Sabtu , 3.30 pagi gerak ke LCCT. Erm...masa ni tak rasa teruja pun nak pergi Singapore. Dalam hati..alaa..entah entah boring ~! So muka sangat TOYE pagi tu...mood belum muncul lagi :)


Dalam pukul 6.45 pagi kami terbang ke Singapura dengan AIR ASIA...segalanya lebih mudah kan ! Sekejap jer...sempat lah tidur sekejap dalam plane tu...bangun bangun dah nampak view Singapore !


Cantiknya Singapura.


Dari atas awan, cukuplah dengan banggunan banggunan yang berdiri indah tu...nampak sangat cantik dan tersusun. Itu baru dari pandangan atas...belum lagi jejak kat bawah..tengok macamana kan..(last pergi singapore umur 9 tahun daaaaaaaa)

jom tengok awan

rasa nak tidur kat awan je bley tak



Masa keluar flight tu...baru rasa macam MOOD happy jer...huhuhu...sebab apa ? Sebab nampak tulisan CHANGI AIRPORT !!!! Yaveeeda veduuuu...CHANGI AIRPORT...wow...pemandangan cantik sungguh. Baru kat airport je dah teruja dah. Aduhai.. belum keluar Air PORT lagi kan ?


Sampai di CHANGI AIRPORT sekitar pukul 7.15 pagi..tak sempat nak mencari surau..jadi ambil wuduk dan bentang sejadah ikut kompas. SOLAT SUBUH. Alhamdulillah !


dah papai dah ! changi airport !




Alhamdulillah, Allah swt telah mempermudahkan jalan serta urusan kami semua sebab, Kawan Aqilah..orang Singapura sudi jadi tourist guide kami sepanjang kami ada kat Singapore... Maziah namanya..cantik orangnya :) Jadi sampai airpost je..Maziah dah tunggu kami kat situ...syoknya !!!


Misi pertama, nak cari saudara mara kat Singapura...hahaha..
tuan ketua telefon saudara mara dulu...nak terjah ~


eh gula gula changi ! suka sebab ada tulisan changi :P


 huu time ni semua muka selembet je...mood ngantuk lagi.. awal pagi sampai Singapore hahaha :)

trip ni disertai oleh my parents :) memang mak abah tak berapa kuat jalan macam me and my friends tapi diorang nak jalan jalan gak :) huhu..so mostly memang tgk keadaan mak la.. sebab mak bukan kuat sangat pun :)best jugak dapat bawak diorang jalan - jalan..


 jihah !


qilah!




senyum lagi :)


Muka Qilah, Jihah dengan Agnes pun dah mula teruja. Masing masing tak sabar nak berjalan sakan kan...hihi... 






Ok, sampai sini sahaja dahulu, nanti saya sambung cerita lagi ok. Entri kali ni mungking ada banyak part sebab too many stories to tell ! :) too many things to remember !! :)


Tunggu ya. setia ya.


:)



 

Designed by Alieff Artwork