Pages

Friday, December 23, 2011

Wang Kertas Baru, Malaysia 2012 !!

Duit duit, dimana kau duit ?? Cantiknya wang kertas baru Malayisa yer ? Hehehe...warna warni malaysia gitu ! Cantik dipandang, bukan senang nak dapat ye tak ? Pantang ada duit kat tangan je , cepat je habis =)
Bila boleh dapat wang kertas baru ni ? Katanya pertengahan tahun depan...tapi kalau dit syiling baru, boleh dapat dalam januari tahun 2012 katanya....

Below is the set of Malaysian new bank notes. Do you like it?
Gambar duit / wang kertas baru malaysia

 Gambar duit / wang kertas baru malaysia
duit kertas baru
duit kertas baru 
Gambar duit / wang kertas baru malaysia
duit baru
duit kertas baru 
Gambar duit / wang kertas baru malaysia
gambar duit kertas baru
 
Gambar duit / wang kertas baru malaysia
 
Gambar duit / wang kertas baru malaysia
 
Gambar duit / wang kertas baru malaysia 
Berita Lanjut : Credit : www.fuhsantai.com
 
2012 hampir menjelang tiba, masing-masing pakat pasang azam baru dan terfikir macam-macam nak buat perubahan. Begitu juga dengan wang kertas Malaysia yang bakal menggunakan reka bentuk yang baru bagi tahun 2012 hadapan.


not-baru-2012-malaysia


Majlis pelancaran wang kertas dengan design yang agak berlainan dari sebelum ini juga turut menampilkan kembali wang kertas bernilai RM 20 sekeping yang berwarna koko pada satu masa dahulu.

Kini, wang kertas RM 20 dikeluarkan dalam warna kuning keemasan dan memaparkan dua spesis penyu yang hanya dijumpai di perairan Malaysia iaitu penyu karah dan belimbing.



wang-kertas-malaysia-2012


Selain itu, kesemua wang kertas lain bermula dari not RM 1, RM 5,RM 10, RM 100 juga diubah reka bentuknya kepada style yang lebih menampakkan ciri melayu dan juga Malaysia. Kesemua wang baru ini akan mula diedarkan pada pertengahan tahun hadapan manakala duit syiling baru akan mula diedarkan pada awal Januari hadapan.


wang-kertas-baru-2012-malaysia-(3)wang-kertas-baru-2012-malaysia-(2)wang-kertas-baru-2012-malaysia-(1)

Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

 

Designed by Alieff Artwork