Pages

Wednesday, December 28, 2011

Barang Keperluan Seorang Cikgu Sekolah.

Salam,

Psst ! Dah beli ke barang keperluan untuk kerja tahun 2012 ? Heheh...agak agak apa yang penting bagi seorang guru ek ? Barang apa yang perlu beli ? Hari ini singgah meng-kaya kan stationary shop. Beli sikit je pun harga dah nak dekat RM50 !

Punya lah duduk berlegar lama dalam kedai tu..4 barang je yang saya beli. Hehehe...Habis saya punggah semua barang barang dalam stationari tu . Pening orang kat dalam tu tengok saya...cerewet betul pilih barang !
4 barang keperluan yang paling penting..setelah dipertimbangkan sewajarnya..hahaha..


  • Buku nota , ini penting ni...selalu klau pergi meeting kena bawak. Kalau pergi kursus pun bawak buku yang sama...so tak de lah pening pening pakai buku lain setiap kali kursus atau meeting kan...


  • Pen biru dan pen hitam. Penting jugak ni..sebab yang ni I sediakan hanya untuk menulis buku rekod..kena ada spare pen banyak..maklumlah, pakai sehari dua dah hilang tak tau letak mana...pen merah tak beli, tunggu sekolah bagi free ! Kalau tak saya mogok hehe...


  • Folder yang gabak ni. Sangat sangat penting nampaknya ! Segala lembaran kerja yang saya bagi kat murid, kertas soalan, semua kena simpan sini..kalau tak, memang bersepah main pijak pijak je bawah meja guru...haaa...

besar...lagi besar lagi baguss...

  • Ring File hitam. Yang ni penting sangat sebab cikgu selalu ada dapat surat dari sana sini. Surat la, notis la, surat layang la, surat cinta la, surat arahan la, surat pergi kursus la, okay semua srat menyurat kena simpan dalam file ni. Dan biarkan di sekolah je...apa -apa berkenaan cikgu nurul, you can refer to this file. thank you...babai.

Baju baru, kasut baru, handphone baru, semua belum baru lagi nih ! Huhuhu...yang penting GAJI BARUUUUU yang terbaik punya okeh !!!



Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

 

Designed by Alieff Artwork