Wednesday, December 22, 2010

Guinea Pig Beranak & Guinea Pig Mati !

Salam !



Berita baik ! Guinea pig aku dah beranak weh...! Pixie dah beranak ! Wuuuuuhuuu...happy ker aku ? Tak happy laaa sebab...

 Tahniah Pixie ! Ko dah jadi emak sekarang.
Pixie, telah melahirkan anak guinea pig warna hitam !

Nak tau kenapa aku tak happy ? Sebab aku dapat double bad news !


Kenangan masa aku ijabkabulkan Pixie dengan Chunky...

Berita menyedihkan =(


Berita buruknya, anak dia mati.= ( Nasib baik Pixie tak mati tau. Terkejut gak, sebab aku ingat Pixie ni remaja lagi. Ingat kan tak reti romen romen lagi...rupa rupanya dalam diam dia dah bunting. 


Anak pixie yang mati ni aku jangkakan warna putih macam mak nya, tapi keluar warna hitam ! Hihihi...dia ikut gens telinga maknya kot ? Telinga Pixie kan hitam tu ?


Tak cukup dengan kematian anak, bapak pun meninggal gak ! Chunky dah meninggal  weyyy ! Beberapa hari sebelum Pixie melahirkan anak, Chunky si bapaknya pulak mati. Tak sempat dia tatap wajah bayi guinea pig dia tuh. Sedih kan ?


Chunky mati sebab dia mengalami kesejukan teramat sangat. Ni kes sebab mandikan dengan air paip yang sejuk...Aku dengan Xman mana tau yang Guinea Pig ni kena mandi dengan air suam...patutlah Chunky mati =( 


Sorry sayang. Mama sayang kamu semua ! 

 

Designed by Alieff Artwork