Tuesday, May 17, 2011

Tutorial : Buang Exchange Widget Nuffnang.

Salam. 

Aku buat tutorial ni pun sebab dulu ada yang request, tapi aku busy sgt tak dapat nak buat. Ada orang dah letak widget exchange nuffnang, tapi bila nak remove balik tak reti...mudah je. Jom buat.

(p/s : actually aku rasa widget ni memang widget paling menyemak di dunia...sorry pada sesiapa yang pakai. dah la besar kat corner hujung blog..aku punya pandangan mata ni ni otomatik jadi sempit)


Buang Exchange Widget Nuffnang.
  • Go to Design >> Edit Html
  • Tekan Ctrl + F pada keyboard korang >> Cari perkataan >> synad2.nuffnang.com.my/xchange_hit.php
  • Bila dah jumpa code Exchange Widget Nuffnang macam kat bawah ni, ko delete ok ?
  • Contoh : <script src="http://synad2.nuffnang.com.my/xchange_hit.php?js&bid=36750ed3b6ec3101a3f1d28b67cd9c3a" type="text/javascript" ></script>      (delete)
  • Save, dan siap !


 

Designed by Alieff Artwork