Tuesday, January 08, 2013

Cikgu Letih & Stress ?

Assalamualaikum warahmatullah..

cak !!


comel tak jadual ni hehehe :) semput nak masuk kelas :P



Harini saya rasa sangat letih. Balik kije, terus pergi pos barang customer. Sampai rumah belasah SUSHI 10 ketul..then tido sampai pukul 10.30 malam. Sedar sedar ... solat magrib pun terlajak...ayark...terus bikin solat dulu...Lepas solat..rezeki datang, mak dengan abah ajak makan doyan ! Weee...doyan i like !


Murid murid pendidikan khas kat sekolah dah bertambah. Tahun lepas 35 orang...tahun ni jadi 44 orang. Mata cikgu nak terbeliak semuanya bila menjaga murid seramai ni. Tenaga kerja sebenarnya masih tak mencukupi..semuanya mengerah tenaga ke tahap maksimum...end up cikgu ramai yang stress...


Kalau cerita banyak pun, orang cuma pandai mengata.."alaa cikgu ni banyak merungut "..."alaa senang je jadi cikgu ni, benda simple pun tak boleh buat"..."alaaa cikgu khas je pun, bukan kena fikir pasal prestasi"...


zzz


PON BOLEHHHH !!


Ape saja lah ye :) Kalau berada di situasi sebenar, hihi agak agak boleh handle ke ? Jangan cakap saja. Yang tak rasa memang tak tahu :P


Ohya, di kesempatan ini, saya nak kamu semua...pembaca pembaca setia...walaupun tak pernah drop komen kat sini..saya minta jasa baik korang semua...doakan sorang kawan baik saya ni supaya terhindar dari penyakit merbahaya...risau dibuatnye ! ayaa :(


Allah hindarkanlah kami dari penyakit penyakit merbahaya dan sukar diubati...Amin...



 





 

Designed by Alieff Artwork