Sunday, February 06, 2011

Masalah Guru Pendidikan Khas Masuk Aliran Perdana.

Salam yall, masalah penempatan guru ternyata meresahkan banyak pihak. Ada guru muzik kena mengajar bahasa melayu, ada guru pendidikan khas terpaksa mengajar aliran perdana, ada guru pendidikan seni kena mengajar maths.Hal ini memang tak patut dipandang ringan, sebab gaya kami dilatih di Institut adalah berdasarkan Major Subjek kami...

Anyway, terima kasih kepada Akma, guru Pendidikan Khas seperjuangan dengan aku. Terima kasih kerana membuat laporan di Facebook = ) Rasa lega, walaupun resah.

Baca jangan tak baca ! =)

Credit : Akma NorMan

Kawan2, cek ada call cik yati tanyer... dia kater sijil konvo kiter da siap da tulih kiter opsyen pengajian pendidikan rendah pendidikan khas(mslh pndengaran-utk 8.3). maybe pastu da der itam putih yg lebih jelas senang la kalau sape2 yg nak tukar tu trskan usaha..

Pastu bpg da maklum pasal kiter nie tapi dia kater suh kiter kita g skolah masing2 dulu sbb pertukaran tu jugak amik mase. ntk makluman sme, sekolah aliran pendidikan khas sekitar kl mmg da penuh n kalau betul2 nak tukar mybe kene luar kl sbb selangor banyak g kosong.. so anda semua fikir la baek2 yer nak tukar jugak lam mase terdekat nie atau postpone dulu.. yg dapat sekolah ader LD pun mybe kene ajar aliran perdana lau cikgu LD kat skolah tu da penuh. 

Tapi pesan cik yati (lecturer)..sape yg dapat aliran perdana tu isnin nanti g lapor diri bawak sme surat yg mengatakan anda beraliran pendidikan khas supaya gb xbagi subjek kritikal n kelas upsr pada anda semua yer kawan2.. cek pasrah da.. rase g isnin pun mybe dia x layan da ramai2 tue.. sbb zaidi yg kelas muzik tu pun dia tulih pengajian melayu n der lagi sorang maktab melaka opsyen pra sekolah mengalami maslh yg sama cm kiter..jadik bukan maktab kita je yg mengalami mslh sme tue..kepada kawan2 sekita melaka, tahniah kerana dapat deal ngan pegawai n goodluck truskan usaha anda.. mybe skolah melaka banyak g kekeosongan utk LD sbb tue mudah utk tukar n situasinya xsama cam KL. sekian laporan dr saya ^^..

Hah, terang lagi bersuluh la beb ! Kami memang pure guru Pendidikan Khas sebab itu memang Major subjek kami. Kami memang tak kesah mengajar aliran perdana, tapi jangan bagi subjek kritikal especialy untuk budak budak nak amik UPSR, naya lah jawabnya kami mengajar dalam silibes budak khas...Walaubagaimana pun kami memang bersedia berbakti dan berkhidmat dengan ikhlas.

Bak kata pepatah, benih yang baik jatuh ke laut menjadi pulau = )





Feeling Lucky?
 

Designed by Alieff Artwork