Pages

Wednesday, February 20, 2013

Bugis Street, Singapore Part 4.

Assalamualaikum warahmatullah...



Selepas merehatkan kaki dalam 40 minit di Hotel Amrise, kaki yang dah tercabot tadi dah siap pasang balik sebab nak pergi jalan jalan kat Bugis Street pulak :)


 kami di Bugis Street !


Sambil berjalan dalam hujan renyai, kami bergerak ke bustop untuk ambil bus ke Bugis Street :) kebanyakkan bas kat singapore ialah double decker bus :) so sesaje je duduk bahagian atas heheh...

eh eh dah sampai dah Bugis Street...semua tempat dekat je :) dalam 10 minit da sampai..

Ini bangunan Capita Mall, di  Bugis Junction

kesesakan di Bugis Street


sesak ! macam jalan tar laa...hehe..



Time kitorang pergi ni waktu Chinese New Year..so banyak kedai jual barang barang Limau dan barang orang cina kat sekitar Bugis Street tu..



 taktau tu bangunan ape.. tapi comel !

mama dan babah



















 
















Siap entri untuk Bugis Street !. Kat sini korang boleh beli macam macam woooo...handbags, kasut, segala macam bentuk souvenir..saya sempat jalan jalan kat bawah je.. Maziah kata belah atas pun ada jugak..tapi kaki da tak larat nak naik atas :) 


Dari petang sampai ke malam kami shopping di Bugis Street tu... perut pun dah mula berkeroncong...So misi selepas Bugis Street ialah ke Arab Street untuk mencari makanan Halal :)


Next part, saya cerita tentang Arab Street ya ! :)












 

Designed by Alieff Artwork