Friday, March 16, 2012

Sugar Glider : E-Collar Di Leher Kontot.

Salam.

Entah apa dalam fikiran saya kelmarin. Menangis melalak sebab si kontot ni...nak tau apa jadi pada kontot after surgery?


Kontot geget habis jahitan kat ekor dia tuh. Beradarah darah. Pengsan i tgk..i dah la taklrh tgk darah..jari i terpotong kena pisau pun i pitam..inikan pulak ekor kontot yang berdarah darah tu. Hahaha..

Buntu saya kelmarin. Tak dapat tido malam tu sebab ekor kontot berdarah dia geget. Benang jahitan pun dia dah keluarkan sendiri...bagusnya kontot ni..pandai jadi doc ye..

Kontot malam tu menggigil kesakitan. Saya bg painkiller. Badan kontot basah dia jilat jilat satu badan dia. Tahan sakit.

Apelah nasib. Dugaan betul i jaga kontot. Malam tu macam macam i cuba kat ekor kontot..nak elakkan dia dari gigit ekor dia..ohhh susahnya...

Malam tu juga baju i bertompok dengan darah kontot...owhhh..awsome...pengsan i...menggigil tangan balut ekor kontot..








































Hari ni ekor kontot nampaknya dah mula okay...kering sikit lukanya tu.. I balut ekor dia..dan ikat dengan tali..bahagian ekor yang luka tu i titiskan minyak gamat tradisional dan sedikit bio oil scar treatment..pergh...

Kemudian bahagian kepala kontot i paksa juga letak e-collar. Lantaklah kontot nak meraung ke ape ke sebab tak selesa..i tak sanggup tgk dia geget ekor dia lagi wooo...

Ekor kontot hampir pulih...mungkin ambil dalam masa seminggu dua untuk betul betul pulih dan buka balutan tu..kontot dah jadi macam robot dah...padan muka dia..

P-s : bintanng eridanus pesan..jangan terlampau gilakan haiwan ni sangat..nanti makan diri...yelah..lepas ni kena kurangkan aktiviti kesugar glider an...uhhh...because i dah jd cam tiga suku sebab sugar glider ni hahah
Published with Blogger-droid v2.0.4
 

Designed by Alieff Artwork