Pages

Wednesday, February 15, 2012

Selamat Datang Sugar Glider Baru !! (Killer, Mumu & Kontot)


Salam,

Dimulakan dengan bismillah...

Seperti yang korang semua tahu..i memang mencari cari sugar glider baru untuk mengisi ruang kosong di hati i ni kan .. ecewah ! So...dengan harapannya...i tiap tiap hari berharap agar ada orang yang kol or sms i untuk jual gliders dengan harga paling murah (~~,) walhal memang susah sangat nak dapat sugar gliders dengan harga yang murah sekarang ni kan ? Maklumlah...tengah hangat dipasaran...nampak saja comel..mestilah semua orang nak bela...tapi belum tentu semua orang boleh bagi full komitmen untuk bela sugar glider ni kan ? =) Sebab tu la ramai yang jual balik lepas beli sugar glider ni hehehe...

Pagi ni ada orang SMS i. 

emaralda : "I have 3 sugar gliders for sale, price only rm500."

Tetiba i buntang biji mata....tak fikir panjang dah. i pun reply. 

neon : "Where are your location ? How old is your sugar ? When will u free, i will come asap to see the sugar glider."
emaralda : i work and live at ampang point area. u can come anytime u want. 
neon : ok, meet u at ampang point on 3.30 okay ! c u !
emaralda : okay bebeh muahx ! (sudah tentu la dia tak cakap mcm ni, i yang tambah)

Sampai juga i kat Ampang point pukul 3.30petang. Tunggu punya tunggu sampai kol 4.00petang. Sedap windowshop kat ampang point tu. Ni kira kali ketiga i pergi Ampang Point semenjak i lahir kat dunia nih. Ceh...

emaralda : im at McD, outside.
neon : ok bebeh...wait ya...muahx !

Gulp. Lawa gila minah ni. (ceh ceh) ..

neon : hi! im neon. and u ?
emaralda : emaralda (entah belit belit nama dia nih!!)
neon : u r chinese ?
emaralda : no no, im kazakhtan. 
neon : gullllllllllllllllllllllllllllllllppppppppppppppppp....orang mana aku jumpa ni !!! (berpeluh peluh sgt nervous takut kena culik dengan orang ni)
neon : oooh, i see. so wheres the sugar glider eh ?
emaralda : oh, they are not here. they are at my condo. i cant bring them with me becus the cage is very tall and heavy. we need to walk to my house there..(sambil tunjuk condo ampang one avenue yang dalam 800meter dari situ)
neon : gullllllllllllllllllllllllppppppppppppppppp minah ni nak culik aku bawak pergi kazakhtan ke ?? mampus la aku kali ni..mesti muka aku terpampang kat suratkhabar...jadi keldai dadah !!!! mati laaa !! (sambil berpeluh macam tengah berak)
neon : oohh ohh ohh (kalut) how are we gonna go there ? do we need to walk from here becus i parked my car here already. how ?
emaralda pun bagi direction pergi condo dia tu dan i still tak paham mana condo dia tu..dan i takut  sesat...then i kata camni 
neon : er...nevermindlah...lets just go by my car. u follow me okay ?

Sampai kat tempat kereta i dalam ampang point tu...i dah gabra habis dah...mampuslah i kalau minah ni ada pistol ke pe ke dalam beg dia dan bunuh i dalam kereta i ... tawakal je la doh !! Sebelum dia naik kereta i tu i tanya lagi...

neon : errr emeralda, can i see is there anything inside your handbag ? just for safety...(gagap gilaaa tp buat buat tegas)
emeralda : oohh okay okay..huhuhu hehehehehe (sambil tergelak dan bukak handbag dia depan mata i...) (kosong je beg minah ni...hehehe hilang gabra sekejap)
neon : hahh sila sila lahh ye buat macam kereta u sendiri...(ni aku tambah je ni hahaha)

Ok dipendekkan citer i pun dah sampai condo dia...dup dap dup dap...sampai depan pintu rumah dia dengan boyfriend dia kat tingkat 2. Tapi boyfriend dia takde masa tu. Tapi boyfriend orang lain ada laa dalam rumah condo tu. haha..duduk ramai ramai kot serumah...takpelah dia bukan orang islam pun kan.

neon : can u take the cage ? i better see outside here.=)
emaralda : hohohoho okay okay (minah ni nak tergelak tengok i gabra...hahahahah)

Saat dia kuarkan cage tu... i terpesona !! Huhuhu..ada 3 ekor sugar glider cute dalam cage tu weh !! Huhauhauahua so cute !!

neon : erm...can i know why you wanna sell this sugar glider ?
emaralda : ohh.. this is not mine.. Its my friend's. He went back to hometown at Russia. He cant take the sugar gliders with him, becus at russia the weather is very cold. Me and my boyfriend needs to take care of these sugar glider...but we afraid and dont know how to play with them. We once fed them yogurt but the sugar gliders bite the finger till blood come out. since that, we never touch the sugar glider again. theres no one dare to touch the sugar gliders..about a month they live like that only. Neway next month im going to visit kazakhtan, so i really need to sell this sugar glider =)
neon : oooooooooooooohhh so touching laa cerita u (tambah sesedap rasa) 
neon : so all of this rm500 ? rm450 can la.....can yeee ?=)
emaralda : huhuhuuuuuu...okayy cann =)
I pun terharu je dengar cerita si emaralda ni hehehe...tapi hati tengah syok sangat tengok sugar gliders tiga ekor dalam cage nih =) otak dah tak fikir apa dah =) Dalam 5 minit kemudian si boyfriend minah ni pun datang depan umah dia...Diorang punya seronok ada buyer nak beli sugar glider nih huhuhu...siap tolong angkat barang barang sampai kat kereta i tau tak !

Okay layan gambar lah kan !!! Apa yang i dapat harini ?? Jeng jeng jeng...
  • RM450
  • 3 ekor sugar gliders (mummy, daddy, baby)
  • 1 sangkar 3 feet 
  • 1 balang fruity pallets bugsy
  • 1 balang diet supplement bugsy
  • 2 bowl lutsinar
  • 1 packet hpw starter pack
  • 4 bonding pouch
  • 2 sleeping pouch

Yeahh happy nyer !!



bonding pouch dan sleeping pouch free

makanan free


thanks to emaralda dengan boyfie sudi tolong angkut sampai kereta =)


owner yang baek hati letgo kat i sugar glider and stuff !!! huhhuu bestnye !!

ciuman pertama dari kkasih hatiku, killer !!!

Penamaan sugar glider kekasih hati yang baru...

Killer (daddy)  - bagi nama ni sebab dia terkam i banyak kali woo...mungkin sebab dia kan bapak. so kena protect family dia dari serangan maut.
Mumu (mummy) -  minah ni cool je...i usap usap muka dia terus terlentok dah..macam kena dadah ! mumumuuu so cute ! badan besar gedabak. gelebeh sikit sebab pernah lahirkan anak hehe...hopefully berbadan dua.
Kontot (baby) - digelar kontot sebab ekor dia separuh je tinggal ! so kesian tapi so unik ! hahaha...i bajet mesti ekor dia kena gigit dengan mummy dengan daddy dia...huhuhu...da takde da bahagian hitam di hujung ekor. ekor dia separuh je ! memang kontot dan kelakar huhuhu XD

so kenalah kenalkan dengan shemie dan ninja...(shemie dan ninja sangat jeles ok!!muka cembeng je)

dah dapat suasana baru dah..kemudian terus bagi minum glidermilk tambah glidershake ! berselera sungguh !!
 diletakkan bersebelahan dengan cage shemie dan ninja...lepas tu i tukarkan sleeping pouch mereka...bagi diorang kenal bau satu sama lain dulu XD
shemie dan ninja smells something fishy !! hahah

tengok lah tiga beranak ni macam anak anak somalia...tak cukup makan ke ape ? huhuhu

 dekatkan cage diorang dan diorang mula mencekau cekau !! hahaha...sabau sabau jangan gaduh ye anak anak..mummy sayang semua sekali !

tengoklah tu..shemie meninjau di cage nya...sapelah insan 3 ekor ni..sejak bila kawasan rumah dia ni ada jiran ye tak ?


 kontot, killer dengan mumu


 kontot, killer dengan mumu

 kontot, killer dengan mumu

ninja tengah blur...tak jenguk lagi jiran baru... huhuhu


 dapat free makanan sugar glider lagi !! huhuhu.. dapatlah tambah stok makanan yang ada hehe...

shemie dengan ninja explore bau sleeping pouch jiran =)

mummy dia dah berpaling tadah ke ? huhuhuhu

menyuruk !!

ok babai semua !
pengalaman yang best gak laa !! huhu soo happy now !







 

Designed by Alieff Artwork