Sunday, March 04, 2012

Resepi Glidermilk Untuk Sugar Glider =)

Salam ! Muahx to all of you =)

Hehehe...okay harini resepi biasa jer. Malah semua orang tahu dan semua orang boleh buat resepi ni sebab memang sedap dan laku ! =) Ohya ! Jangan ada yang tacing tacing cakap i tiru resepi orang lak k ? And jangan tacing tacing cakap i buat hpw sendiri laa..geli tekak i dengar dan tak kuasa i. Neway kalau dah ada orang guna ayat glidermilk ni..i pulak yag kena saman nanti..tak pasal pasal kena tuduh nak sabotaj bisnes orang ! XD nak tekankan kat sini I GELI>...hahahaha busuk kot ! (bak kata sheila rusli)

Psstt...i pernah pergi bird park. I tengok semua burung kat situ diberi makan dengan resepi ni...cuma takde hpw jer. And semua burung kat situ cantik dan sihat =) I tanya penjaga burung kat situ...bagi makan apa kat burung ni sampai bila makanan datang je semua berkerumun...rupanya just bagi susu + madu ... patutlah sedap !

Neway...i masih mencuba...dan i sendiri tak pakar dalam pemakanan sugar glider diet yang betul. Tapi..as long korang jadi mak bapak yang bertauliah...korang sendiri akan faham kerenah sugar glider korang..apa yang dia suka..dan apa yang dia tak suka..apa yang dia nampak sihat bila makan..dan apa yang nampak tak elok untuk dia makan. So berwaspadalah dalam memilih makanan sugar glider...banyakkan bertanya... =) 

Kalau hpw terbaik untuk sugar glider korang...teruskanlah bagi hpw...kalau makanan lain terbaik untuk sg korang..teruskan bagi benda tu...dan kalau sugar glider korang benci makan hpw (macam shemie dengan ninja...) jangan paksa...sebab sg ni banyak kerenah..mungkin korang boleh ajar dia makan sikit sikit..jangan terus buang hpw tu..membazir...takpu korang boleh bancuh dalam minuman korang sendiri...lebh afdal gituw ~ =) ( ofcos no.........................!!)

STOP! Banyak pulak membebel. Jom layan saja shemie dengan ninja minum glidermilk =) Ecewwahhh mucuk mucuk dia tuh XD

Persoalan ? erkkk sugar glider i tak makan hpw ?? euwww menciknye...
Eh !! shemie dengan ninja dan all of my gliders juga tak suka makan hpw...cane caranya ? Ajar...didikan kena bagi =)

CARA BUAT GLIDER MILK. (RESEPI UNTUK PENUTUP BOTOL KECIK)
  1. Ambil penutup botol kecik tu. 
  2. Letak setitik madu.
  3. Letak satu sudu kecil HPW
  4. Letak satu sudu kecil ensure milk
  5. Campur gaulkan dengan air suam.
  6. Kacau sehingga sebati
  7. PASTIKAN BANCUHAN GLIDERMILK PEKAT..KALAU CAIR SG TAK SUKA.
ps : abaikan jenis madu terbabit...i pakai aape yang ada kat rumah ni je...belasah ! so kalau boleh gunalah madu yang sesuai untuk sg..saranan otaians =)














OK Babai semua ! love you all !! muahxxx =) goodluck !
Psstt : i faham dengan perangai orang orang tuuut ni macam mana..hahaha...busuk kan =) hati pun busuk jugak...so better larik !!! choww laaa !!








 

Designed by Alieff Artwork