Pages

Monday, April 16, 2012

Wahai Customer Yang Budiman ; )

Salam..

Ditemani keyboard dan mouse wireless ni...makin sedap pulak jari jemari ni menekan nekan dan menghentak keyboard ni...

ada kaitan tak gambar ni ? ok takde kan . padan muka.


Macam macam hal lah..pening kepala i harini..cuba you all compare dua jenis customer ni...

Customer 1 : barang ni tak sesuai la dengan sg i..kenapa ye ?boleh tak tolong i.. camne cara nak ajar diorang ni makan ? huhu tapi takpe la..pandai pandai i buat dia makan dan tgk resepi di internet..banyak cara nak bg diorang ni belajar untuk makan..boleh letak madu dan blend dengan buah dan macam-macam lagi cara =)

Customer 2 : barang ni tak sesuai la dengan sg i...dulu i beli dia suka..sekarang tak suka pulak. u tambah apa yang hpw ni ???? u make sure tak ubah kandungan hpw ni ya ? sg i tak makan ni ? apa sebab ? nape u tak reply sms i ? camni ke u layan customer..nanti u akan dapat balasan ! boleh tak i nak duit i balik sbb sg i tak makan laa benda ni.

Mau ada yang kene sembur dengan lada karang...

Walaupun i ni peniaga (kecil kecilan je) i ni pun customer jugak. Dan i pun membeli belah jugak..kalau i tersalah beli or benda tu tak sesuai dengan sg i.. i takde la nak mengamuk ke nak serang serang peniaga tu balik ke...mungkin i akan consider dulu tindakan yang i buat..patut ke tak patut ke..baru lah boleh tuntut hak pengguna..

Dengan budi bicara.. i boleh consider untuk customer i datang balik pada i dan tukar mana-mana barang yang lebih sesuai untuk sg dia or i boleh consider dengan barang yang rosak.. boleh ditukar ganti.... tapi kalau customer tu dah guna barang tu ? takkan lah i nak terima kot...barang dah jadi second hand pulak..faham tak konsep ni ?

Hopefully faham la k.. kalau sms/mesej/komen tak berbalas tu faham faham lah ye.. i ni cikgu sekolah.. memang busy selalunya..bukan duduk kerja goyang kaki je..i ada banyak benda nak fikir lagi..letih jugak..mana yang i boleh handle..i handle..mana yang i rasa takleh handle..i TIDO .. tu je la..


hah yang ni ada kaitan sikit =P
ape ape hal boleh contact i di GROUP FACEBOOK ok

kat sini bukan i je boleh jawab soalan you all..kawan kawan i lagi ramai yang berpengalaman bela sugar glider ni dan diorang semua friendly. so c u there !



kbye salam.



 

Designed by Alieff Artwork