Sunday, May 08, 2011

Tutorial : Cara Letak Link Entri Dalam Komen.

Tutorial Time !

Ramai yang dah tahu, ramai juga yang tahu nak buat benda ni lagi kan ? Tutorial ni boleh jadi satu alternatif bagi korang yang nak promote link blog korang kepada bloggers lain. Setiap kali komen entri orang, korang boleh meninggalkan jejak link korang dalam comment box. 

Memang ramai bloggers yang  buat camni in order to menarik perhatian blogger untuk click entri semasa membaca komen dalam comment box. Korang tak pernah buat ? Jom cuba buat sekarang.

Contoh seperti dalam gambar : 

Cara Letak Link Entri Dalam Comment Box :
  • Ok, setiap kali korang komen blog orang, korang gunakan kod dibawah. Cuma copy and paste dalam kotak komen sahaja :
  • MESEJ KORANG : <a href="LINK ENTRI KORANG"><b>TAJUK ENTRI KORANG</b></a>
  • Yang perlu korang Edit ialah :
  • Mesej Korang - Mesej untuk orang click
  • Link entri korang - Link entri yang nak di promote
  • Tajuk entri korang - Tajuk entri

Credit : Syamila

Selamat Maju Jaya !


Feeling Lucky?
 

Designed by Alieff Artwork