Pages

Monday, June 04, 2012

Cara Import & Eksport Binatang.

Salam,

Rasanya ramai yang nak tahu sangat cara bagaimana nak import dan eksport binatang (binatang sungguh kau ni!!) dalam and luar negara...hah...ini dia caranya...biar i bagitau sama korang semua heh...lepas ni senang dah =)

Ramai yang tanya, uit boleh ke bawak sugar glider naik kapal terbang...bleh bleh..mesti la boleh..hhihi..kena baayar ke ? free ke ? boleh bawak curik curik masuk ke ??

PERNAH.Berkali-kali ada orang buat selamber je..bawak sg dia dalam beg / poket / selamber je...and lepas dengan selamat...sebab sg dia memang jinak dan takde crabbing ape pun...so memang terbaik lah...jimat..takde susah..

TAPI. itu kalau tak kena tangkap la...dah terang terangan pets not allowed kan..hihi..tu bagi yang hati kering jerk ! So kalau nak jalan selamat ? yeah...kena ikut cara yang betul...ikut undang undang nye ok..


Nah...amik kau...sila ikut prosedur kat bawah ni (dari step pertama hingga akhir sama je untuk export or import process)...okay ? chow...
Kalau masih tak faham...boleh direct call pihak penerbangan tu sendiri dan they will explain =)
Kat bawah ni pun dah siap ada no telefon siapa yang korang nak telefon...siyesly...

what i would suggest is...

JUST CALL AND ASK! =)
 

 






 

Designed by Alieff Artwork