Sunday, March 04, 2012

Cara Bagi HPW Untuk Sugar Glider !

Salam Gliderians! 

Apa khabar sugar glider korang smua ? Hopefuly doing just fine okayh. Shemie ninja killer mumu dan kontot semua baik baik belaka. ..biasalah ikut perangai mak dia lah kan ! Hari i nak share pada you all semua..cara nak bagi sugar glider korang makan hpw mengikut cara i lah...

Buat pengetahuan you all..sekarang i ada jual hpw for sugar gliders. Ada yang kata sg dia makan dan ada yang kata sg dia tak makan..biasalah tu..i bagi shemie dgn ninja hpw apa brand pun dorg tolak pakai bontot...siap berak lagi dalam hpw tu. Hahah

So..jual je tak guna kan...so i kena cuba jugak hpw ni...so semalam i pun bancuh hpw ni..i tau anak anak i semua memang tak suka hpw! Ko bancuh la mmg diorang takkan usik...so dgn bismillah...


















 So disebabkan i pun dah kenal dengan gelagat dorang ni...i bancuh hpw dengan madu...dan i tambah sikit gliderbooster.

Bancuhan i tu tak cair dan tak pekat sangat...Setengah sudu besar hpw. Dua sudu besar air suam. Satu sudu kecil madu. Sprinkle sikit dengan gliderbooster. Gaul dan baca bismillah...harap harap sugar glider i suka...

Kemudian i pun letak dalam sangkar...heheheh...nak test anak anak lah katakan..mula mula diorang jilat sikit dan makan sikit terus blah..bila esok pagi i jenguk...ehhhh dah licin pulak bowl makanan ni hahahhaha...

I harap i dpt bantu gliders owner kat luar sana dalam menangani masalah sg tak suka hpw...sharing is caring kan ? jom tengok gambar sama ada sugar glider i suka or tak hpw ni!

 esok pagi tengok dah licin...wow...hurm berjaya ajar anak anak ni makan.

Pesanan penaja ~ Sabar dan berserah je pada Allah...biar Allah je bagi balasan pada mulut mulut hancing yang tau nak fitnah & kondem je tu..Buat taktau je sebab geli nak dekat sebab...busuk sgt ooh..bau hancing!  larikkk...busuk broo!! (kata sheila rusli)






 

Designed by Alieff Artwork