Sunday, June 24, 2012

Servis Kereta Viva.

Salam,

Arghh dah lebih 15ribu mileage dah kereta viva tak servis servis lagi...jangan buat camni kat baby viva..nanti baby merajuk..ape pun tak boleh nanti ek ! salu cium baby viva ni...hihi korang cium tak kereta korang ? =)

So semalam alang-alang menyeluk pekasam..biar sampai ke pangkal lengan ! ecewah...haha..semalam pergi area gombak..awal-awal pagi dah cari kedai servis kereta kat situ..kedai yang paling awal bukaklah saya terjah =)

Sampai-sampai jerk kat kedai tayar tu...saya terus tanya...

neo "sini ada buat servis kereta tak ?"
auntie "ada,boleh boleh"
neo "ok cun saja!"
auntie "dari mana ?"
neo "orang orang sini je (tipu)"
auntie "you memang selalu main terjah je tempat servis kereta ye?"
neo " aah, nape auntie ??"
auntie "yela selalu kereta baru cam u ni pergi servis kereta kat perodua or tempat servis yang biasa dia pergi...you first time sini ya ?"
neo "aah, alaaa tak nak la g perodua..mahal ! hahaha..so terjah je la senang cite =)"

Hihi...pelik tol bile orang tanya camni ek...kalau korang servis kereta..memang stick kat satu tempat je ek ? bukan ape..saya kalau tak servis..tak tahu bila lagi kerajinan nak hantar kereta kat bengkel ..silap silap memang tak servis lah jawabnye..hahaha..

auntie "u cikgu ka ?(sambil jeling pelekat entry pass sekolah)"
neo "haah...huhu...nape auntie"
auntie "waaa muda lagi jadi cikgu ek...umur you bape ni"
neo "hihihi auntie teka laaaa hihi"
auntie "20 - 22 tahun?"
neo "yesssssaaaaa....salah auntie hahahaha"(tetibe terasa muda) ngeh ngeh 

 perghhh senyuman sama pesen
 yeay kereta viva siap servis ~

inilah perkara pelik yang berlaku...huhuhuhu
agak agak ?

ok jom blah =)



 

Designed by Alieff Artwork