Saturday, October 01, 2011

Kulit Muka Dulu Dan Sekarang =)

 Salam..



Hye pecinta blogs! hehe...hari ini saja nak bercakap pasal produk kecantikan ni...tahun ni, saya sebenarnya dah berhenti menggunakan segala jenis produk yang melekat kat muka saya ni..saya tak lagi pakai compact powder , takde lagi pakai make up-make up nih...takde dah pakai eye liner mahupun liptick kat bibir...mengapa yek... Saya berhenti pakai semua benda tu sebab saya tengok bila saya pakai semua tu laa muka saya jadi lagi teruk giler ~ 

Atas saranan orang yang lebih pakar..kita sebenarnya tak perlu tepek foundation ape bagai, pastu tepek compact powder lagi..lepas tu concelaer lagi...macam-macam ditepek di muka ni..bila semua produk tu dah menutupi liang roma muka kita ni..mulalah liang tu nak tersumbat..dengan pelbagai kotoran..akibatnya muka kita selalu berjerawat..muka tak nampak segar, tak nampak natural ..tak cantik dan tak glowing...ok fine macamlah muka saya ni glowing sangat kan~ hehe...

Dulu feveret saya mesti nak kena ada foundation dulu...foundation aka. bedak asas...foundation nak pilih kaler cerah je sebab muka tak cerah kan hehe..lepas pakai foundation je, pakai pulak compact powder..hahhh ambik kau..muka cam karpet basah tak sempat nak kering je..~what? hehe..takdelah.. So kalau tak pakai semua ni..apa yang saya pakai untuk jaga muka saya ? jeng jeng jeng...

Sunblock !

Ohyeah..sebenarnnya yang paling penting untuk muka kita ni ialah sunblock..benda lain tu semua tak penting woo...kita ni tetiap hari disinar dengan pancaran UV yang maha hebat kat luar sana tuh...boleh tahan ke muka kita kalau tak pakai sunblock ? boleh tahan ke muka kita kalau sekadar gunakan foundation yang ada UV protection tu ? boleh tahan ke muka mulus kita ni dibawah pancaran sinaran matahari tu kalau hanya pakai compact powder? memang cepat reputlah kulit muka korang ...

Saya sertakan gambar kat bawah ni gambar semasa guna foundation dan compact powder...dan selepas berhenti guna foundation dan compact powder, hanya pakai sublock sahaja ...beza dia..you all judge sendiri...tak sangka weh..amalan produk muka dulu betul betul tidak memulihkan kulit ku...lagi gelap kulit dulu sebab tak pakai sunblock!

 muka berseri tanpa make up...sebersih dan sesuci muka ku...
gambar kiri [dulu] , gambar kanan [sekarang] 

  
sunblock is the best... 
gambar kiri [dulu] , gambar kanan [sekarang] 

 
 tanpa make up...pakai sunblock je..muka jadi ringan nak pergi mana-mana 
gambar kiri [dulu] , gambar kanan [sekarang] 

 
 muka berseri tanpa make up...
gambar kiri [dulu] , gambar kanan [sekarang]

glowing dari muka yang dulu... 
gambar kiri [dulu] , gambar kanan [sekarang] 

 
 muka berseri tanpa make up...
gambar kiri [dulu] , gambar kanan [sekarang]

me with sunblock everyday 
 gambar kiri [dulu] , gambar kanan [sekarang] 



katakan tidak pada make up...katakan ya pada sunblock !
  gambar kiri [dulu] , gambar kanan [sekarang]


ini beza muka kusam dengan compact powder..dan muka natural tanpa make up..
gambar kiri [dulu] , gambar kanan [sekarang]



ini beza muka kusam ..dan muka natural tanpa make up.. 
gambar kiri [dulu] , gambar kanan [sekarang]


 gambar kiri [dulu] , gambar kanan [sekarang]

gambar kiri [dulu] , gambar kanan [sekarang]


 So..bila teliti balik kulit muka dulu dan sekarang...saya pasti tak mau pakai foundation dan compact powder lagi !! {kecuali time time raya ke, pergi majlis - majlis besar ke...saya kahwin esok ke..baru time tu terasa nak pakai make up...} Kalau saya tahu sunblock ialah asas paling penting untuk muka..dari dulu lagi saya amalkan pakai sunblock ni...oh kulit muka ku..i love you...bai bai all...nanti kalau ada masa saya buat review sunblock apa saya pakai ok .. babai...




Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

 

Designed by Alieff Artwork