Monday, November 29, 2010

Tutorial : Cara Buat Link Warna Warni





Tutorial Time !


Berikan keceriaan dengan sentuhan link warna warni di blog anda !


Korang suka tak link berwarna warni dalam blog korang ?  Cuba korang drag mouse ke mana mana link dalam blog ni, mesti nampak warna pelangi timbul kan ? So, kepada yang sukekan keceriaan, boleh lah cuba aplikasikan tutorial link warna warni ni = )


 Teruskan membaca dan selamat mencuba ...



Cara Buat Link Rainbow Warna Warni
  • Copy kod di bawah :
  • <!--RAINBOW-LINKS-STARTS-->
  • 2 <script src='http://files.bloggerbuzz.net/uploads/4/1/9/0/4190919/rainbowlink.js'/>
  • 3 <!--RAINBOW-LINKS-STOPS-@-HELP-http://www.bloggerbuzz.net--> 
  • Go to >> Edit Html 
  • Click Expand Widget Templates
  • Ctrl F dan cari perkataan : <head>
  • Letak kod tadi dibawah <head>
  • Save

    Senang je kan ? Takpe...korang cube jer dulu. Kalau tak berjaya, nanti bagitau aku k...Semoga berjaya dan credit to Bloggerbuzz kerana sudi kongsi script link warna warni.


    Selamat Maju Jaya !


     

    Designed by Alieff Artwork