Friday, December 23, 2011

Sugar Glider : Cara Gantung Wodent Wheel.

Salam,

Sebenarnya rata-rata orang yang baru beli Wodent Wheel mesti taak tahu cara nak pasang wodent wheel ni kat sangkar. Macam I, I ingatkan wheel ni boleh leta dekat bawah sangkar je. Rupa rupanya boleh digantung pada sangkar la...patutla selama ni bila shemie dan ninja main wheel tu, bunyi bsing ya amat !

Kenapa kena gantung wheel pada sangkar dan tak biarkan sahaja dekat ground sangkar ? 
  • Untuk menjimatkan ruang sugar glider bermain dalam sangkar.
  • Untuk mengelakkan bunyi bising bila sugar glider main dalam sangkar.
  • Nampak lebih kemas =)
So, for those yang masih letak wheel kat bawah tu...sila gantung wheel anda okay ? Apa yang diperlukan hanya tali / cable tie sahaja...nak letak macam mana pun bergantung pada kreativiti.Lepas tu ikat besi wheel dengan tali...siap !! Thanks cik noah kerana memberi tunjuk ajar ini hehhe...
  • Bagaimna nak ikat ? Ikat di dua bucu jer. Bucu atas menegak & bucu di tepi triangle tu =)

gantung wheel macam kat bawah ni ha....=) tapak dia mesti kena pada sangkar...

simple je kan sangkar ninja dengan shemie ?
hehehe... mak dia tak kreatif menghias...mak dia kreatif menjahit jer =)

time to eat ! buah epal dan lai campu yogurt dan ikan bilis sikit !

makan time

roda yang siap digantung 

main dalam roda
  
ninja bacak !!

shemie

minum air

mummy dengan ninja !!

babai semua salm sayang dari shemie dan ninja !






Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

 

Designed by Alieff Artwork