Friday, December 17, 2010

Panggilan Telefon Dari Jiran Yang Aneh.

Ape kes ?


Masa majlis kenduri kahwin abang along aku aritu...kitorang ade bukak satu booth untuk karaoke. Lagu lagu yang dimainkan memang semuanya nasyid yang best best. Takde lagu hardcore pon, apatah lagi blackmetal. Ramai yang asyik berkaraoke, termasuk aku.


Tiba tiba !...


Sedang orang sebuk bersuka ria dengan majlis kahwin tu...dapat plak satu panggilan aneh dari seorang jiran yang agak tak popular. Tak pernah keluar rumah dan tak suka bergaul dengan masyarakat. Jemput majlis kahwin pun tak datang gak.

" Hello, ni saya jiran ***  Erm boleh tak hentikan Karaoke tu ? Lagi pun lagu karaoke tu entah hape hape laa " - panggilan telah diangkat dan dijawab oleh mak den.

Ekeleh ko, kalau tak puas hati meh la keluar rumah jumpa tuan rumah ke...Atleast datanglah majlis kenduri kahwin, ni tak...nak sabotaj lagi ade la.Standard la kenduri kahwin ade karaoke, kalau ko punye anak pinak kahwin esok aku putuskan sambungan elektrik ko nak ?


Poyo. Huh ( Ini peristiwa bulan Julai aritu )


Tapi kan, sori la makcik. Mungkin suara saya serak serak ayam kot masa tu buat makcik terganggu ! ( tak ikhlas cakap sorry )


 

Designed by Alieff Artwork