Sunday, October 02, 2011

Cara Masak Chicken Rice & Cheese Casserole.

Salam..

Pernah dengar atau pernah makan chicken rice with cheese tak ? Sebenarnya ini adalah resepi italy..saya pernah makan di Chillis...memang sedap..teringin nak buat sendiri =) So i give it a try lorr..senang giler rupanya nak buat resepi nih..menjadi pulak tuh...sedap weh...sampai tambah 5 pinggan dah ! Lepas ni tak payah beli kat pizza hut ke kat mana-mana..boleh buat sendiri jerk ~

Resepi @ Cara nak buat Chicken Rice & Cheese Casserole.
Sediakan bahan bahan dibawah :
  • cooked rice [nasi yg sudah dimasak..3 cawan nasi]
  • cooked chicken [1 setengah cawan ayam yang sudah dimasak]
  • shredded cheese [1 cawan - guna cheesedale pun boleh gunting2 kan...letak banyak cheese lg sedap]
  • susu krimer [1 cawan evaporated milk]
  • telur [1 biji telur]
  • butter [1 sudu besar butter yang dah cair]
  • bawang putih dan merah,  [ dipotong halus]
  • pepper
  • sos cili
  • garam...
  • Gaul sekali..semua bahan bahan ni dan masuk dalam oven yang dihangatkan 250 degree selama 30 minit. 
  • SIAP
Chicken Rice & Cheese Casserole.
heheh...yang ni gambar kat kedai laa kan =)






Chicken Rice & Cheese Casserole.
yang ni saya buat sendiri =) tapi sedap tetap sedap

menyelerakan kan hehehe..cheesy

semua bahan bahan adalah seperti bawah ni...selamat mencuba yaaa
 

 siap gaul bahan semua..letakkan cheese ontop ...lepas tu masukkan lam oven 250 degree selama 30 minit jer =)

 siap dahhh italian resepi hari ni ohyeah...Chicken Rice & Cheese Casserole.

  haaah lepas tu jangan lupa simpan dalam fridge =) ok babaiiii
 

ok selamat mencuba semua~!!






Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

 

Designed by Alieff Artwork