Pages

Sunday, May 06, 2012

Restoran Cerana, Cheras !!

Salam semua !!!!

Hooyeah. Fresh lagi cerita dalam kepala otak i ni...nak cerita kat yall semalam kami makan besar kat Restoran Cerana, Cheras. I bawak my family datang sini sempena tanda syukur rezeki Allah bagi kurniakan...maklum sajalah gaji kan dah naik ! So sangat happy ye belanja family hehehe...ruginya along dan angah takde kat KL !! Nextime la ye ..jangan jeles kallau you guys baca entry ni =)

Lepas magrib kami gerak ke sini. Okay gakla...memang ramai orang tapi meja pun banyak kan..so pilih je mana nak duduk. Duduk kat tepi kolammmm hahaha.

Masuk masuk je restoran ni korang kena self service eh. Terus bergegas cari penyepit dan pilih lah segaa jenis hidupan aut yang ada kat situ huhuhu...Bermacam jenis ikan, sotong, udang, ketam..dan semuanya nampak fresh dan besar gabak gitu ! Syok gila kot : )

Lepas korang dah kepit  pilih hidupan laut tu...kena pergi timbang kat kaunter. Bape kilo yang diambil..bape hengget kene..hehehe..Lepas dah siap timbang abang tu akan catat korang nak ikan ni masak lauk ape..sotong ni nak masak lauk per..nak lauk tambahan tak..pastu da siap order silalah ambil seat dan tunggu hidangan siap...

Sementara dok tunggu hidangan sampai tu...kitorang order lah air..huhuhu..tak nyesa i order air soursop guava !!! memang sodap.....hamek kooww....

Sambil sambil tunggu tu kitorang gilir gilir gi semayang isyak dulu...memang syok la kan surau pun best dan selesa..lepas makan karang takyah terhegeh hegeh nak solat ke ape ke kan..kan senang tuuu =)

Layan gambar kitorang melahap di Restoran Cerana =)






















































Ok ni part yang agak awak ok.. oleh sebab pagi tadi kitorang layan cerita mr bean... tetiba teringat nak buat muka mr bean .. hahahaha susah kot weh nak buat.. mmg failed..try buat banyak kali tapi still tak jadi !!!! ~~ hahahaha pecah perot tgk muka masing masing hahaha










bayar time !!!!

meh i tulis balik resit nisebab tak berapa nak nampak.. hehehe..dah get ready dah..tau dah harga dia bape...huhuhu...ni Makan tok 5 orang k =)

Menu makanan yang kitorang order !!

1 carrot milk - rm5
1 soursop - rm5
1 soursop guava - rm5
1 laici - rm5
5 nasi putih - rm7.50
1 kailan goreng ikan masin - rm10.00
1 siakap stim - rm38.29
1 bawal bakar - rm18.92
4 ekor sotong goreng tepung - rm29.25
udang goreng butter - rm67.50
2 ekor ketam besar masak masam manis - rm42.50

service charge - 10% rm23.45
total = rm257.90

Yang tak boleh blah tu kan udang kitorang tale sampai RM67.50 !! hahahahahaha !! tak sangka !! Camne ? Okay ta harga dia ? Bagi i memang okay sangat sebab makan untuk 5 orang okay !!! Actually makanan ni cukup tok 7 orang huhu...balance kitorang kasi tapau bawak balik hehehehe...so kalau korang nak pergi makan untuk 7 orang, boleh order macam kitorang ni haaaaa... Sgt puas hati makan..sedap dan freshhh lagi ! Memang terbaik lahhhh..chow !!!

Alhamdulillah ! =)





 

Designed by Alieff Artwork