Sunday, April 08, 2012

Pengalaman Kena Tipu.

Salam,

Okay...sebenarnya i nak si polan kat bawah ni supaya pulangkan dua set cage aksesori sugar glider yang i pernah bagi pada dia or bayar je lah balik..

Sebenarnya dah lama dia ambil barang tu.. dia kata nak letak di kedai dia di negeri sembilan..nak test market tengok kalau ada orang beli..i bagi dua cage set aksesori pada dia. Dan i serius..i ambil gambar dia..incase dia tipu i...and i ambil no plate motor dia..time tu dia gelak gelak cakap i kelakar amik gambar muka dan plate number semua..well hah...ni real case...papehal boleh buat report polis ke ape ke kan...

ini pun i blur kan sikit...taktahulah camne nak sedarkan orang camni..hurm..


Sekarang dah berbulan-bulan dia sepi..since december 2011 till april 2012... Mula mula kata nak bayar..lepas tu..bila i suruh bayar dia kata nanti nanti..sebab dia busy..outstation..and then..senyap je sampai sekarang...harap harap dia tak buat ceni pada orang lain..

I halalkan je barang yang dia ambil dari I tu..takpelah tak payah pulangkan pun tak ape...just korang berhati hati la kalau nak bisnes dengan orang...

Nasib baik I tak bagi duit ke ape ke..nasib bek Aksesori Cage Set yang I jahit tu je...walaupun benda nampak kecil je..tapi siapa tau kan ?

Tapi lainkali..kalau i buat bisnes dengan orang i memang akan ambil gambar muka dan nombor plate...kalau boleh biar kita tau nombor IC dia..senang cite..kalau nak cari senang.

 

Designed by Alieff Artwork