Monday, December 12, 2011

Tutorial : Cara Tetapkan Bilangan Entri Dalam Blog.

Salam, saya dah lama sebenarnya tak buat tutorial blog ni. Ada yang tanya macam mana nak tetapkan banyak entri dalam page ni. Jadi ikutilah tutoria ni ok. Semoga berjaya =) Mudah saja !

> Click setting

> Click Formatting


> Lepas tu nampak label post, dan number kan.

> Ubah number tu jadi bilangan entri yang korang nak paparkan dalam blog korang. Contohnya nak paparkan 7 entri dalam blog. Jadi taip number 7 dalam kotak tu. 

> Jika click arrow ke bawah tu..korang boleh buat pilihan sama ada nak paparkan 7 entri sahaja (click butang posts) , atau 7 hari punya entri (click butang days)

> Bila dah siap, tekan butang > Save Setting.
 



Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

 

Designed by Alieff Artwork