Pages

Thursday, May 17, 2012

Sugar Glider Mosaic Ring Tail & White Face Blonde (Siri Jelajah Cargo LCCT)

Salam,

Dimulakan dengan bismillah...

Sape yang beli sugar glider white face blonde dengan sugar glider mosaic ringtail ni ? bukan i laa !! bukan i..i tak beli pon !! hahaha...sumpah i tak beli ok =)

Yang kawan i sorang ni laa..memang kemaruk dengan sugar glider mosaic ringtail...mula mula dia nak beli sugar glider white face blonde jer...sebulan demam kus kus sebab nak pilih wfb ke or mosaic punya pasal..tapi setelah dihasut kaw kaw oleh i..dia terpaksa berkorban jiwa dan raganya untuk beli sugar glider mosaic ringtail...hahaha..barulah betul betul rare kan ? kui kui kui...

Untuk pengetahuan yall, kawan i ni sebulan kerja kaw kaw habis , segala jenis tabung dia dah korek..di celah ketiak, celah bantal, celah poket, tabung ayam, tabung lemang, tabung BSN..semua dah dikoreknya semata-mata nak beli sugar glider ni....hah..memang kaw kaw kan !

So..adalah hampir sebulan suntuk beliau ni menyiapkan segala preparation untuk membeli sugar glider mosaic ringtail beliau ni..tetiba disuatu malam yang agak hening dan fishy tu..beliauu telah menghasut i untuk turut sama membeli sugar glider nih...ayarrk !

Ohnoo secara ad-hock nye i telah termakan hasutan dan alang alang ada orang nak beli sugar glider import ni...leh kita tumpangkan sugar glider kita satu flight kan ! haha...so disitulah tercetusnya idea nak mengada ngada beli white face blonde ni...so tetiba terjadi pulak nak beli hehe..(please jangan bagitau my parent !) this is crazee...(pakcik makcik or relatives yang baca ni sila tutup mulut anda..kalau tak i taknak kawan korang!)

***
Hari yang ditunggu pun telah tiba...segala persiapan sudah pun dibuat...segala document telah pun di double triple check up =)

Fast : Neo ingat tau !! Isnin ni pukul 1.30petang kita kena jemput anak anak kita kat LCCT..dorang dah fly malam semalam..!! ingat tau jangan lupeeeeeeeeeeee !!
Neo : Yela yela..gelojos laa dia ni..huhu..





Petang isnin lepas balik kerja je terus siap siap g amik si Fast kat jaya jusco maluri...lepas happy happy makan nandos ayam perisa lemon & herb yang dikatakan Not So Brave tu...kitorang pun blah menuju ke LCCT dengan penuh gabra dan gelojosnya..huhu..eksaited ni weh !
 snap !! dah nak sampai lcct !! ohyeahh

nak pergi kargo !!! lalalalaa baby here we comeeee !

pemandu tegar..macam baru dapat lesen memandu kot..alasan Fast : I tak biasa bawak kereta auto laaa (ahh gedik!!) hahaha...terimas laa sebab tolong bawak haha..
Sesampainya kami di KARGO LCCT tu kan...kitorang kena pergi amik pas dulu...so..pergi kat pejabat amik pas keselamatan.. Tinggalkan IC kat polis tu..pastu kitorang dapat pakai pelekat yang macam nak masuk GENTING THEME PARK NI !! Macam leh main outdoor dengan indoor game pulak...huhu...lawak kot ! 


Siap kena pakai pas pelawat bagai hahhh...macam macam tol !

Lepas pakai pas pelawat dan tag keselamatan tu..barulah kitorang dibenarkan masuk ke CARGO VILLAGE... (kampung kargo!!) hahaha...mameeeeee....first time kot masuk sini !! so kitorang cam blur gile aahhh...pening pale laa time ni rasa cam mual mual itik je..quack quack quack...

Dijemput oleh pengawal pengawal kat situ...tunjuk pas je lepas tu jalannnnnn... =)

Sebenarnya kitorang nak cari ANIMAL HOTEL...Jalan punya jalan kat kawasan kargo yang besau macam pulau tu...kitorang pun blur sangat sangat so singgah kat tempat ni untuk bertanya...manalaa baby kitorang ni !!!  Dimanakah ANIMAL HOTEL yang dicari cari tuh ! ayaarrkk


Lepas tu kitorang main pusing pusing kat kawasan kargo..melawat kawasan...hehe...time ni rasa nak PATAH BALIK DAN BALIK jer..hahahahaha pening pale tengok bangunan sana sini...
Sesampai je ANIMAL HOTEL, buat bayaran .. lepas tu BELUM  boleh ambil sugar glider lagi..kena ikut semua urutan kat bawah ni  baru boleh ambil sugar glider tu !!! Banyak kot step dia wehhh..rasa nak nangis je kitorang time tu... rasa nak makan aiskrim goreng je...ermmm


 bayar bayar bayar !!! fulusssss $$$$$$$$$ !
Dah pening kepala dah time ni...adoyaiiii bila la nak habiskan semua syarat syarat tu...time ni dah sejam kitorang kat tempat ni dan masih belum dapat pegang dan tengok sugar glider kesayangan tuh !!! So dah penat giler kannn...pergi animal hotel buat bayaran itu ini...tunjuk permit sana sini...pergi perhilitan ... pergi bilik quarantine...pergi kastam...turun naik lif...mak aihh !! sumpah leceh okay !!!! (nasib bek i tukang follow je...yang ready document dengan payment semua Fast...) hahaa..so Fast jadi exxtra pening dah !

Dan penantian di meja ni satu penyeksaan kerana mamat yaang buat kerja tu cam siput sedut je...


Dan akhirnya !!!!! kitorang telah sampai ke step yang paling akhir sekali mengikut syarat yang telah ditetapkan...haih............... !!! Masa ni rasa nak lompat atas bangunan ANIMAL HOTEL dan tidur terus...(apakah) sebab dah penat sangat kan...hahaha..eh eh eh !! mana sugar glider kitorang tuu !! mana dia ?? Taknak ambil ke ? Hehehe..sebelum masuk snap gambar happy dulu...haha berdebar jantung..

Fast : esok beday...so ni hadiah beday paling bermakna laa kononnya hahaha 

Neo : anggap je ni hadiah sempena hari guru...hahahahah...=P

Last check sebelum masuk ke tempat penyimpanan sugar glider tuh...hoaa hoaaa !!!


 ***

Jeng jeng jeng !!!!!!
Presenting... Sugar Glider Mosaic Ring Tail & White Face Blonde !!

 Tak pasti ni muka cam nak nangis pun ade ni !! ni happy ke sedih ke i pun tak sure lah dia ni..
(tetibe baru perasan baju u iron man !) pakcik kat belakang tu pun cam TUMPANG HAPPY SEKALI...sebab muke kitorang time ni macam lepas dapat STRAIGHT A dalamm SPM...hahaha

 Tak sangka laa boleh jelajah sampai sini kan...adoyai !!! hahaha muke happy + lega... ~

Thank you  MALAYSIA AIRLINES !

makan budok !!!!!
Asal muke dia ni je banyak dalam blog i ni !!! ni sape punye blog ni wey...dah shuhh shuhhhh  hahaha
 pakcik animl hotel pun tumpang sekali...rupanya pkcik ni pun ade bela sugar glider huhu !!!

Aummm ! We love it..and we nak chowwww !! Sebab dah nak msuk 2 jam kitorang menapak di CARGO VILLAGE TU !!  lets get losssssst !


Dalam kargo box yang kitorang amik tu kan..siap bekalkan newspaper omputih untuk sugar glider tu baca...hahaha sugar glider tu tak cakap bahasa melayu tau !! dia crabbing pon english accent !!! haaaa welcome to Malaysia you babies !!!



 Nak tengok gambar our Sugar Glider Mosaic Ring Tail & White Face Blonde??? Stay Tune until next entry !! ohyeah =)
Hehehe...
 
babai !



-->
 

Designed by Alieff Artwork