Friday, August 12, 2011

Semayang Terawih, Terganggu.

Terawih tadi.

Lepas solat isyak baru terkejar kejar ke Masjid. Nasib baik sempat. Nampaknya saf wanita berkurangan, malam ni cuma dua saf sahaja. Masuk ke saf pertama, sebelah kanan makcik, sebelah kiri budak kecik.

Mula terawih, masa rukuk dan sujud terganggu...budak kat sebelah banyak tanya. Entah apa yang dibebelnya yang pasti tengah membebel kat saya. Tanya bukan bukan.


Rakaat seterusnya, sama juga bercakap dengan saya konon nak perhatian. Saya buat dek je, rakaat seterusnya budak ni main taik hidung pulak. Korek taik hidung lepas tu kutil kutil dan buang ke sejadah. 

Arghhh !



7 comments :

  1. ahhahah!!1 tadi mak saya ada marah sorang budak ni bising kemain. Dari tahun lepas dah kami perhatikan dia.


    Hari ini boleh lah saya simpulkan yang budak tersebut memiliki iq tiga suku. Kesian... dia bukan budak kecik. tapi darjah 5 atau 6 something like that.


    Budak berketurunan mamak ini:
    1. selalu pijak je sejadah, orang tgh solat.
    2. main sorang kat belakang, sampai terguling sensorang. PELIK
    3. kacau budak lain solat
    4. kalau dia solat plak, suka pandang orang sebelah sampai terteleng kepala dia. Pehal tah.
    5. selalu berinteraksi dgn mak dia even mak dia tgh solat.
    7. main gelungsur sensorang kat tepi tangga. Bosan sgt gamaknya.


    first time tgk dak perempuan macam ni.

    ReplyDelete
  2. boleh tahan sengal gak bdak kecik tu...x senonoh btul..hahaha.. :D

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah 2 ari lepas dpt wat solat trawih....
    tapi wat sorg2 la, bukan jemaah...

    ReplyDelete
  5. same with me! geram jugak..tengah sembahyang boleh bercakap2 dengan kawan sebelah..baca ikut imam kuat2..ajuk2 imam..nak kata kecik lagi tengok dah besar dah..maybe dalam darjah 6 or 5 macam tu..terawikh dia 2 rakaat je..lepas tu balik..

    ReplyDelete
  6. kalau budak2 bising terganggu gak tp okay gak sbb parent diaorg ajar g awal2

    ReplyDelete
  7. sepatut nyer bdk2 duduk saf blkg je. x ganggu org sgt. x ke gitu?

    ReplyDelete

 

Designed by Alieff Artwork