Sunday, September 18, 2011

Kau Sape ? Ni Bumi Tuhan La.

Nak cerita hal bengang.

Hujan lebat membasahi bumi tadi. Paling lebat sekitar cheras...banjir. Ada dua biji kereta tenggelam dan tak dapat jalan. Sesak semua jalan, kereta perlahan...sabar.

Tiba tiba...neon neon neon neon. Bunyi siren kuat. Eh...ada ORANG BERPANGKAT BESAR sangat nak lalu kawasan ni. Orang sesak sesak...ko nak senang je kan.

Pusing stereng bagi laluan kat ORANG BESAR ni. Niat nak ke haluan kanan tadi terus bertukar ke haluan kiri balik. Semata-mata nak bagi ORANG BESAR ni lalu. Tak jadi nak ke haluan kanan...tapi belum sempat apa-apa....tiba tiba...

tibe tibe...

 bengang tahap melampau~
 


PAPPPP KELEPEKK PAPPP. Dengan sengaja, 2 orang Bodyguard ORANG BESAR tadi. Berjaket kulit hitam, helmet hitam, motor super bike, lalu di sebelah kereta viva neon terus menempeleng side morrior kereta hingga teleng kedepan. Siap angkat tangan beri amaran suruh ketepi...bukan kereta viva neon je kena...kereta lain yang belum sempat nak ke haluan kiri ada juga di ketuk macam tu.


BENGANG AKU.

Apa ko fikir time hujan tu semua kereta boleh bergerak laju laju bagi kau lalu ke ? Ape ko fikir ko tu besar sangat ke ? Ini bumi Allah la...semua orang punya hak kat jalan raya...orang lain bersesak sesak dengan sabarnya bawa kereta, kau lalu dengan siren bajet nak semua orang ketepi ON THE SPOT..bapak takde otak kau ni...lainlah kau tu AMBULANS...ada orang sakit nak mati ke ape ke..yang berlagak sangat sampai nak tuk kereta orang tu ape kes ??????!Seriously, aku harap tuhan bagi balasan setimpal kat kau. Amin.




Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia
 

Designed by Alieff Artwork