Saturday, March 12, 2011

Facebook Yang Mengutuk Kejadian Tsunami Jepun 2011 !

Subhanallah ! 

Terkejut aku baca status Facebook seorang umat ni kat blog Katak Pink tadi. Status nya berkenaan Tsunami yang melanda Jepun sekarang ni...korang baca sendiri ape si manusia ni tulis di facebook.
Status Facebook manusia ni berbunyi macam ni : "Harga Tsunami ............................berapa yea !!!!!!!!!!!!!!!!!! Ahahahahaha InsyaAllah bumi malaysia,  dilindungi dari segala bencana....paling dasyat pun banjir..........syukurlah..............jepun semba apa ?????????????????
 
Credit Gambar to : Katak Pink

Sekarang bukan masanya kita bersuka ria atas kesusahan orang lain. Bukan masanya kita mendabik dada, gembira atas kesenangan hidup yang kita kecapi sekarang. Semua yang kita ada boleh ditarik sekelip mata je. 

Tuhan tu maha berkuasa...jangan bongkak, jangan riak kawan kawan. Belajar lah dari kesilapan, jangan buat status facebook macam ni lagi ok ! Nanti tak pasal pasal...lu pikir la sendiri....


Feeling Lucky?
 

Designed by Alieff Artwork