Tuesday, March 13, 2012

Makanan Sugar Glider : Glidershake!

Hello mello you all !

Mek jah nak cerita sikit lah pasal makanan untuk sugar glider buatan Mekjah hari ini.oiii ! Ecewah...tapi makanan best untuk shemie dan ninja. I pun boleh makan gak sebab sedap sangat..wooo...

Makanan ni i namakan glidershake ok....korang semua boleh buat sendiri resepi ni...=) Tak payah susah susah fikir dah. Kompom sugar glider korang makan...hahaha...

Bahan - bahan yang I gunakan untuk resepi hari ini ialah...

  • Yogurtbuah low fat
  • Buah-buahan yang boleh dimakan oleh sugar glider
  • Sedikit Madu
  • Sedikit Air
  • Tambah sumber protien seperti telur atau ayam rebus
  • (boleh campur dengan hpw sikit, glidercal sikit, gliderbooster sikit, dan minyak zaitun beberapa titik)
Mekjah blend semua bahan bahan ni sekali...dah hasilnya sangat sedap , bau pun menyelerakan gitu !
lihatlah anak anak mek jah makan gituww slurppeee =)

ninja menjelir jelir lidahnya

shemie berlumba lumba makan dengan ninja

gulrp !!

sedapnya mummy thank you mummy 

comot shemie makan

umm umm ummm 

amboi besau gabak nya anak anak mummy nih !

dua budak makin gemok !

bacakkk !!

sedap !

dah siap blend, masuk dalam freezer okayh ! bila nak hidang, nanti baru defrost kan dalam microwave =)


simpanan dalam 2-3minggu ! =) siapppp !
glidershake ala ala mek neon siapppp XD
psstt...my adik pergi amik sudu dan makan makanan sugar gliders ni hahahah gila ke ape ~! ni bukan makanan orang laaa weyyy XD






 

Designed by Alieff Artwork