Saturday, June 25, 2011

Perempuan Cantik Tapi Pengotor.

Salam.

Setelah baca sebuah entri di blog Cempaka Sari,saya terpanggil nak menulis tentang ini. Perempuan cantik tapi pengotor. Perempuan cantik tak semestinya pembersih. Iyaa....betul, sungguh !

Kadang kadang kita nampak je perempuan tu lawa, cun melecun, body mantap, kulit muka licin, cakap sopan santun, tapi sebenarnya perempuan macam tu ada juga yang pengotor...

Nak kata saya ni pembersih tahap giler tu takde lah, saya pun biasa biasa saja. Tak rajin pun, memang saya pemalas...tapi seteruk teruk saya pun, saya tak buat perkara merepek repek la..seperti kat bawah ni : 

ada perempuan..simpan kuku sampai macam ni..alasan ? lupa nak potong...
T__T
  • Kuku simpan panjang...kononnya cantik buat pedicure madicure tu. Tapi mak aihh kuku panjang hitam pulak tu...Entah macam mana si dia ni makan...
  • Tengok muka si dia ni, body lawa, muka cantik gred A...tapi kalau tengok kaki, mak aih...berkurap ke ape tah...penampilan kaki tak jaga, kuku kaki pun panjang..kalau tendang anjing tertusuk boleh mati.
  • Dalam bilik rambut bersepah sepah, bergumpal pulak tu...sikit pun tak nak ambil tisu untuk kutip rambut tu. Mungkin si dia ni anggap rambut tu sebagai hiasan di lantai...hinggakan orang nak duduk di lantai pun rasa jijik.
  • Tuala mandi kepam, hapak, guna tuala sampai berbulan bulan tak basuh. Sampai orang datang rumah pun boleh bau something. 
  • Melonggokkkan baju kotor dan baju bersih. Kalau nak cari baju...main raba raba je dalam longgokan tu...Ooh, scarynya. 
Setakat ni saya dah pernah tengok orang yang macam ni...korang pula pernah tak jumpa orang macam ni ? Nama pun manusia kan, macam macam ragam...Harapnya, sama-samalah berubah kearah kebaikan ok ?


 

Designed by Alieff Artwork