Monday, May 16, 2011

Tips Blog Kemas & Loading Laju.

Blog korang loading laju ke lembab ? Hahahah...korang rasa macam mana ? Dah nama pun blog sendiri kan, mesti korang sanggup tunggu habis loading walaupun lambat...sebab sayang blog punye pasal kan =P

Blog aku ni pun lembab gak. Hahaha..sayang punye pasal, aku biarkan je la..yang buat loading sgt lembap tu sebenarnya nuffnang,  & thumbnail dari outbrain (macam linkwithin tu). Tapi aku tak boleh buang outbrain tu, 50% sumber traffic aku datang dari Outbrain laa...(like!)


Anyway, apa dia tips untuk blog nampak kemas dan loading laju ? Sebenarnya , korang kena banyakkan berkunjung di blog atau website power power...tengok header, tgk sidebar diorang..ada tak yang sarat sarat ? Ada tak letak widget mengarut ? Counter, Flags, Clock, Welcome Message, Formspring...psstt..diorang ada letak tak ? Takde kan..kan..so tak payah letak. 

Widget paling penting yang selalu ada dalam blog power power ? Hah ini penting, kalau tak penting mesti dorang tak letak punya kan...So mana mana yang tak tersenarai dalam bawah ni, korang boleh delete sekarang gak dari blog korang tu.
  • Blog Archive
  • Recent Comments
  • Widget Like & Tweet & Share pada setiap post (wajib ni)
  • Top Commentators (hargailah pengunjung anda)
  • Popular Post
  • Subscribe email address (hampir semua blog ada ni)
Setakat ini itu sahaja. Apa yang aku perasan, blog power power ni...tak mementingkan widget follower sebab tu lah widget follower diletak kat footer atau bawah sekali. (mungkin sebab dah power sgt, sape nak follow pandai2 cari butang follow sendiri..tak payah show off thumbnail follower atas header pun). Ok, till then. Tata.

P/s : Inspirasi blog..aku ni macam blogbuster , maribinablog dan seangkatan dengannya la..suke sebab simple.



 

Designed by Alieff Artwork