Sunday, February 27, 2011

Ikan Laga !

Salam yall.

Baru baru ni aku ade beli Ikan Laga. Aihhh sejak bila pulak aku minat membela ikan laga ni ? Okep, sebenarnya aku dah volunteer diri aku jadi Cikgu Kemahiran Hidup. So...sebagai permulaan  aku start dengan topik Ikan Hiasan. Jadi aku beli la ikan laga ni untuk kasi budak budak ni jaga. Tapi....
Claim !
Harga Ikan Laga : RM2
Harga Bekas Aquarium Kecil : RM3
Makanan Ikan Laga : RM2.50

nama Ikan Laga ni : Grape

 aku sendiri pun tak tau cara penjagaan Ikan Laga ni...
Hi Grape, ko buat ape tu ? Tak melaga ke arini ?
Tapi...masalahnya aku tak reti nak jaga ikan laga ni...ish camne ni ?

ikan ni sempoi jer...tak suke berkawan..suka berlaga jer..

 ni la makanan ikan laga tu..kecik jer..

Nama ikan laga ni aku namakan Grape. Sepatut nya aku biar je Grape duduk kat sekolah, tapi aku takut dia mati lak. So weekend je aku bawak Grape balik rumah aku...actually aku memang dah takut bela ikan. Selama ni aku bela ikan asyik mati jer...

So, skarang ni nak tanya pendapat korang la...camne nak jaga Ikan Laga ni bagi dia sihat dan tak banyak kerenah ek ? Kalau boleh mestilah nak bela dia sampai dia membiak kan..baru bangga jadi Cikgu Kemahiran Hidup ni...= )


Feeling Lucky?
 

Designed by Alieff Artwork