Saturday, March 19, 2011

Cara Dapatkan Buffered Earnings Nuffnang - Part 1

Salam !

 Jom dapatkan Buffered Earnings !


 Alhamdulillah sekarang ni buffered earnings tengah laju laju dalam blog aku. Ape salahnya aku kongsi dengan korang tips aku ni kan ? Aku bukanlah hantu nuffnang, hantu duit ke ape ke sebab selama ni memang aku tak pernah dapat buffered earnings semudah ni. Bayangkanlah masuk 4 tahun blogging, baru sekarang merasa...mestilah happy kan. 

Kalau dulu, aku dapat Buffered Earnings dengan fraud click, sumpah penat weh main click macam bodoh ni. Lepas tu aku give up dah...merajuk dengan Nuffnang, tapi aku fokus kan trafik jer. Sebab aku tau nuffnang pasang iklan kat blog yang trafik tinggi jer..Oh oh ok, tak guna berceloteh panjang...korang nak tau tak macam mana nak dapatkan Buffered Earnings dari Nuffnang ? 
Cara Dapatkan Buffered Earnings Nuffnang :
  1. Maintain trafik blog korang hingga 100 Unique Visitor  ke 500 Unique Visitor sehari. Macam mana nak dapatkan visitor seramai ni ? Buat entri yang google selalu nak, contohnya korang boleh godek kat feedjitlivetraffic aku ni.
  2. Update Blogger Bio dalam website Nuffnang. Dalam bio ni, korang kena tuliskan perihal diri korang dan blog secara teliti dan menarik. Jangan letak sempoi sempoi je...pasti buat karangan SPM dalam blogger bio tu. Buktikan kat Nuffnang yang blog korang cambest !
  3. Update survey dalam website Nuffnang. Kan ada page survey yang dia suruh korang tick macam macam tu kan ? Make sure jangan tick students sebagai reader blog korang. Tick manager, executives , professional sebagai reader blog korang ok ! Make sure jangan letak umur budak budak yang baca blog korang, nanti Nuffnang tak layan.
  4.  Kekalkan status Gliteratti. Jangan pasang iklan musuh musuh Nuffnang. Sumpah korang takkan dapat buffered earnings punya. Contoh kalau korang pasang Youthsays, Advertlets, diorang ni tak sebulu dengan Nuffnang. So jangan pasang kalau korang nak dapat Buffered Earnings. Contoh iklan yang korang  boleh pasang ialah Churp Churp, Heartbeat, dan macam macam lagi. Kalau korang tak tahu sama ada iklan tu boleh pasang ke tak, bagi je ticket / surat kat Nuffnang. Nanti Nuffnang balas. 
Ok rakan rakan blog. Relax la...aku pun dah lama blogging baru paham benda benda ni. Bagi korang yang baru menjinak jinakkan diri dalam dunia blogging tu harap bersabarlah yer. Jangan gelojoh gelojoh gitu...cuba duu baru tahu = ) Nanti aku bagi tips lagi ok ! Ini semua idea dan pertolongan otai Iniwootwoot =) Thanks !
 

Designed by Alieff Artwork