Pages

Sunday, September 04, 2011

Blogger Mamat Berjaya Raih 17 ribu Trafik !

 Sticky Entry * Please Scroll down to read new entry *

Salam, seperti yang kamu semua nampak,ada banner baru atas entri ni kan ? Banner tersebut datangnya dari blogger Mamat yang baru baru ni berminat nak letak iklan disini. Siapa mamat ni ? Bagi yang masih belum kenal siapa blogger mamat ni, mari saya perkenalkan.

Photobucket
 
Sebenarnya saya kagum dengan mamat ni tau, dia ni sebenarnya budak sekolah lagi...tapi trafik blognya boleh tahan tinggi...memang tak sangka mamat boleh mencapai rank sebegitu walaupun sebenarnya bergelar blogger baru. Wow, apa rahsia mamat ni ya ? Geram pulak saya tengok huhu...Tapi apa apa hal pun apa kata kamu semua baca sendiri maklumat lanjut tentang Blogger Mamat ni serta pencapaian dia dalam arena blog. 

Mamat:Seorang blogger muda yang ingin kan kejayaan..
Mamat ialah seorang blogger muda yang masih bersekolah lagi..
Mamat minat pada dunia blog ini sejak mula mamat menggunakan blogspot…
Blog lama mamat ialah luahan-hati-matika..
Dan sekarang ini,blog tersebut telah bertukar ke www.ceritamamat.com..
Blog ceritamamat ini masih baru lagi,mula ditubuhkan pada 18.5.2011..
Jadi jika ada yang kurang dalam blog mamat ini,mamat harap anda dapat berikan teguran dengan cara yang berkhemah dan baik..
Mamat ini masih lagi blogger biasa yang baru nak naik..Jadi jika ada kesilapan dan kekurangan itu adalah perkara biasa dalam dunia blog..
Misi dan visi mamat dalam dunia blog ini adalah ingin mendapatkan kejayaan dalam dunia blog..
Ingin berdiri sama tinggi dengan blogger-blogger famous yang lain..
Segalanya tidak mustahil jika kita berusaha bersungguh-sungguh..
Mamat juga ingin berjaya membantu dan menolong blogger-blogger baru..
Agar mereka dapat sedikit ilmu dan pengetahuan mengenai dunia blog..
Dunia blog memang mencabar,dan akan lagi mencabar apabila seseorang itu mula naik atau pun mula mendapat nama..
Walaupun masih baru lagi,mamat sudah merasai bagaimana rasanya di kutuk,di kritik, malah lebih teruk facebook mamat juga pernah di hack..
Itu semua yang mengajar mamat,dan menguatkan lagi semangat mamat dalam dunia blog..
Pencapaian terbaik mamat semasa mengunakan blogspot ialah..
  • Berjaya mendapat 17 ribu trafik dalam masa sehari..
  • Berjaya mendapatkan sebanyak 2000 follower dalam masa 6 bulan..
  • Fan page mamat juga berjaya mendapat lebih dari 100o like dalam masa 6 bulan..
  • Berjaya mendapat ranking alexa dalam malaysia bawah 180..
Itu pencapaian yang mamat rasakan terbaik semasa mamat mengunakan blogspot..Jadi cabaran kepada mamat sekarang ialah ingin berusaha untuk mendapatkan yang lebih baik dari dulu…
Anda boleh jadi kawan mamat di dalam facebook dan twitter..

Ok mamat semoga berjaya dalam dunia blogging ni...tak salah kalau kita berusaha ke arah kejayaan..Kalau betul caranya, blogger pasti boleh berjaya setanding dengan jutawan blogger yang lain. Ikutlah jalan yang betul dan blogging dengan berkhemah ye mamat. Kerja sekolah jangan lupa buat, nanti kene rotan dengan cikgu nanti baru padan muka =P hehe...







 

Designed by Alieff Artwork