Sunday, December 11, 2011

Cara Untuk Hilangkan Parut : Mederma!

Salam semua...

Ramai yang mencari cara dan petua untuk hilangkan parut kan ? tak kiralah parut jerawat ke..parut luka air panas ke, parut chicken pox ke, parut pembedahan atau pun parut accident .. saya dah jumpa penawar untuk hilang parut yang berkesan punya...memang terbaik la...

Mederma! setelah bermacam-macam produk yang saya cuba untuk hilangkan parut...akhirnya saya telah jumpa  dengan ubat hilang parut yang paling best...macam Mederma nih...hihi...

Ada banyak produk yang kononnya boleh hilangkan parut kan..contohnya bio oil, aloevera, cocoa butter, dan macam macam lagi la produk yang berasaskan vitamin e yang jual kat pasaran tu kan..kita ni jadi rambang mata je nak beli semua...tapi korang beli jelah Mederma ni okah ..dijamin 100% berkesan..cewah sampai 100% tuhh apakah!

Ehh...betulke tak perlu guna bio oil dan semua vitamin e yang neo sebutkan tu ? takdelah..kamu semua boleh gunakan vitamin tu..nak apply kat muka pun boleh..nak telan pun boleh...heheh..macam saya, sekarnag ni saya guna bio oil untuk kegunaan harian saya...waktu nak tidur mesti sapu bio oil seluruh muka...vitamin e ni akan bantu kulit muka korang yang nak reput dan rapuh tu supaya kembali pulih,tegang, dan melicinkan kulit korang...so amalkanlah makan vitamin e dari segi pil pun boleh..dan sapu minyak di muka pun boleh =)







Harga Mederma ? RM38 ringgit malaysia sahaja...beli yang tube kecik tu jer...cukup =)
Kat mana nak beli Mederma ? Beli lah kat watson, guardian, dan farmasi =)
Cecair Mederma ini berupa camne ? Cecair lutsinar..bau pun menarik, senang serap, tak berminyak dan tak nampak macam krim pun.
Cara nak apply Mederma kat kesan parut camne ? Sapu mederma kat tempat parut, dan urut parut luka tu...sampai ubat tu menyerap dalam kulit..
Berapa lama Mederma ambil untuk hilangkan parut nih? Bergantung kepada jenis parut..serius atau tak..kalau tak serius..mungkin dalam 2minggu - 1 bulan boleh hilang...kalau parut serius, ambil masa paling kurang 3 bulan pun boleh hilang...oklah tu daripada tunggu bertahun-tahun tak hilang kan.
- BEDAH : 8 Minggu
- PASCA TRAUMA : 2-6 Bulan
- LUKA BAKAR : 3-6 Bulan
- STRETCHMARKS : 3-6 Bulan
- ACNE : 3-6 Bulan
- SCAR LAMA : 3-6 Bulan atau lebih
Berapa kali nak apply Mederma nih ? Sekerap yang boleh...2-3 kali sehari. [tapi kalau parut korang tu jenis dalam dan serius..apply je 24 hours...saranan sayalah..bukan saranan doctor, sebab saya apply 24 hours]
Boleh tak guna Mederma tepek seluruh muka ? Boleh...takde masalah pun !
Kebaikan Mederma ni :
  • Mengurangkan kesan parut. [luka/jerawat]
  • Menegangkan kulit
  • Melicinkan kulit
  • Mencantikkan lagi kulit
  • Memulihkan kulit yang rosak , kulit kering, melecet, parut hitam

Nak saya share gambar parut saya ke ? oihh tak boleh tak boleh ... heheh...yang pasti mederma betul terbukti boleh menghilangkan segala jenis parut KECUALI PARUT LUKA BERDARAH DI LUBUK HATI...hahaha..hambik kau...



Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

32 comments :

  1. thankz kak neon....
    last wekz ade belek2 krim2 parut nie kat farmasi....
    ingat nk bli coz nk sapu dekat parut bedah...
    tapi byk sgt jename sampai x taw nk pilih yg mane 1...

    ReplyDelete
  2. hmm..btul ke jdy niem..klu boleh kak neon ltak la gmbr parut kak neon tu...bru leh cyer...plezz kak neon...

    ReplyDelete
  3. small white worms half centimetre long are coming out of my anus.They are climbing up my back.How can I eliminate them? are they harmful?

    ReplyDelete
  4. Cara manusia untuk mendapatkan lahan pertanian dan pemukiman?

    ReplyDelete
  5. Cara manusia untuk mendapatkan lahan pertanian dan pemukiman?

    ReplyDelete
  6. kak neon klau parut tuu dh 10 thun cemne?boleh hilang x?

    ReplyDelete
  7. kak neon,,agk2 brape lama nk dapt perubahan kecil pd parut lepas pakai mederma nie?

    ReplyDelete
  8. neo (: saye pegi farmasi then dia bagi jenama MUPRIN . okee ke ?

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum. sy nak tnye. klu parut accident pn bkesan ke? bkn parut biasa, tp parut mcm isi timbul sikit. bleh ratakan blik ke?

    ReplyDelete
  10. mederma ni simpan dekat mne ek?sbb dye ckp under 30 celcius.peti sejuk?

    ReplyDelete
  11. ehehe..kak.. saya nie dah tak tau nak pakai ape... thanks lah ni..kira cam testimoni..leh try nieh..huhu.

    kalau yang hitam kat pelipat @ ketiak@siku ada ubat tak kak?? cz nak guna petua remeh lah..=)

    ReplyDelete
  12. bley caye ke ny aku gune bio oil pon x kesan hilang pon nk cube derma pula herm..klu xkesan jgk rugi la aku sia ais saja laaa....

    ReplyDelete
  13. bley caye ke ny aku gune bio oil pon x kesan hilang pon nk cube derma pula herm..klu xkesan jgk rugi la aku sia ais saja laaa....

    ReplyDelete
  14. Mderma atau dermamix memang bagus. Saya juga ada buat video cara-cara nak hilangkan parut chicken pox dengan segera.Sila tengok kalau nak tahu..semua produk boleh di dapati di kedai farmasi atau kedai jamu. Bolehla hilang dalam masa 3 bulan

    link video : http://www.youtube.com/watch?v=qNXeqVJZe-s&feature=results_main

    ReplyDelete
  15. salam,sy nk tnya klu sapu kt baby bole ke??sbb my baby kena chicken pox n skrg ni chicken pox dia da jd kudis n brparut!!

    ReplyDelete
  16. kalau parut gigitan nyamuk blh gne x ? dh jadi tompok2 hitam :/

    ReplyDelete
  17. Bagi yang nak guna mederma..

    untuk parut jerawat boleh..
    untuk segala jenis parut pon boleh..
    untuk baby dan untuk kanak kanak pun boleh..

    efek : akan ada rasa gatal or merah merah sikit pada kulit sebab nak salin kulit...

    ReplyDelete
  18. yg mne lagi baik , mederma ke organic aid ?

    ReplyDelete
  19. i tak pernah guna organic aid..tpi i tau organic aid tu cam minyak...mederma macam lotion lutsinar je..bukan minyak..up to u :)

    ReplyDelete
  20. kalau parut dkt kaki tu bnyk, blh x sapu je satu kaki ?:D

    ReplyDelete
  21. i think kalau kesan kena gigit nyamuk..better pakai minyak gamat je..mmg lambat tapi berkesan..
    mederma ni sebenarnya mcm luka sederhana orteruk..mmg nampak perubahan..kalau takat luka kecil..xnampak beza sgt.huhu :)

    boleh je pakai kat kaki tu..tapi kalau seluruh kaki tu mmg habis satu botol mederma tu.. huuuu

    ReplyDelete
  22. Klau parut tu masih baru mcm 3,4 hr blh guna x.? Tkut parut tu akn luka balik je

    ReplyDelete
  23. macam mana nak guna krim mederma nie?? Perlu gosok kt tempat parut tuh smpai kering ke atau ada cara lain. Tempat mana perlu simpan menderma ni. Dia ada tulis under 30 celsium, dalam peti ais ke?? Нαгαρ ada ∂αραт мємвαитυ ѕσαℓαи уαиg saya berikan ini. ツ

    ReplyDelete
  24. sy pernah apply mederma ni kat parut kaki sbb pakai selipar ketat.parut baru ,so mmg cepat sgt hilang.try jgk apply kt parut kena gigit nyamuk tu tp lmbt la sbb parut dh lame kan T___T.Tp rasanya kalau apply slalu mgkin boleh hilang cepat la parut tu...skrg try gune palmer plk.so far so good.nmpk macam parut mkin pudar :)

    ReplyDelete
  25. now i tgh berusaha nk hilangkan parut gigitan nyamuk kat kaki.buruk je tompok2 hitam :( huhuhu. sape ade pglmn dh hilangkan parut mcm ni, please help. xnak kawin slagi parut xhilang..T__T

    ReplyDelete
  26. mus lie...room temperature: 27 degree celcius. so dont worry..under 30 degree celcius..therefore, x payah letal dlm peti ais..sy baru je beli mederma..sy harap ade perubahan..amin

    ReplyDelete
  27. Alhamdullilah ada perubahan dekat parut ini.

    ReplyDelete
  28. Kalu ltk kat parut bkas jahitan operate bby blh ke?sbb parut tu parut timbul...

    ReplyDelete
  29. As salam kak,,,, produk nie halal ker...?? Nak jgk try,tp ragu2,... Hurm...trimas.

    ReplyDelete

 

Designed by Alieff Artwork