Sunday, August 14, 2011

Murid Khas Dah Pandai Mengeja.

Okay, objektif hampir tercapai ya...saya memang nak diorang pandai eja simple words dulu. Sekarang ni nak mengajar english pun dah makin seronok sebab diorang dah faham sikit sikit cara nak sebut dan eja perkataan. 

Macam saya cakap tadi, simple words je...sekarang saya ajar "Family Words" contoh macam cat,fat,hat,rat, mat, cot,pot,hot, not...and so on..biar diorang hafal perkataan tu, ingat perkataan tu, dan faham maksud perkataan tu...so biarkan diorang baca flashcards hari-hari.

 contoh aktiviti english Family Words.

 hasil kerja murid

dah pandai dah sekarang

 pandai eja tapi masih lambat dalam menulis

orang tulis dah sampai nombor 10 dah..dia msih lagi tulis nombor 3..takpelah

peace yo !

 cantik ya tulisan

yang sorang ni je blur sikit...kena cikgu tunjuk baru faham... kalau cikgu tak tunjuk, dia akan nangis..

Kanak-kanak berkeperluan khas , berbeza dengan kanak kanak normal ya...harap maklum. Kalau nak mengajar pun, bukan senang nak bg diorang faham kan..kena banyak sabar dan turunkan tahap pengajaran tu. Kalau boleh nak ada peningkatan prestasi diorang ni...insyaAllah saya buat terbaik.

 

Designed by Alieff Artwork